torsdag 17 augusti 2023

Tråktorsdag

Visst är den söt? Det är ingen lampa utan en kamera direkt kopplad till datorn. Den dokumenterar och kompletterar man röntgenbilderna. Coolt, eller hur!?

Kan väl säga att det var riktigt dyra rostade och saltade solrosfrön (med skal). De var väldigt goda men inte precis värda 4 944 kronor. Det drabbar dock ingen fattig. Och jag hade absolut inte kunnat ha roligare för pengarna (ironi!!!).

Vad pratar jag om?
Trodde jag hade bitit av en tand när jag knaprade och njöt av solrosfröna. Men där hade jag fel. Två tänder var liksom halverade. BP gör liksom inget respektive allt  halvdant;-) Dagens tandläkarbesök hos Oral Care i Roslags Näsby hos otroligt trevliga och duktiga Maria samt tandsköterskan Lina var som alltid en fröjd för ögat, orange spottkopp, maroon mugg och limegrön blus. Det måste ni väl hålla med om!
Före och efter
Och för 4 944 kronor fick jag såklart fota av mina tänder före och efter att Maria skulpterat nya molarer med compositplast. Maria som jobbat som tandläkare i 22 år älskar skulptera ”nya” tänder. Så valet mellan två kronor för mellan 13 000 och 16 000 kronor (för båda) eller hennes skulpturer för cirka 5 000 kronor var lätt.

Före.
Efter. Tänderna ser ut som snäckor, vilket beror på bildskärmen. Jag har alltså inga snäckor i munnen;-)

Trots att jag hade väldigt roligt, även utan att kunna prata med tanke på skruvstädet i munnen under större delen av mina 50 minuter i tandläkarstolen är det ju ändå en tråkig utgift. Och jag lovar att aldrig äta solrosfrön i ”originalförpackning” nåt mer;-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

14 kommentarer:

LillaSyster sa...

Fy så tråkigt, med tänderna. Men ska man göra något så ska man ju göra det rejält och det lyckades du ju med.
Du får knapra på något mjukare..... typ gurkstavar=)

nalta norrland sa...

Ååå 😱😰 fy faan så himla läskigt otäckt 😓😥 jag med min tandläkarfobi får ont i magen och känner mig sjuk av Din berättelse 🫤😦
Stackars stackars Dig.
🤗

Susjos sa...

Asch då, ingen kul utgift, men snyggt att tandläkaren med den snygga färgen på bussarongen kunde skulpturera nya tänder till dej, och till ett bättre pris!
Ta det lugnt med de "nya "tänderna nu!
Ha det gott!
Kram!

Geddfish ♥ sa...

Det här var ju fiffigt! Liksom ett plastöverdrag! Men då måste man ha en frisk tandrot. Jag skulle nog vara lite extra rädd om att bita i något hårt, även om överdraget är härdat.

Jag har sett något liknande i annonser, där man kan köpa ett paket med övergom och undergom ganska så billigt och själv göra avtrycket och få bländvita tänder att trä på när man vill bli fin. Det är väl så stjärnornas bländvita leenden fungerar 😁 Jaja.
Ha det gott!

Ditte sa...

Pust! Och en ny upplevelse! Dessutom kan en absolut ha roligare för pengarna. Förstår att du kommer att undvika dessa solroskärnor i framtiden. Perfekt med plastöverdraget som blev skulpterat. Lite mer förmånligt också vad gäller det ekonomiska.
Låter som om slutet blev bra och hoppas det förblir så.

femfemman sa...

Ja, det var dyra snacks! Om än goda!TVÅ tänder också! Nästan rekord på destruktion från ett solrosfrön! Gott att man ändå kunde få till det så bra.
För mej är det kolor som tagit de flesta fyllningar. Och en gång ett stekt fläsk.Icke så att stekta fläsket var kokt...ej heller hårdkokt... utan för hårdstekt!
Riktigt kul att kunna kommentera dej igen. Jo, jag har alltid kunnat det via mobilen... om än med en massa klickande på figurer för att bevisa att jagvinte är en robot... men det där med fotbolls-VM...det har jag ingen åsikt om. Nåja, snart är det snart över.
Tugga varsamt! God kväll!

KajsaLisa sa...

Sånt där är riktigt tråkigt, på en Torsdag dessutom. Det finns ju roligare saker att lägga pengar på. Hade du bott i USA hade du ju kunna stämt tillverkaren av solrosfröna.

Anni sa...

Nej men! Visst är det tråkigt och dyrt när sådant händer? Här var det ett popcorn som sprängde bort en fyllning, annars brukar jag satsa på kräftor och knäck :-P
Smart kamera, en sådan har jag inte sett förut.
Och snygga skulpturer i munnen, anar att du kommer att tugga försiktigt på den sidan framöver?

christian sa...

Som jag brukar säga....man får unna sig lite ibland, en rotfyllning eller nåt . . . :)
Mycket häftigt med färg hos tandläkaren, så borde det vara på alla vårdcentraler å sjukhus, anser nämligen att färger piggar upp!

Ha en fin fredag!

Hanneles bokparadis sa...

jo, ett och annat har man ju bitit, öppnar inga mjölkpaket med framtänder mer

Anki sa...

Inte kul alls om man ser till priset, men annars verkar det som du hade en fin timma där hos tandläkaren :)

byblixtra sa...

Dyra solrosfrön men bra att det gick att fixa tänderna med skulpterade kronor. Smart med en kamera att komplettera röntgenbilderna och kul att det är färgglatt hos tandläkaren.

Guldkryckan sa...

Trist utflöde av pengar där, men vad ska man göra, det kunde ju blivit dyrare förstår jag.
På kneget äter ju ungarna solrosfrön emellanåt, skal ta mig sjutton överallt, själv håller jag det på hemmaplan.


Ha det nu så jättefint du kan.

Carita Liljendahl sa...

Lite ruggiga bilder för en med tandläkar"skräcken" som ännu lite finns kvar.
Och så kan jag inte skriva vad jag tänkte då jag såg första bilden... 🤣