måndag 10 juli 2023

Glad måndag

Som jag skrev förra veckan – det behövs inte mycket för att jag ska vara glad. Det räcker i stort sett med en stor sol på en klarblå himmel och 20 till 25 plusgrader. Allt utöver det är bonus. Och just bonusarna är dom jag ska visa er nu;-) Enjoy!

Varmluftsballong
Igår kväll upptäckte jag varmluftsballong #3 den här sommaren. Den här gången befann den sig på "fel sida" av huset och jag fick fota motsols. Svårt att förstå att det var strax före klockan 22 och solen höll på att gå ned när ballongen dök upp. I fall att ni undrar - det är därför bilden är så mörk…
 

Lövsamlare
Det är alltid kul att  kolla på folk som jobbar i full mundering inklusive hjälm när man själv är planterad i solstolen. Killen eller rättare sagt hans lövuppsamlare förde ett himla oväsen. Ifrågasätter dock hans klädsel och hjälmen med tanke på temperaturen och arbetsuppgiften…
Usain
Sist men inte minst vill jag presentera min senaste familjemedlem – Usain (efter Bolt alltså). Det var Eva som skrev ett inlägg om en ”trampcykel för seniorer” som hon hade skaffat. Min fysioterapeut rekommenderade nyligen att jag skulle köpa en motionscykel. Över min döda kropp! Visste direkt att jag inte ville ha en otymplig motionscykel som jag dessutom aldrig skulle använda i lägenheten. Så det fick bli en ”light-variant”. Använder Usain när jag sitter i soffan och tittar på tv. Tack för tipset Eva!

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

13 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Finns väl en del föreskrifter för de som arbetar antar jag, skyddsutrustning mm, men man undrar ju om inte det skulle ses över.

En Usain har jag sett folk använda på jobbet, hoppas det är bra, inväntar rapporter här. ;)

Ha det fint nu BP, hoppas du får se fler ballonger, här har inte en enda synts till ännu.

nalta norrland sa...

Trampmojängen ser ut att ta mindre plats än en cykel, sen vet inte jag fördel/nackdel… Du får berätta hur det funkar ifall Du använder den och om det känns bra… jag brukar säga att jag skulle haft ett löpband fast jag skulle gå promenad medans jag kollar tv 😅
Vi har haft varmt, nästan kvavt och åska… just nu vid halv 8 har vi +23
I morgon ska det vara omkring +26 enligt SMHI.

Jag tror att han med lövblåsen var regementsenligt klädd, säkert finns det föreskrifter och säkerhetstänkande som kräver full mundering.

🤗

femfemman sa...

Lövblås borde förses med ljuddämpare. Konstigt förresten.. lövblås i juli. Brukar ju vara på hösten... Men det behövdes förstås!
Har aldrig sett en sådan annorlunda motionscykel. Men är ju superbra om man kan motionera framför tvn.
Här försvann solen i förmiddags. Fortfarande rätt varmt och gott dock! God kväll!

LillaSyster sa...

Trampa på ♡
Att han har långbyxor för uppdraget han ska utföra det förstår jag. Gör ju hur ont som helst att bli blästrad av små stenar/grus när blåsen sätter igång. Hjälm tycker jag är onödigt. Men jag var ju tvungen att ha varselväst och hjälm på mig från bilen och in till kontortet/arbetsplatsen en sträcka på max 20 meter att gå .......så var företagets regler och gud nåde om du inte backat in bilen i parkeringsrutan. De gånger jag cyklade dit nöjde jag mig med cykelhjälm, tur att inte högsta chefen såg det.
Fin luftballong ♡ Sitter ute och lyssnar till regnet som kom nu ikväll. Det blir bilen till katterna då de ska ha mat igen kl 21

Geddfish ♥ sa...

Förstår att du har en glad måndag! Så mycket färg och kul.
Den där tramparen, en sån hade mina fd svärföräldrar. Den är nog inte så dum, egentligen, hoppas du får glädje av den.
Här har det varit en superfin och solig dag, förutom när regn och blåst svepte ner min kruka med pelargonen på balkongen och allt gick i krasch. Men det är döda ting.

Susjos sa...

Grattis till din nya "Usain"! En trampmaskin medans man sitter i soffan eller? Smart, och absolut mindre otymplig än en motionscykel!
Härligt sommarväder, jag har inte sett en enda luftballong ännu! Hoppas solen håller sig kvar nu när jag är lite ledig!
Ha det gott!

Ditte sa...

Grattis till Usain! Tror han kan bidra positivt till lite starkare rygg. Och utseendemässigt och storleksmässigt tycker jag han verkar riktigt bra. Heja!
Ja, sol och blå himmel är glädjande och så blev det ju idag. Har haft en ljuvlig dag på Bockholmen med suverän lunch och härlig miljö.
Kul med luftballongen. Här har vi haft ett 10-tal i sommar och visst är det roligt att se dem. Fin bild!
Mannen i "grönt" verkar vara rejält klädd för sin arbetsuppgift. Och i denna värme. Pust.
Nu hoppas vi på fortsatt fint väder i veckan och en skön tisdag. Ska ut i ytterskärgården (Landsort) och vill gärna ha fint väder.

Klimakteriehäxan sa...

Usain (eller hans bröder) har jag aldrig sett förr! Kanske funkar den. Men det finns en grundregel: man måste använda de där hjälpmedlen, för om de bara står där funkar de inte ... talar av egen erfarenhet, blev rekommenderad en s k balansplatta för länge sen och skaffade en men den är i mint condition s a s.

KajsaLisa sa...

Tycker du fick till färgerna fint på balongen, kan man inte ta med cykeln i sängen och ligga och trampa ?

Gunnel sa...

Jag hade aldrig hjälm eller den slags arbetskläder när jag använde lövsugen. Har jag jobbat olagligt tro?. Vilken utmärkt idé med den där lille tramparen. Den hade passat mig perfekt. Jag har inte plats till en stor motionscykel längre.

christian sa...

Bästa makan har en liknande apparat för att "slöcykla"...
Munderingen är säkert föreskriven enligt svenska arbetslagar skulle jag tro, men det är klart man undrar ibland!

Åke sa...

Har vare verkligen en glad måndag. Luftballonger är jag inte bortskämd med att se, jag tror jag sett 1 st här under hela mitt liv. Light variant *tokskratt* Ser ut att komma från Stjärnornas krig del III :)

Carita Liljendahl sa...

Den där trampcykeln - så bra! 75 euro, inte så blodigt!
Hade en motionscykel en gång, men den tar sådan plats... och inte blev det mycket trampat på den...
Skyddsmunderingen behövs nog, men varmt värre blir det ju.
Och varmluftsballong... och ljuva minnen, de hör Stockholm till 💕