söndag 3 september 2023

Skyltsöndag #434

Dagens tre skyltar snubblade jag över under den gångna veckan. Tycker de är rätt roliga. Och hade jag inte haft vägarna förbi vissa hyllor den gångna veckan hade jag aldrig upptäckt dom. Enjoy!

Där sitter hen. Skyltdockan som har ont i handleden och i ryggen. Naken är hen också. Reagerade på hjälpmedlet hon bär för att lindra smärtan i ryggen. Min ortopedingenjör har nämligen påpekat flera gånger att ”tortyrkorsetten” inte ska bäras direkt på kroppen, inte om man inte vill ha skavsår alltså.

Märkliga kakor det finns nuförtiden;-)

Veckans höjdare. Alltså seriöst. Här fick jag nästan en chock. Så länge jag kan minnas har jag använt YES diskmedel. Har ingen diskmaskin utan diskar för hand.. Har aldrig ens sett Grumme diskmedel. Oooops, tänker ni kanske, och denna reaktion bjuder jag på;-) Men kolla priset för Grumme! Diskmedlet kostar 18:90 kronor och YES är drygt 2,5 gånger dyrare – 47:90. Ja, vilket märke hade ni köpt? Och vilket diskmedel brukar ni använda – ni som diskar för hand alltså? 

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

20 kommentarer:

Guldkryckan sa...

DEn jubileumskakan tror jag bestämt jag står över. ;)

Vi har ju diskmaskin här men grumme diskmedel får vi allt ha hem ändå ibland.
Nog inte lika bra som "yes" men det fungerar ju trots allt.
Har det ju mest för att lägga kastruller i blöt innan vi diskar dem, ofta för hand också, tar ju sån plats de där i maskinen.

Nu får du ha en fin afton Bp.

byblixtra sa...

Du ser ut att hitta felskyltningar i butikerna som jag hittar tomma gatupratare. :-D

Diskar både i maskin och för hand men tror att Yes Platinum kan vara dyrare än Yes Original, som jag använder.

Bra demonstrerat hur man använder hjälpmedlen även om dockan saknar kläder.

LillaSyster sa...

Här är det Yes som gäller- blir bäst resultat då och en flaska räcker ju i evigheter. Gick väl åt lite extra då jag tapetserade och skulle göra rent verktygen. Till diskmaskinen varierar jag mig lite...finish, yes och sun. Att handdiska är ju trist, kör så gott som allt i diskmaskinen.
Stackars skyltdocka....sitta där utan kläder....men selen syns ju bra. Ha en bra kväll!

Ditte sa...

Kul skyltat! Och skyltar att se med lite eftertanke. Ja, denna rygghjälpare ska ju absolut INTE bäras när huden, utan ett linne bör vara under. Har en liknande, så jag vet.Dock inget handskydd.
Jubileumskakan har funnits länge men kanske har den alltid jubileum.
Här har vi heller ingen diskmaskin. Inte mekanisk. Men maken sköter allt som har med disk och rengörong att göra. Vet att maken ofta köpt Yes men här blandar vi med Grumme. Ingen större skillnad. Inte annat än priset.Och det räcker.

Susjos sa...

Snyggt skyltat!
Jodå, vi har Grumme här hemma (och diskmaskin) tycker nog att det är ett ganska bra diskmedel, och betydligt billigare än Yes ;-)

Jubileumskaka som makrillfilé, jag tackar ja!

Skyltdockan vill nog bara visa hur dessa hjälpmedel ska sitta på kroppen. Jag har själv ett "ryggstöd" på jobbet, får så ont i svankryggen annars, och såklart har jag ett linne på mej först ;-)

Kram från en trött Köpenhamnsresenär!

Åke sa...

Den där Y es kör vi med i Nackas diskbänk. Dom där "kakorna" till höger finns alltid i vårt skafferi :) Den där dockan platsar med mig här nu på Ortopeden.

Hannas krypin sa...

Vi har diskmaskin men diskar ibland för hand. Då blir det Skonas diskmedel. Min mamma använder Yes diskmedel.

KajsaLisa sa...

Skulle man inte kunna ersätt den korsetten med träning av kappmuskeln?
(Nu kom gymtanten fram i mig igen) Den stora muskeln på ryggen mellan armarna. Roddmaskin och gångstavar funkar. Tränar man upp den dras axlarna tillbaka, precis som korsetten gör.
Varför skall man bara konservera makrill i tomatsås, det är en av världens godaste fiskar men jag är så jävla trött på tomatsåsen. Olivolja kanske.
Kör min diskmaskin 1-2 ggr i veckan och har noll koll.
Länkar upp nu. .

Karins ordöverflöd sa...

Yes alla dagar i veckan.

Äventyret framtiden sa...

