lördag 12 augusti 2023

Bokmärke och fotboll



Marita ”Mita” Möller är en känd Täbykonstnär som har akvareller som specialitet. Vi känner varandra litegrann då hon fått ställa ut sina vackra tavlor på mitt jobb ett antal gånger. Hon sålde slut varenda gång. 

Unika bokmärken
Mita ha ett instagramkonto här och en blogg här. Vi läser varandras bloggar och kommenterar ibland. Nu vet jag inte om temat ”Bokmärke” har inspirerat henne till att göra akvarell-bokmärken, men jag blev otroligt glad när två vackra akvareller damp ned i brevlådan häromdagen. Tusen tack:-)

Kulturstugan Wira Bruk
Hon berättade också att bokmärkena hon hade gjort till en utställning på Wira Bruk Kulturstugan hade sålt som smör i solsken. Varje bokmärke hon målar är unikt. Fantastiskt:-)
 

Fotboll då
Ja, vad kan man säga om spänningsfaktorn down under?! Den är otroligt hög vill jag påstå. Inte helt otippat slog Australien ut Frankrike efter en av de längsta straffläggningarna någonsin. 10 straffomgångar - Australien nätade sju, Frankrike 6 gånger. I semin får ”The Matildas” möta England, som med nöd och näppe besegrade Colombia med 2-1 under ordinarie tid.

Australien i semin
Det är första gången Australien når en semifinal i damfotboll och nationen är såld, såklart. Resultatet är det bästa man kunde önska sig för utvecklingen i landet. Svenske förbundskaptenen Tony Gustavsson har lyckats – igen. Nu är det bara att hoppas att fotbollkompisen Steves tips ”Australien-Sverige” i VM-final slår in:-)

Jag har hittat temat Bokmärken hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Om ni har tur visar även Hannele, Gerd och Åsa bokmärken.

14 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Helt i min smak, görsnyggt! 📖

nalta norrland sa...

Så fina unika skapelser 🤩
🤗

christian sa...

Synd om Colombia, England imponerade föga å den där avstängningen hon fick som medvetet trampade på en liggande Nigerian skulle varit minst ett år för alla internationella matcher!

HEJA "THE MATHILDAS", vilket gäng, vilket drama.....hoppas hoppas.....

Geddfish ♥ sa...

Helt underbart bokmärke, ett fynd!

LillaSyster sa...

Wow säger jag bara. Tittade in på hennes blogg och du vilka bokmärken!

Ditte sa...

Bokmärken/målningar som ja också verkligen tycker om.Ska titta in på hennes blogg. Så spännande. Kul att ni följer varandra. Förstår att du blev glad för försändelsen.
Kul med Wira bruk. Har förr varit där en del om somrarna. Fina omgivningar dessutom.
Vad gäller fotbollen så satt vi klistrade. Väldigt spännande idag också. Så spännande mellan Australien och Frankrike. Had eju kunnat slutat tvärt om.
Klart att detta är jättestort för Australien.
Ja, spännande på både tisdag och onsdag.
Tänk Sverige och Australien i final. Och helst då vinst för Sverige.
PS Jätteknepigt att kommentera. Har fått pricka i 20 olika bilder men inte lyckats.

Susjos sa...

Vilket fint bokmärke!
Ja, fotbollen imponerar, Tv:n har stått på här i stugan, så har sett en skymt av matcherna idag. Tänk att jag sa till min man idag att det blir säkert Australien- Sverige i final! ;-)
Ha det gott!
Kram

Klimakteriehäxan sa...

Mycket snyggt bokmärke! Jag har också ett i akvarellutförande, av en "riktig" konstnär ... man skulle ju kunna göra själv också?
Ser fram emot tisdag och matchen. Tänk om ...

Anki sa...

Verkligen ett snyggt bokmärke!

Gunnel sa...

Mycket snygga bokmärken! Det har varit mycket fotbollssnack här i helgen, för både Rasmus och min svärson från Luxemburg är fotbollsfantaster. Jag har av förklarliga skäl inte deltagit i diskussionerna.

Hannas krypin sa...

Australien alltså, de är fantastiska. Visst hade det varit roligt med Australien mot Sverige i final. Sverige ska dock slå ut Spanien först. Det kommer bli tufft men är det inte dags nu att Sverige får gå vidare till final och vinna.

Guldkryckan sa...

Visst är det spännande men jag håller mig till sveriges matcher, övriga rapporter får jag ju här hos dig. ;)
Kul att få sådan post förstår jag, underbart.

SV: Nja, det blir nog att smyga undan på kneget nästa match, vågar sjutton vara hemma även om det borde vara obligatoriskt med ledighet en sådan dag. ;)

Ha det jättefint Bp.

Marita sa...

Tack snälla BP för dina lovord, det värmer ett "konstnärs" hjärta och tack alla här och på min blogg för era fina kommentarer. Nu ska jag köra på med flera bokmärken sålde 18 st idag, tjohooo :-)

Paula sa...

Bokmärkena är vackra som smycken, förstår att de har åtgång!