lördag 22 juli 2023

Tatuering, bokmärke och VM-rapport




Varning för långt inlägg!

Skrattade gott åt Steves och Susjos kommentar igår. Fotbollskompisen Steve tyckte att min suck angående schweiziskan Ramona Bachmanns tatuering var en ”riktig cliffhanger”. Susjos ville googla hur blaffan ser ut. Och så kan vi ju inte ha det, eller hur;-) Varsågoda Steve och Susjos – här ovan finns bilden som jag googlade fram. Your wish is my command som alltid;-)

Sweetie
Det är ju också bokmärkeslördag idag, så jag var väldigt nöjd med att jag hittade ett fejkat bokmärke jag fått av LillaSyster. Tusen tack tjejen:-) Sweetie är inte bara ett märke för barnkläder utan betyder också ”sötnos” på svenska. Och om ni kollar bilden med Ramona och hennes partner så passar ju uttrycket ”Sweetie” perfekt, eller vad tycker ni?! Ibland har jag tur;-)

Dagens VM rapport
USA-Vietnam 3-0 - bara 3-0!?

Zambia-Japan 0-5 - så det finns ändå blåbärslag i detta VM.

England-Haiti 1-0 - en väldigt underhållande match, där England behövde en (VAR-)straff för att vinna. Att världens fattigaste nation skulle vara så bra på fotboll trodde jag aldrig. Det var inte England som var dåligt, utan Haiti med målvakten i spetsen som var otroligt bra.

Danmark-Kina 1-0 - Nja, oavgjort hade varit betydligt mera rättvist. Danskarnas uppspel och passningsspel var bedrövligt, speciellt under de första 45 minuterna. Länderna ägde var sin halvlek.

Sverige Sydafrika imorgon
Glöm nu inte att kolla inlägget hos Guldkryckan imorgon. Han kommer följa Sveriges första gruppspelsmatch mot Sydafrika live klockan 07:00 och lägger upp en ”expertkommentar från tv-soffan” på sin blogg. Jag kommer som vanligt bidra med en Skyltsöndag.

Jag har hittat temat Bokmärken hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Om ni har tur visar även Hannele, Gerd och Åsa bokmärken.

19 kommentarer:

Mias Mix sa...

Härligt med lite VM-känsla! Tack för det! Vi brukar kunna kolla alla tv-program vi har hemma i Telenors app men när vi öppnar den här står det att det inte funkar där vi befinner oss. Så kommer förmodligen missa Sveriges gruppspelsmatcher. Lär nog inte hitta något ställe här som visar matchen 7 på morgonen. Tyvärr!

Susjos sa...

Haha! Tack för bilden på tatueringen, som jag också tycker är alldeles för stor! Å bokmärket var gulligt ;-)
Tack också för dagens rapport från VM, min man hann hem från jobbet och se de mesta av Danmarksmatchen, han håller med dig, att länderna ägde var sin halvlek!
Såklart ska jag kolla in Guldkryckans expertkommentarer i morgon, faktum är att jag kanske slänger ett öga på matchen när jag kommer hem runt kl 08 imorgon bitti från jobbet...vi får se hur trött jag är!
Ha en fin kväll!
Kram

LillaSyster sa...

Det var en välgjord tatuering iallafall =) Du vet i mitt yrke får man se en hel del. Tur att inte kunderna ser att jag skakar på huvudet.
Kul att vissa lag sticker ut och är bättre än vad publiken verkar tro om dem.
Heja Sverige imorgon och heja Micke!

nalta norrland sa...

Kommenterade nyss när jag såg matchen mellan England - Haiti att ett av världens fattigaste länder ändå har ett damlag med i VM och de jobbade på bra… Nix jag såg bara ett utdrag på Sportspegeln så Du behöver inte bli orolig och tro jag ramlat och slagit skallen å sen blev fotbollsintresserad 😅
🤗

Geddfish ♥ sa...

Idag vet jag ingenting om VM. Men ser blaffan. Otroooligt stor tatuering! Ska det behövas? Jag säger bara det? Haha.

