torsdag 7 september 2023

Tråktorsdag


Årets första (tråkiga) hösttecken.

"Mellanmål i Pecorinofabriken".


Visst är det märkligt att man kan lida av en släng av (mild) bloggtorka, men ändå får ihop det till ett bidrag till Tråktorsdag. Eller det kanske inte är ett dugg konstigt;-)

Hösttecken
Kan lugnt säga att det är stor skillnad mellan vyerna på innergården och skogen på andra sidan huset. För gissa vad jag upptäckte idag!??? Några gula hösttecken på två av björkarna. Från och med nu ska jag hålla mig till sydsidan och innergården som fortfarande är klädd i gröna sommarkläder. För alla som känner mig vet att jag tycker att det är hemskt tråkigt med både höst och vinter.
 
Kick-off på landet
Bästisen Yvonne är på kick-off i Åkersberga, närmare bestämt på halvön Runö. Runö ligger bara en kvart med bil nordost om Täby, men där är det verkligen landet om gäller. Hon mejlade en ”typisk” bild med lantlig miljö. Jag trodde det var kor på bilden, men en närmare titt i Photoshop visade att det är får. Oooops! ”Mellanmål i Pecorinofabriken” är kanske en passande titel på fotot;-)

9 kommentarer:

nalta norrland sa...

Jag trodde att Du fått får till granne för på den andra höstliga sidan.
Antagligen blir det höst hos Dig oxå… men det tar lite längre tid söder om Dalälven jämfört med i Norrlands inland.
🤗

LillaSyster sa...

Japp håll dig på rätt sida =) Kom in nu efter att ha klippt gräset igen, växer ju som bara den, helt otroligt för att vara i september.
Jag föredrar parmesanost =) Ha en bra kväll!

Ditte sa...

Nej, då! Ingen tråkig torsdag här. Strålande sol och +24, lunch i stan på vietnamesisk krog med vänner och sedan en skön em och kväll på balkongen. Och inte ett gult löv i sikte.
Så håll dig nu till rätt sida om huset så du tar in sensommaren med sol och värme.
Runö är ju en ganska vanlig kursgård och visst är det "naturliga" omgivningar och så nära huvudstaden. Har varit där en hel del på olika kurser.
Och mellanmål i pecorinofabriken var ju en bra titel på bilden. Väldigt fyndig.
Ha det gott!

Ditte sa...

PS
Riktigt fina bilder!

Geddfish ♥ sa...

Jag gick faktiskt och letade hösttecken idag och jag kan bara se något enstaka gult blad, så nej, sikta på det gröna, just nu har vi toppenväder!
Vi hade får ett tag för många herrans år sen. Rasen var Texel. Väldigt fina och de lammade osv och vi byggde upp en stam.
Så ljuvligt. Ljuvliga äro dina foton också.

KajsaLisa sa...

Det märks att det blivit kyligare på mornarna. Men höst än, jag vet inte riktig. Tycker höst är okej men vi skulle ju kunna hoppa över vintern. Fin bild över kohagen.

Paula sa...

Bääää på dig, nog ser du väl skillnad på en kossa och ett lamm!! Visst kan du försöka tillbringa lite tid ännu i förnekelsen, veckan har varit varm och solig, duger gott åt både mig och dig. Men av min planerade simtur blir nog intet, har gått och grunnat nu o sett andra doppa sig, men nä, så sugen är jag inte.

christian sa...

Ja där skiljer vi oss åt....jag ser fram emot höstens alla färger å det lugn som sätter sig i både natur å mig själv.....
Får å kor skiljer sig ju en anings aning....men fåren är mycket sötare!

Carita Liljendahl sa...

Hösten kan vara fin på många sätt med sina färger och den klara, höga luften.
Men annars är det mera vemod, och visshet om att kalla mörka vintern kommer.
Passar inte mitt sinne längre, men det är bara att kämpa på.