torsdag 9 januari 2014

Tack för att vädret finns







Det är verkligen tur att det finns något som heter väder för annars hade 80 procent av världsbefolkningen absolut ingenting att prata om. Vädret är ju en av få saker som man inte kan påverka. Därför är det så himla tacksamt att gnälla över det. Å just nu klagas det hur mycket som helst – åtminstone i huvudstaden - å vädret kan ju inte försvara sig. Alltså gör jag det i stället;-)

Mörker
Det är vinter i Sverige alltså är det mörkt. Så har det alltid varit. Då spelar det absolut ingen roll om det snöar, regnar, haglar eller om det är uppehållsväder. Just nu ligger det ett stort grått lock över Stockholm. Det är 5-7 grader varmt, det duggregnar ibland och det är som sagt mörkt. Å nej, det blir inte ljusare med snö, jag lovar!

Fördelar 1
Ni som känner mig vet hur mycket jag avskyr snö, is och kyla. Den här vintern är alltså perfekt för mig. Jag slipper pulsa genom snödrivor, halka omkring på gatan, sätta på mig tre lager kläder samt frysa häcken av mig i väntan på bussen.

Fördelar 2
Dammråttor kan partaja hur mycket dom vill – de syns nämligen inte i mörkret, alltså finns dom inte. I hallen finns inga grus-/sandkorn som på ett mysko sätt alltid sprider sig i hela lägenheten. Vinterkläder är inte ens framtagna, vilket betyder att jag inte behöver tvätta dom.

Åtgärdstips för gnällspiken
Köp levande ljus eller ljusslingor. Var snäll mot dig själv och unna dig en spabehandling eller en total makeover. Handla den senaste läsplattan som IT-bästisen Radde gjort och klicka hem ett coolt multifunktionsfodral till den från Kina (bild 2 och 3). Välj bara rätt färg;-) Gå på mellandagsrea och shoppa loss alternativt få lite färgterapi och förundras över hur spargrisar ser ut nuförtiden (bild 1). Gör vad som helst, men sluta å gnäll;-)

PS. Ni kan såklart också delta i min gissningstävling här om ni inte vet vad ni ska göra i mörkret. DS.

24 kommentarer:

Olga T sa...

Ha ha! Jag njuter också! Tänk att kunna gå utan att halka. Har nog aldrig promenerat så mycket som denna vinter. Reflexer och regnkläder, that´s it! Behöver inte frysa om fötterna, behöver inte skotta snö och få ont i ryggen. Spa har jag varit på. Shoppat har jag gjort. Läsplatta har jag redan och fodral har jag bytt innan (från det knallgröna till ett lila, billigt och bra från nätet).
Jag har bara ett problem som jag inte vet om det är ett problem. Jag har total bloggtorka. Jag skulle skrivit till dig angående din kommentar hos mig sist. Jag har precis som du skrev en skrivarådra. Men vad vill jag med bloggen? Kanske återkommer lusten när kameran kommer tillbaka och är lagad?? Kameran är under behandling. Men du vet jag är lite trött på fotoutmaningar....det finns bara några som inspirerar mig fortfarande. Annars då?? Vad skulle jag blogga om, jag som inte vill bli för personlig på nätet? Skulle jag skriva, ja vad ska jag skriva om? Nej jag har total bloggtorka. Har varit på väg flera gånger men det blir ingenting. Det känns inte som det gjorde förut. Har du några råd så tar jag emot dem! Jag har i och för sig lagt mer tid på motion sista halvåret och har inte ont i min nacke eller rygg!! Jag har också tappat några kilo. Kanske är det bra att inte blogga? Men ha en blogg som har samma inlägg hela tiden är inte kul.....isåfall kanske jag ska stänga den..?? Nej det är jag inte redo för. Ska se om jag får till något nu när jag skrivit av mig lite frustration....

Eva Trillian sa...

Gnäller? Vem gnäller? Jo, lite gnäller jag ... mest för att jag blir så irriterad på att jag tydligen (alla väderdiskussioner, i alla sammanhang) har fel åsikt om vintern och är knäpp som vill ha lite kyla och snö. Jag FÅR tycka och vilja lite kyla och snö! Basta! *försöker se lite bestämd och förgrymmad ut*
Och så får alla andra också ha sin åsikt :) Och jag är glad att du är nöjd med vädret - för det hade ju varit illa om alla tyckte som jag. Stackars väder i så fall!

Rantamor sa...

=( jag gnäller också !!!
Vill ju se solen, har inte sett den sen jag vet inte när !!!
Men du idag har vi fått årets första snöflingor...inte så tätt dådå men lite vitt som att smulad frigolit har blåst ikring.
-6 ikväll.
Men tänk det är ju nionde januari jag kommer att få en otrolig kort vinter i år.
Och jag ÄR glad MYCKET GLAD för just detta...
Nu fick du en väderrapport av mig,
bara för att vara jäklig och retsam...*skratt*

Tjingeling snöfling från Rantamor.

Margareta sa...

Faktiskt har jag inte gnällt i år, tror inte det ... eller?
Nu har jag inte riktigt samma åsikt som du men kan förstå de som har det.
Idag har det kommit lite snö här och det är helt okej - vitt fint och kanske lite LJUSARE - åtminstone är det bättre för de som är ute på vägarna i mörkret.

I helgen har de "lovat" runt -20, också det okej - jag hade ändå inte tänkt vara ute speciellt mycket då jag dras med en hemsk förkylning. Ska kanske gnälla lite över den, men nej ... jag tror att jag slutat att gnälla - livet är för kort för det.