Sött bokmärke!

Steve sa...

Tack! Nu förstår jag din suck när jag ser Ramona Bachmans vänsterarm.
Jag måste tillstå att det känns lite surt att inte kunna se matcherna på TV. Desto viktigare blir då dina matchrapporter här på bloggen.
För mig, som alltid är morgontidig, får det bli radioreferat i morgon bitti. Lite passé känns det allt.

nalta norrland sa...

svar Du gissade ganska rätt 😜 men mer om det tänker jag icke yttra mig här (eller i min alternativa blogg) då man aldrig vet vem som läser… i och med att jag länkar till Dig kan ju både folk och fä hitta till Dig från mig ☺️
🤗

femfemman sa...

Hade varit snygg som muralmålning! Eller...tatuering är kanske en sådan.
Kul med uppstickare i alla sporter.
Undrar om fotbollstokige maken sätter sig vid två kl 7 i morgon.... Gissar att jag är vaken inför halvlek nummer 2. God kväll!

Guldkryckan sa...

Tackar för den länken Bp.
Ja, imorgon ska det så äntligen ske, jag som knappt sett en fotbollsmatch sen 80-talet. (Blåvitt och Liverpool på den tiden)

Tatueringar är fint tycker jag, oftast iallafall, finns ju skräckexempel förstås. ;)

Ha nu en fin kväll Bp, ses imorgon. :)

Ditte sa...

Ja, då! VM känslan är här och visst ska jag dels kolla matchen och givetvis läsa Guldkryckans inlägg. Kul!
Tack för din resumé av dagens matcher. Hade inte helt koll. Men nu så.
Måste säga att tatueringen är rejäl och "passande". Gillar bilden också.
Nu håller vi tummarna för Sverige i morgon.

Hanneles bokparadis sa...

Sött, jag har ett trevligt bokmärke som visas nästa vecka.

Äventyret framtiden sa...

Tala om konst. Man kan ju ha den på kroppen också och det är väl så tanken är bakom när man taturerar sig så stort som man gör. Jag ligger efter nu...märkligt nog med tanke på att jag är pensionär. Jag har inte ens blivit långsammare, (ljuger jag för mig själv nu?;)) men det händer saker hela tiden som mera eller mindre målar in mig i ett hörn.
Nå, nu ska jag skaka loss, tack för gulligt bokmärke och allt annat här inne hos dig nu i natt. Jodå, kan inte sova, sitter uppe...
Gäääsp!

Hannas krypin sa...

Så kul att Haiti spelade så bra mot en stornation som England. Så synd att jag missade matchen. Verkligen trevligt att även blåbärsnationer lyckas kvala in till VM.

Gunnel sa...

Jag gillar inte tatueringar över huvud taget...inte ens den minsta lilla fluga eller vad en del nu har. Jag kommer alltså aldrig att skaffa en tatuering...inte bara för att jag tycker det är fult, men jag är enormt spruträdd, så att någon skulle få måla på mig med en sån där nål är helt uteslutet.

christian sa...

Ja du...det här med tatoos....orka.......
Hoppas du får en bra helg!

Klimakteriehäxan sa...

Sjukt ful tatuering.

Paula sa...

Tatueringar är ju en smaksak, den Ramona bär är för "råddig" för min smak, ett enda virrvarr där ingen kan utläsa nånting. Men hela min familj utaom Noelle bär tatueringar av olika typer och på olika ställen (inget nämnd inget glömt)på kroppen. Jag gillar skarpa tydliga tatueringar, inte såna som ser ut att ha bleknat i solen. Ha det gott, läste att Sverige vann sin premiärmatch. Bra så!

Carita Liljendahl sa...

Svenska gästen kollade Sveriges match i morse här hos mig och jag såg slutet av den. Det gick ju bra, jag gratulerar!

Anni sa...

Men den där alfahannen Bojan borde vi kunna slippa. Mer fotboll, mindre Bojan.