tisdag 29 augusti 2023

En solig tisdag

Visst blir det aningen tjatigt när jag ständigt får höra vilken bedrövlig sommar vi har haft i år. Vi och vi förresten – kan nämligen inte påstå att jag upplevt en regnig och kall sommar. Tvärtom! Och dagens observationer (i kronologisk ordning) bevisar att vi Täbybor återigen haft en strålande sommardag med dryga 20 grader. Enjoy!

Förmiddagspromenad på innergården. Det är ofta på tisdagar hemtjänstpersonalen går ut med kunderna. Så även idag. Tyckte bilden var lite häftig med skuggbildningen.
Åkte taxi idag. Man kan säga om Mercedes vad man vill, men vilka sköna och bekväma säten den bilen har. Instrumentbrädan och ratten däremot är en teknisk djungel, som jag knappt förstår mig på.
Å på tal om bilens säten/interiör – lite häftigt med en ”neonbelyst” dörr.
Den killen ”satt på vänt”. Han tog stolen från en skuggig plats och placerade den strategiskt rätt i solen. Precis som jag gjorde, fast jag flyttade min till en mera ”mammarazzi-vänlig plats”;-)

13 kommentarer:

Stefan Karlsson sa...

Visst har vädret varit fint? Vi har suttit i lä på altanen och njutit av rejäl värme flera kvällar och söndagen bjöd på en fantastisk sensommardag.
Bara att njuta. Vi vet vad som väntar.

Mias Mix sa...

Tycker också det varit en riktigt bra sommar. Visst, en del regn nu på slutet men innan dess så varmt och soligt och även nu är det ju varmt trots lite regn. Lyxigt att åka merza :) Och så skönt att gamlingarna får komma ut, så viktigt!!

LillaSyster sa...

Jag klagar inte heller på sommaren, visst har det regnat vissa dagar men kallt har det då inte varit =)
Mmmm det är sköna säten i Mercedesen vi har lyx varianten med massage i både förar och passagerarstolen. Neonbelysningen kan man ändra till den färg man vill ha i alla fall i vår bil så jag har ställt in den på lila =) Den där djungeln är rätt så logisk - vår ser inte riktigt likadan ut.
Ha det gott och så bra att hemtjänsten hinner att ta en promenad med de gamla.

femfemman sa...

Bara att njuta. Både för dej och mannen. Här är vi glada för en dag utan regn och med någon dolglimt. Som idag! God kväll!

Carita Liljendahl sa...

Jag har förstått att det varit kallt och regnigt på många orter i Sverige i sommar. Kanske jag skrivit det här förr - men Allsång på Skansen, regnkläder och regntunga moln - Bingolottos sommarkväll, alltid dyblött på campingen...
men du har ändå fått lite sol verkar det som.
Vi har också i södra Finland haft en toppenfin sommar.

Ditte sa...

Tyvärr hopplöst idag att kommentera från datorn, men funkade bra med andra ”Blogger. Instämmer helt i att Stockholmsområdet haft en bra sommar.
Perfekt idag att njuta en långlunch i Kungsan. Kan tänka mig att det var skönt att få komma ut med hjälp av hemtjänsten.
Trevligt med bekväm taxiresa.
Trevlig kväll!

Klimakteriehäxan sa...

Snart kan man väl inte ens starta en modern bil utan att vara fullfjädrad datahacker ... allt, precis allt, verkar vara datoriserat och därmed, för en sån som mig, tämligen obegripligt.

Susjos sa...

Jo, visst hade vi det varmt och skönt runt midsommar, men under min augustisemester har vi inte haft så många soliga dagar, och att vi fick elda i spisen på landet mitt i sommaren, det var länge sedan vi gjorde.

Härligt att åka i lyxiga taxibilar!
Å fint att de äldre kan få komma ut med hemtjänstpersonalen.
Å såklart flyttade du din stol också till solen denna soliga dag! Bara att njuta och ta emot!
Kram!

Anita sa...

Härligt att du ännu kan njuta av solen där du är, i Täby. Här har vi "bara" runt 30+ :))

Gillar bilen, så ser det inte ut i min, men sen har jag ju inte varken någon taxi eller Mercedes.

Du är utan tvekan en riktig mammarazzi.

nalta norrland sa...

Vi - min del av världen - hade sol och blå himmel, värme och sommar typ från juni fram till mitten av juli, ungefär fem, sex veckor. Sedan blev det regn, regn och mera regn. Typ nån form av regn varje dag och även om det var sol så var det sol dom blev till åska och regn.
Det har även varit kyligt. Inte direkt kallt… men inte sommar med värme.

Så jag kan inte påstå att vi haft en fin sommar med sol och blå himmel även om det varit en kort period då jag njöt av värme, sol och blå himmel.

Det har varit och är olika i vårt avlånga land.

Jag är glad för Din skull att Du haft en fin sommar.
Jag hoppas att allt regnande häromkring varit bra för grundvattnet.
Det har inte varit några direkta skogsbränder då det varit för blött.
Det värsta var väl stormen Hans som skövlade skog och ställde till det lite här och där runt om i landet.

Men nej jag kan inte säga att yes sån skön sommar vi haft för det är en lögn.

Vi har nu så kyligt om kvällen att myggen försvunnit.

🤗

Guldkryckan sa...

Mercedes är allt en fin bil det, har jag hört och sett, tror inte jag kört någon en endaste gång dock men volvo var ju ganska bra förr också. ;)
Mycket elektronik och "datorgrejer" i en ratt nu för tiden, teknikens under så att säga.
Det var ju ganska bra förr tycker jag, hade man tur kunde man tuta iallafall. ;)

Ha nu en fin kväll Bp.

christian sa...

Mercedes...tysk kvalitet.....skönt att åka i tyckte jag redan på 70-talet när jag bodde i Tyskland å det har nog inte blivit sämre. Tekniken har blivit överdådig å alldeles för mycket å ju mer teknik desto mer som kan paja....
p.s. fina papparazzibilder !

Paula sa...

Jag sitter så sällan i en personbil numera så jag ser dem som ufon inuti. Förstår mig inte på alla finesser ett dugg. Gulligt med den gamla damen som är ute o spatserar, brukar se några här också med följeslagare. De flesta klarar av att gå utan sällskap med sin rollator. Undrar hur det blir i vinter när halkan slår till