fredag 8 juli 2011

Fredagstema: ”Ledig”

Från och med klockan 15:00 idag är jag på semester, med andra ord så är jag ledig. Men då maken och jag har tjuvstartat vår semester så ska jag visa er några bilder från Söder, Stockholm där man kan vara ledig efter klockan 17:00 – när man jobbar alltså.
Inlägget är till er som kanske besöker Stockholm under sommaren och fastnar på trista turiststråk men aldrig se och upplever den ”riktiga” huvudstaden. Kolla gärna in slottet, Gamla Stan och Sergels Torg, besök NK och Gallerian men ta tunnelbanans röda linje till Hornstull en dag, det kommer ni inte att ångra, ja lovar.

Zinkadus, Bara Ute och Gamla Uret
Börja med en öl på Zinkadus, en oas mitt i stan, ett stenkast från hårt trafikerade Hornstullsgatan och endast fem minuters promenad från T-banan. Sedan kan ni antingen fortsätta till Bara Ute (utsökt mat till vettiga priser. Musslorna – en enorm portion rekommenderas varmt) eller till kvarterskrogen Gamla Uret (bästa pizzan på bra mycket länge enligt maken och ett stort glas vin kostar 45 kronor!!!). Utsikten mot vattnet är magnifik.







Varning för Loopen
Undvik Loopen som ligger snett nedanför Liljeholmsbron (utsikt: undersidan av nämnda bro som ogillades av maken, medan jag tyckte om den. Den nya bekantskapen Carib och Heineken smakade precis ingenting, men den förstnämnda gör att man rapar ett bra tag efteråt. (Inneställe och totalt överreklamerat med överklasspriser)

Lasse i Parken
Lasse i Parken, Reimersholme är ett kanooooon ställe. Slinka in för en öl, vinare eller drink före klockan 19:00. Efter klockan sju är det överklass klientel som gäller som gärna betalar överklass priser, men matsedeln såg oerhört spännande ut om man har en fet plånbok. (Levande musik)

Kostnadsfri underhållningJa och om ni vill ha kostnadsfri underhållning under middagen så besök Tiffany’s bar & kök på Götgatspuckeln (T-bana Slussen). Stället är suveränt, utsökt mat, otroligt stora portioner, världens gulligaste kypare och mycket prisvärd). Olika spontana street bands av förvånansvärt hög kvalitet gör att ni njuter medan ni äter.
Skippa Medborgarplatsen med den bedrövligt äckliga t-bana stationen där Söders A-lag dricker och urinerar efteråt samt Söderhallarna om ni vill äta (svindyrt och ytterst medioker kvalitet), men slinka gärna in på Snaps för en ”klockan fem öl”. Att kolla på folk där är en höjdare.
Japp, här har ni en guide till att vara ledig på Söder i Stockholm, after work eller på semester.

Fler lediga bilder hittar ni här.

17 kommentarer:

LillaTuss sa...

Härlig läsning! Bodde i huvudstaden 85-88 (1900 alltså) och trivdes som fisken. Men så kom annat och sedan -90 är jag tillbaka i min hemstad. Jag är glad över åren jag bodde där men idag känns det lite för stort för mig. Dock perfekt för semester

SoF sa...

Nu blev man ju nästan sugen på att åka till Stockholm igen - i år. :)

Ha nu en uuuuuuuuuuuuuunderbar semester Beate!

Tack för allt.

Varma sommarregnshälsningar från SoF och tPix!

Anonym sa...

Tack för tipsen! Ska kanske passa på att kolla lite mer på söder när vi kommer till Estoccolmo :-)

Hörni sa...

Vad kul, tack för det, vi brukar gå ut och äta i Stockholm ibland så det är bra med några fina tips.:)

Jane sa...

Oj, det var en hel del tips ... jag som gammal stockholmare känner inte igen ett enda men så har jag ju inte bott i stán på några år heller :)
Hoppas du får en riktigt skön semester!

Freja sa...

Bra att ha till nästa tjänsteresa!
Sv: Det påminde mig om att jag tog kort på ett torn som jag tror du oxå fotat... Ska lägga ut det på bloggen så får du se om det är samma....

Pumita sa...

Jag gillar Lasse i Parken, det är en riktig pärla! Sedan tycker jag att du ska ge Loopen en ny chans. Det är visserligen för några år sedan jag var där och åt men deras karibiska fiskgryta med kokos kan jag döda för. Drack inte öl till iofs... diskvatten kan man förstås vara utan.

Pumita sa...

Ååh, jag glömde! Ha en superdupersemester! :)

Pysselfarmor sa...

Jag ler hela tiden när jag läser ditt inlägg...preciiiiiiiiiiiiiiiiiiis på pricken!! Suveräna ställen du rekommenderar - klockrent.
Ja Medborgarplatsens restauranger är inget att hänga i julgran....eller var man nu ska hänga dem....kanske har vi gått förbi varandra på Snaps ;-)
Jag är också lediiiiiiiig - i morgon styr vi kosan norrut!

Kicki sa...

Tack där fick jag tillbaka! Det händer att jag åker dit ibland men har aldrig varit på "dina" ställen! Ha en riktigt skön semester nu! Kram

Olga T sa...

Åååå jag lägger detta på minnet! Fick inte ihop mina Söderbilder som jag sa tidigare att jag skulle. De kommer så småningom och jag kommer så småningom till Stockholn igen. Har Stockholmsabstinens nämligen.
Riksdagen har öppet för guidning! Kolla tiderna. Riktigt intressant. Där finns också väldigt mycket konst!
Författare från Falkenberg? Nu får jag något att fundera på. Ha en SKÖN ledighet!

Monica sa...

Vilken reklam, borde ge dej både gratis dricka o mat;-))))
Ser fram emot en massa roliga semesterreportage, undrar vart man får resa denna gång.

Malla sa...

Hoppas ni får en fantastisk semester! Den där översta bilden såg fasligt god ut! :D

Anonym sa...

sv: Hjälp! Så du är också drabbad? Vi drar västerut idag, på en kanalbåt. Har ingen aning om det finns nät någonstans - kan bli en veckas frånvaro från internet...
Hmmm... Låter ganska skönt på sitt vis ;-)

Jess sa...

Jag gillar söder, det är mysigt där. Bra med lite tips. Ni ser ut att ha strålande väder, det har inte vi haft, fast i dag ser det ut som vi har chans till sol.
Musslorna hoppar jag över... men en öl, vin eller så kan ju alltid slinka ner!
Ha en härlig semester Beate!

Jah Hollis sa...

Alltid trevligt med tips på ställen om det blir huvudstan på ledigheten. Själv hamnar jag ofta annars på Svejk som har tjeckiskt öl med bett i och på Akkurat som har det mesta, men väl är lite dyrt.
Öl från varma länder (och de stora märkena från USA) smakar ofta blask eller inget alls. Det är som i den gamla kanothistorien: ”Fucking close to water”.

sinneskatten sa...

Stockholm har mycket att visa precis som du säger. Bara man sticker av från turiststråken hittar man riktiga guldställen.