torsdag 3 augusti 2023

Tråktorsdag


Är det skitväder och Pride Parken på Östermalms IP står under vatten, så kan man alltid besöka Täby Centrum. Kolla den balla skjortan och skorna. Killen var cirka 1,90 lång. Hans pojkvän var minst 20 centimeter kortare.


Japp, den här torsdagen var tråkig. Ska genast berätta för er varför jag tyckte det, men jag börjar med nåt roligt:-)

Marocko-Colombia 1-0
Det marockanska damlandslaget ville absolut inte vara sämre än sina manliga kollegor som ju tog sig till bronsmatchen i fjolårets VM. Skrällsegern mot Colombia gjorde att marockanskorna tog sig vidare till åttondelsfinal där laget får möta Frankrike. Ja, lagen pratar ju åtminstone samma språk;-) Vilken framgång för ”The Atlas Lionesses” i sitt första VM någonsin. Tränaren Reynald Pedros grät floder av glädjetårar. Det gjorde jag också (nästan);-)
 

Högmod går före fall
Vissa länder/fotbollslag lär sig aldrig. Ett av dessa nationer är Tyskland, där högmod gick före fall redan ifjol, då herrlaget fick respass från VM efter gruppspelet. Och damlandslaget ville absolut inte vara bättre. 1-1 mot redan avsågade Sydkorea gjorde att VM:s andra skräll var ett faktum. Tyskland är utslagen. Varför? Underskattning - troligen. Avsaknad av kunskap hur den asiatiska mentaliteten fungerar - säkert! Men efter 1-2 förlusten mot Colombia borde man ju ha lärt sig lektionen. Det hade man inte. Tråkigt?! Absolut.

Löjligt enkelt
Varje gång tyskarna slog en hörna eller ett inlägg möttes bollen av kraftiga, tyskar som "storleksmässigt" var överlägsna de korta koreanskorna. De såg löjligt enkelt ut när de kortväxta spelarna gång på gång hoppade högre än sina minst trettio centimeter längre motståndare och nickade bort bollarna.
 

Väder och trollkrabba
Jo då, det har regnat in sig här. Tråkigt, men efter tre månader med sol klagar jag inte. Kan väl säga att trollkrabban som ni ser på bilden ovan inte kunde trolla fram sol idag. Den hjälpte inte Brasilien igår och inte Tyskland idag, och inte trollade den fram fint väder under pågående Pride-vecka heller. Tråkigt!

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. Bilderna är dagsfärska. DS.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Trollkrabba aldrig hört talas om.
Men den ser god ut. Blev rejält blöt idag på promenaden. Men jag gnäller inte för det, det behövs mer regn det är helt torrt i landen när man sätter ner spaden. Men man kan ju önska regn om natten och fint på dagarna =)
Ha en fin kväll!

Geddfish ♥ sa...

Min kommentar försvann?
Får se om den dyker upp. Återkommer.

femfemman sa...

Lite rättvisa! Vår IT-pedagog skrev just på Facebook:" Fyra veckors semester är över. Till största delen tillbringad i husvagnen i Falkenberg. Inte rn enda dag på stranden, inte ett enda bad"

Inte lätt att hoppa högt när man har lite att lyfta på. Talar av egen erfarenhet!
God kväll!

Ditte sa...

INstämmer helt i att Stockholm haft bra väder under sommaren och nu är ju sista sommarmånaden här. Tyvärr en del regn de första dagarna. Men visst kommer solen hit.
TRist för Prideveckan med regnet men jag vet att i kväll var det helt ok vad gäller värme, uppehåll och full fart i Pride Park. Kul! Full fart i stan också denna Pridevecka och härlig stämning. Gillar verkligen att stadsministern satt upp Prideflaggan på på sin bodstad här i stan, på Sagerska huset. Den förste statsminister som gjort det. Strongt!
Tack för din fotbollsanalys. Jättebra! Såg matchen idag. Och visst jobbade Korea på bra.
Heja Marockp!!!Så bra gjort av dem.

LillaSyster sa...

Tack för tipset/tipsen ♡
Idag känns det bättre igen, det är nog processens gång? Visste inte att det fanns i krämform, hade bara hört talas om munskölj av den varianten du föreslog.
Att inte köra dit tungan är svårt.....och det är hopplöst att äta då det är på mon tuggsida mycket mjukmat. Nu iväg och träna. Ha en fin fredag!

Anki sa...

Trist att vädret är uselt just nu under Pride-veckan, men i övrigt verkar det som att Stockholm haft ganska bra väder i sommar.

Elisabeth sa...

Visst är vädret tråkigt, men fortfarande behöver det komma ner mycket mer!Vi hade tråkigt på ett annat nämnligen begravning. Vi hoppas på en fin helg!

Susjos sa...

Vädret är bedrövligt! Kanske inte så dumt ändå att jag och min schlagerkompis inte var på schlagerpride i år! När min kompis frågade mej om vi skulle gå hade vi redan bokat i Tällberg! Tänkte inte alls på schlagerpride! Sett flera bilder därifrån, och det var visst väldigt bra....men som sagt, det började regna där också!
Ja, tänk att Tyskland är ute ur VM nu också!
Kram!