måndag 3 juli 2023

Glad måndag








Varning för ironiskt inlägg;-)

Visst är det skönt att sommaren nu äntligen börjat på riktigt! 13 grader, regn, blåst och gråsvart himmel. Nu känner vi igen den! Det är så den ska vara. Kall, ruggig och absolut inte över 25 grader. Varsågoda! Jag bjuder på den med dagsfärska bilder från nollåttaland. Njut ni som kan och vill!

24 grader
Om man bor i en lägenhet eller i ett gammalt hus från 1950- till 1960-talet kan man med fördel stanna inne och njuta av 24 härligt varma grader. I dessa byggnader lagras nämligen värmen i några dagar. Inga gipsväggar här inte med andra ord. Förvisso utan ”äkta” sol, men man kan ju inte få allt här i livet. Och solarium finns ju inte längre. 

Längtan
Med andra ord så är jag glad och tacksam över att jag nyttjat varenda sekund av de gångna fem veckorna. Precis som min lägenhet försöker jag lagra värmen och ladda batterierna inför 6 vintermånader. Eller jag börjar kanske i mindre skala och satsar på en vecka i taget;-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

16 kommentarer:

Susjos sa...

Haha! Ja, nu kom den riktiga svenska sommaren, men naturen är nog glad! Å jag är lite glad jag med, för just idag är det dags för mej att återgå till jobbet, då gör det ju inget att vädret är dåligt ( jo, det blir problem med att cykla om det spöregnar). Vi har också närmare 25 grader i lägenheten, trots "kylan" ute, inte dumt alls, det blir nästan för varmt, haha, så lite öppet måste vi ha!
Ha en fin kväll..inomhus!
Kram!

LillaSyster sa...

Visst är det typiskt....första semesterdagen och det blåser storm, en och annan skur och iskallt. Säger som du tur att jag nyttjande varenda ledig stund ute i juni. ♡♡♡

Geddfish ♥ sa...

Jag känner att jag är fullvaccinerad med sommar och sol och varma grader. Vi hade ju maj och juni. Nu har juli börjat, den som brukar regna bort och så är det. Stormen viner i träden här och just nu har jag 14 grader ute och ett blekt ljus bakom molnen.
Jag lyssnar på böcker, ingen nöd på mig.........

nalta norrland sa...

Finns inte solarium längre?
Tror det finns kvar här… klädaffären har i söka fall tidigare haft två rum med solarium.
Vädret, jo men det kanske behövs regn ☺️
Vi har haft omkring +19 grader varmt och myggen var som tokig.
Jag har tankat solenergi varje dag och njuter av värmen.
Typisk svensk sommar undanbedes vänligt men bestämt.
🤗

Ditte sa...

Kunde inte annat än att dra på munnen när jag läste ditt inlägg. Och det är ju trots allt väldigt grönt och lummigt. Men just heldagsregn är i mesta laget. Absolut.
Men det ser lite mer soligt ut i slutet av veckan.
Tänker på de som i detta väder nu seglat Gotland runt och är glad att jag är hemma. Lite positivt tänkande.
(Har använt dagen till att röja och vädret var absolut passande för det. Blev även en runda på 4 km och då var det regn upphör.)
Nu satsar vi på solen.

Åke sa...

Du skulle ha varit med mig på morgonpromenaden i stället då med toppluva på, men utan regn. Det kom nu vid 21 tiden på Alnön. Glad måndag på dig glädjespridare :)

Äventyret framtiden sa...

Haha BP, värm dig av de uppvärmda väggarna i det äldre huset du bebor. Det blir nog bra med tiden ska du få se...snart så tittar lilla solen in igen!
Glad måndag!

Anki sa...

Haha .. varför är jag inte ett dugg förvånad över ditt inlägg :) Ja, jag är nöjd med lite regn, men än behövs mycket mer. Kan bara hålla tummarna för att solen snart återkommer i 08-land ... och att det regnar ett par dagar till här i 0122-land.
Svar: Visst bor jag perfekt! 🙂
De var verkligen superduktiga … kvartsfinalen var den enda förlusten.
Inget Gothia Cup i år, kanske nästa år. Föreningen valde mellan Dalecarlia och Gothia i år, men då Gothia är mycket dyrare så blev det så här den här gången. I början av augusti ska Casper på något fotbollsläger och sedan är det Fotbollsfesten i Norrköping, även det en cup. Den ska både Casper och Ludvig vara med på. Casper i pojkar 09 och Ludvig i pojkar 11. Det är mycket fotboll nu 🙂

KajsaLisa sa...

Du fick till en snygg regnbild och fasadbilden blev jätteläcker.

Kina sa...

Nu ska vi inte vara så´na!(fniss,fniss) På med yllekalsingar, sockor, fleasetröja och luva, och sätt dig på balkisen och njut av att regnet inte kan nå dig! Ha det gott inlindad i filten!

Klimakteriehäxan sa...

Hoppas verkligen att sommaren kommer tillbaka.

Stefan Karlsson sa...

Regnet var förvisso välkommet, men i kombination med kraftig blåst och 13° var det ingen angenäm känsla.
Semestern är för kort för att detta ska komma just nu.

Gunnel sa...

Haha! Lite håller jag faktiskt med dig, för jag gillade inte den här extrema värmen då man fick sitta och gapa som en fisk. Vi har haft åska och spöregn några dagar så nu är jag nöjd med det. Egentligen struntar jag i vädret för jag är så nöjd med att mitt hus är sålt, så jag skulle t.o.m. kunna stå ut med snö....som jag hatar. Kram

femfemman sa...

Solen kommer nog tillbaka. Nu är till och med jag nöjd vad det gäller regn. Åtminstone för några veckor. Har kommit över 100 mm.
Solarium! Tack och lov att de apparaterna är borta. Man var ju inte klok då MSN lade sig inne i grillen. Tur att man fick bättre vett med åldern. Men jag vet några som fortfarande har en egengrill hemma. Jistanses vad de ser ut i ansiktet. Rent russinskrynklade.
Önskar dej en bra tisdag!

Guldkryckan sa...

Haha, ja jösses vilken fin sommar vi har, igår blåste nästan mitt paraply bort när jag tog mig till spårvagnen, underbart ju. ;)

Värmen lagras ju här med, man får ha på fläkten ett par dagar extra när värmen försvunnit ute, hujeda mej.

Ha nu en fin kväll Bp.

Carita Liljendahl sa...

Hahaa! Kul att du varnade med rött :-D
Ja, +13 och blött väder är ju inte kul precis, fastän vattnet behövs.
Men måndagsinlägget blev kul ändå!
Tack för länk och sista bilden är toppenfin!