tisdag 15 augusti 2023

Här gick drömmen i kras

Dagen till ära:-)

Det är tisdag och trädgårdsgruppens dag. Kvinnans fleecetröja matchar pelargonernas färg.

Den högra balkongen har varit med många somrar här på bloggen. "Djungeln" är ny för varje är. Alltid nya växter.


Sverige förlorade 1-2 mot Spanien idag. Så typiskt att det blev en förlust i just den matchen. Den första med Sverige på planen som jag ska kommentera. Guldkryckan hade ju ”turen” att bara rapportera om idel svenska segrar;-)

Nio minuter
Det mesta som hände i matchen skedde på nio minuter, inte i början utan på slutet. Såklart. Under minuterna 81-89 exploderade tillställningen. Äntligen tyckte jag. Inbytte Salma Paralluelo som är lagkamrat med Fridolina Rolfö i FC Barcelona satte 1-0. Välförtjänt måste jag säga, speciellt med tanke på alla målchanser Spanien hade främst under den första halvleken.
 

87:e minuten
Inbytt i den 76:e minuten och 11 minuter senare kvitterade Sveriges Rebecka Blomqvist till 1-1. Nu trodde väl alla inklusive jag att lagen skulle nöja sig med det oavgjorda resultatet och ”satsa på” förlängning. Nope.
 

90:e minuten
Spanien ville annat. I den 90:e minuten nätade Real Madrids Olga Carmona och skickade därmed Spanien till sin första final någonsin. En ”gruvlig” revansch för den omdiskuterade tränaren Jorge Vilda.
 

Ärligt talat…
… så tycker jag att Spanien var det bättre laget idag. Det är bara gratulera till segern. Att skylla på domaren och/eller den svenska målvakten är sådant som dåliga förlorare gör. Det hör visst till, tyvärr.
 

Bronsmatch
Nu väntar en bronsmatch mot antingen Australien eller England i Brisbane på lördag. Senast ett svenskt fotbollslandslag spelade en bronsmatch var 1994. Då vann Sveriges herrar mot Bulgarien med 4-0. Vid hemkomst hyllades laget av 50 000(!) supportrar i Rålambshovsparken i Stockholm. Hoppas damlandslaget får samma mottagande, oavsett om de vinner på lördag eller inte.

PS. Två av mina dagsfärska bilder har ingenting med inlägget att göra. Men första bilden – ja, är det Zlatan eller Sofia Jacobsson som hyllas? Båda bar/bär tröja #10. DS. 

9 kommentarer:

LillaSyster sa...

Söta små knattar du fångat på bild =)
Snygg pelargonplantering. Tråkigt för tjejerna, hoppas nu att de kan ladda om för brons- det är ju inte fy skam det heller även om jag förstår att de siktat på det ädlaste. Jag tittade inte på matchen idag heller....jag hade finbesök =)

Hu här slog åskan ner för en stund sedan inte i vårt hus men det kändes i golvet uppe på andra våningen. Ca 2km bort fick räddningstjänsten släcka villabrand. Nu hoppas jag att Tor packar ihop och försvinner.

Geddfish ♥ sa...

Snygga växtligheter! Pelargonierna passa ju perfekt ihop med jackan. En sån jacka har jag haft men inte längre, tröttnade.
Här var världens åskdunder och ganska så nära blixt och knall. Deppigt väder men vad falls? Jag är inte nöjd.

nalta norrland sa...

De gjorde så bra de kunde fotbollstjejerna. De har varit duktiga ⚽️
Vissa balkonger är ju som mindre villaträdgårdar m, det enda som möjligen fattas är väl äppelträd 😅

svar Jo yes det blir nog bra… som J säger 🤪 Det ordnar sig med blommor när kärringen dör 😵‍💫
Det går inte att hänga läpp hur länge som helst 😞
Bara att acceptera och gå vidare ☺️

På söndag skjutsar vi Elin med packning till Lycksele och elevhemmet - hon tar med sig det mesta 😅 typ 3/4 av garderoben 😄

🤗

Susjos sa...

Jo, men visst var Spanien ett snäpp bättre idag, kan bara hålla med där, hann ju se nästan hela matchen, fast Samuel ville leka med bilarna, men hoppade istället upp i farfars famn idag, och man säger inte nej till den charmiga killen!
Ja, nu väntar bronsmatch, spännande att se vilket lag vi får möta, blir det England tro?
Så fina barn med Sverigetröjorna!
Å djungeln ser nästan ut som min svägerska skulle bo där!
Ha det gott!

Ditte sa...

Fina bilder! Och lite glada! Kul med både småkillarna och den uppiggande damen i trädgårdsgruppen.
Kul att läsa din sammanfattning av matchen. Och just så tyckte jag också. Spanien var bättre denna dag. Och att spela en bronsmatch är ju också verkligen bra.
Kul för Spanien var det ju.


Anki sa...

Härliga bilder! Nu blommar det fint hos dig ... både på gården(parken) och i på grannens balkong.
Nu hoppas vi på bronsmatchen!
Svar: Busan och Muffin träffades inte. Vi satt ute i det fina vädret och Busan var inomhus. 🙂

Hannas krypin sa...

Det var trist att Sverige förlorade men det var samtidigt en välförjänt seger. Vid Spaniens 2-1mål så reagerade försvararna lite sent. Trist men vi får hoppas på bronset iallafall.

christian sa...

Fina vardagsbilder som vanligt, barn å blommor kan man alltid glädjas åt!

P.S. Tänk att vi gjorde samma reflektion beträffande att skylla på domaren....

Paula sa...

Vet du, jag hörde faktiskt upplösningen på matchen på radio! Brukar gå in o lyssna på nyheter under dagen och då hade de förstås direktsändning på Sveriges Radio, så jag fortsatte lyssna. Bra jobbat av laget oavsett förlusten tycker jag. De har tagit sig långt! Såg en bild på en svenska o en spanjorska efter matchen, de var tydligen bästisar och spelade i samma ligalag. Undrar om killar varit lika väluppfostrade...