Nu för tiden diskar jag för hand, vi installerade aldrig en diskmaskin här i Funchal, köket är så litet och vi är ju bara två. Använder Fairy, har aldrig gillat Yes, tycker det är sämre än Fairy. Grumme använde jag som tvättmedel och rengöringsmedel när jag bodde på Åland. Gillade märket. Men även där var det diskmedlet Fairy som gällde förutom diskmaskinmedlet för restaurangdiskmaskinen.
Polarbröd kan vara riktigt gott i vissa sammanhang men att kalla det jubileumskaka låter malplacerat.
Ha det gott!

Anki sa...

Stackars skyltdocka som får sitta där och få skavsår!
jag har inte heller diskmaskin ... använder Grumme eller Skona diskmedel. Funkar lika bra som Yes original i alla fall och som sagt mycket bättre pris.

Svar: Lufttavlan är en pumpstation (finns på flera platser) för dem som behöver pumpa hjulen på t.ex. cykeln. Många cyklister i Finspång :)
Tack själv för att du fortsätter inspirera!

Anni sa...

Här använder vi tyvärr också Yes till handdisken, trots att det inte är miljövänligt. Men vi har inget Platinum utan Original, och det är inte sådär dyrt.

Jubileumskakan ser svårtuggad ut :-D och skyltdockan kommer nog att få ont på fler ställen om hen sitter sådär naken i vinter.

Paula sa...

Läst om vad alla diskar med, nu har jag tvärkoll! Jag har aldrig haft diskmaskin, vissa av mina äkta män har funkat skapligt men långt ifrån alla...Yes är det enda jag tycker för rent, Grumme var det flera år sedan jag testade, kanske är det bättre nu. Tror inte man ska ta efter skyltdockan så till punkt och pricka ...makrill är betydligt godare än kakor!
Fairy som Karin nämner fanns i finland, jag trodde det var finska motsvarigheten till Yes som inte fanns där...

christian sa...

Nakna dockor är ju ingen vidare syn, men de vill väl visa hur hjälpmedlen funkar.
Man undrar vad det är för jubileum som kakan bakades för..... ;)
Här har vi använt Grumme länge faktiskt, det finns ju alltid nåt man inte diskar i maskinen.

Ha en fin vecka!

Geddfish ♥ sa...

Jag kom av mig igår kväll med att kommentera en dels skyltsöndagar.
Yes diskmedel har jag sen åratal tillbaka. Det är kraftigt och drygt och inte utspätt med vatten som de billigare är, så de så.
Ryggkorsetten, jag har inte precis en sån, jag har en enklare och mindre, det är klart att man ska ha ett linne under.
Se där, jubileumskakan har hamnat bland makrillen 😂
Härlig skyltblandning!

nalta norrland sa...

Tappade farten igår då vi satt länge vid matbordet och diskuterade parkerade fruar och skillnad på halvfabrikat så jag hann aldrig komma förbi och hälsa på Dig.
Jag använder YES både till handdisk och diskmaskinen.
Bra skyltat och den för skylla jubileums kakan i form av makrill i tomatsås får affären allt behålla.
🤗

Angelgirl - Åsa Danielsson sa...

Haha det var en konstig Jubileumskaka av Polarbröd, Nog för att jag äter Makrill - men inte är det direkt ett bröd precis :O

Vad det gäller handdiskmedel så har jag använt båda och Grumme har funnits i väldigt många år nu.. Det finns inget som slår Yes i diskkraften..MEN Grumme är inte långt efter och inte nog med det - Det doftar så himmelskt gott! Mitt råd är att testa den och se vad du anser själv? Den är billig och värd sina pengar!

Ha en fin vecka! :)
Kram

Angelgirl - Åsa Danielsson sa...

Oj glömde skyltdockan... Den visar hur de skall sitta.. synd hon ej har kläder på sig..

Jag använder ett ryggbälte som stadgar Ländrygg om man har besvär och med ischias så hjälper den riktigt bra, men även med den ha ett linne under.. Hand/leds skyddet har jag till båda mina händer då jag har problem med karpaltunnel så tummarna gör ont.. Men mitt ser inte riktigt ut så där då den går upp mer på tummarna och det är flera aluminium/plexiglas skenor som håller handled och tummen mer fixerad.

Axelpartiet så håller jag med KajsaLisa att det är bättre att träna upp kappmuskeln istället och håller man ändå på så är magmuskeln bra att träna upp för att kunna hålla upp ryggen rent allmänt, annars blir man som en säck potatis, dvs framåtlutat..

Förlåt... att det blev ett längre inlägg ..

Kram

Klimakteriehäxan sa...

Haha, de där kakorna från Polarbröd är goda - passar säkert med lite makrill i tomat på!

Carita Liljendahl sa...

"Makrillkakan" ser spännande ut - men skulle nog inte köpa 🤣
Ryggstöd, kunde jag kanske behöva?
Men den nakna dockan ser lite, ja... naken, ut. Å andra sidan, hur ska man annars göra reklam för de här stöden?