Dammråttornas partyn i mörkret gillar jag också, eller bryr mig inte då jag inte ser dem lika mycket.

Levande ljus har jag redan, däremot kommer det inte att finnas några ljusslingor i mitt hem, eller kanske borde inhandlas för lite fotograferingslekar. Medan jag skriver kommer jag ihåg att det faktiskt funnits någon sådan här så jag behöver nog inte ens shoppa om jag hittar igen den.

Shoppa har jag gjort, färgterapi får jag genom mina foton och kluddandet.

Nej, jag ska inte sluta gnälla 2014 för jag har inte ens påbörjat det i år. =) Ha det gott och njut av det grå blöta locket.

KajsaLisa sa...

Haha, löste problemet med snön idag, hoppas det fungerar.

Kerstins foto sa...

Jag måste erkänna att jag tillhör den som gnällt, men bara på regnet. Är inte van vid att det är snöfritt här uppe i januari men nu när man vant sig känns det väldigt bra, kan gärna fortsätta så om man bara slipper det eviga strilandet. Men nu kommer kylan och lite vitt har kommit, inte mycket....än så länge.
Här struntar vi också i dammråttorna, inte ens katterna jagar dom. :)

Anki sa...

Håller med vartenda ord... och jag liksom du bara älskar denna vintern! Tyvärr ligger det just nu ett vitt täcke av snö på gräsmattan och SMHI hotar med både snö och kyla...

En plats i solen sa...

Lite stressad, så hinner inte läsa inlägget nu, måste till jobbet :)

Haha återigen är vi lika! :) Skulle med vilja vara pojke om jag fick födas igen hihi

Marina sa...

Njaej, om det nu ändå ska finnas något som heter vinter så får det gärna vara lite snö. Jag har inte sådär stora krav egentligen, ca fem minusgrader, ett par decimeter snö, sol och klarblå himmel, mer begär jag inte...
Nu vet jag att det är lätt för mig att säga, jag har ju smitit ifrån alltihop - det var väl därför snön som jag har gnällt efter kom (jodå, jag har varit en av de där gnällspikarna, fast inte så mycket, bara liiite)

Kicki sa...

Tycker det är rätt skönt att slippa skotta snö...hade varit mysigt med snö men nu är det försent!
Planerar en spa-vistelse!:) och skönt att slippa se dammråttorna, jaa!! Va tävling??

Della sa...

Jag sitter här och väntar på att få använda min Icebugs som jag har inhandlat på din rekomendation. :)

Geddfish ♥ sa...

Gomorron!
Jag gnäller absolut inte, för jag gillar inte snö, och har inte heller någon. Möjligen kan det komma på söndag, för det har blivit kallare nu. Regnet gillar jag inte, men det finns ju i någon form, varmt eller fruset, i hela världen.
Jag vill också helst ha sol och värme, men det kommer! Jag är glad över 4 årstider!
Ha det gott, kram♥

Ama de casa sa...

Här klagar jag inte på vädret. Även om det är mulet just nu så brukar det kunna ordna till sig under dagen :-)

Anders köpte en padda och ett sånt där fodral (fast bara till skärmsidan) så HAN kanske är missnöjd över vädret? ;-)

ansepanse sa...

inte gnäller jag inte :) jag älskar också den här milda snöfria vintern, perfekt helt enkelt :) här har jag minsann ljusslingor och annat som lyser upp och nu har jag ju också mer tid för att läsa :)
kramar

Monica sa...

Kunde inte säga det bättre själv, när detta fryser på i eftermiddag kommer akuten att vara full av gnällspikar som vill ha vinter;-)
En dag närmare Sture, ha det bra

Rantamor sa...

-12, nordlig hård vind, och lite snö i luften....

Fniss....

cat sa...

Jag håller helhjärtat med om dina fördelar! Inte bara dammråttorna göms utan även smutsen på de oputsade fönstren.
Idag har jag också unnat mig att vara snäll mot mig själv, ansiktsbehandling och frisörbesök. Vintern är bästa tiden för att skämma bort sig själv.

Kul att du uppskattade byggnaden hos mig idag :-)
Ha en härlig helg!

Guldkryckan sa...

Gillar ju snön jag som du vet, mycket bättre än att behöva snubbla i vattenpölar ;)

Men visst finns det fördelar med att det inte finns snö, inga konflikter mellan ungarna på jobbet, tacksamt det tycker jag. :)

Jo..så kan de va..ha de bäst BP.

Stare Ström sa...

Gillar att hitta glada saker som piggar upp i allt det gråa- din blogg t ex!

En plats i solen sa...

Haha ja det är verkligen tur vi har vädret.... :P Skall in och gissa nu :)

Tack för du röstade på mig, super snällt. Verkar som man kan rösta mer än en gång, det måste bara gå 24 timmar mellan rösterna, så var det iaf för mig....

LissenTo sa...

Tror också på att man ska unna sig själv saker som gör att man tacklar tillvaron bättre.

Köpte mej nya påslakan idag, var två år sedan. Finfina i mina ögon sett

Anonym sa...

Åh, vad skönt med någon som har en realistisk åsikt om snö! Dvs att det inte blir ljusare när det kommer snö... själv tycker jag det kunde komma lite snö för variationens skull, men det är otroligt smidigt att slippa halka omkring...

Husbilen-Ellen sa...

Vi njuter av ljuset och blomsterprakten som börjar komma. Nu börjar också mandelblommen att komma! Elisabeth

Shannara sa...

Exakt samma fodral köpte jag på e-bay (för en tjuga styck) till gossarnas plattor som de fick i julklapp och jag valde bra färger tycker jag, ljusblå och limegrön! ;)