söndag 24 september 2023

Skyltsöndag #437

Har ju skrivit många gånger att Lidl är en guldgruva för skyltar, både felstavade och felplacerade. Men den gångna vecken var det första gången jag inte hittade en skylt i någon ”kategori”. Ja, vad gör man då? Jo, man går ut från en av kassarna och snubblar…

… över ”Gårdagens bröd och frukt & grönt”. Så här såg det alltså ut i den korgen. Fy för mig, men jag kunde inte låta bli att känna på frallan. Den var stenhård, det vill säga den var perfekt lämpad för att göra ströbröd av – om man nog skulle känna för det. Alternativt hade den kunnat tjäna som ett potentiellt mördarvapen.”Goodness on the go” är en riktigt bra slogan. Första gången jag hörde ordet ”goodness” var i ett av Jamie Oliversmatlagningsprogram för många år sedan. För Jamie betydde goodness restskrapet i en stekpanna/gryta. Max måste ha tagit åt sig där;-)Höstmodet/-trenden är väldigt, väldigt mörkt i år – också. Ilums Bolighus som endast representerar skandinaviska designers är ett tydligt bevis. Svart, svart, svart. Så himla trist. Självaste skyltningen däremot är väldigt professionell måste jag säga.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

15 kommentarer:

LillaSyster sa...

Kan knappast bli tråkigare än svart.....
Hur tänkte de när de låter frallan ligga framme utan att plasta in den- klart att den blir stenhård.
MAx - en nödlösning som jag helst undviker, det finns bättre mat till samma peng......säger bara Chop Chop =)
Du ha en bra söndagskväll. Kram

nalta norrland sa...

Nu har ju jag knappt varit in på Lidl men jag vet att Lidl inte är ensam om att sälja stenhård dagen efter bröd… bröd dom liksom gjort sitt och förtjänar ett gott slut 😅
Jag hörde faktiskt på Go kväll Du vet Gör om mig programmet att röd var höstens färg 🎨
Funderade faktiskt på om inte modeskapare och klädinköpare hört det 🤔
Bra skyltat 👍
🤗

Susjos sa...

Snacka om gammalt bröd, mer än en skönhetsfläck på det hårda brödet!
"Goodness on the go", bör vara mer än restskrapet i stekpannan, haha!
Nej, svart är ingen kul färg, hoppas på mera rött, som nalta i norrland har hört är höstens färg!
Ha en fin kväll!
Kram

byblixtra sa...

Gårdagensbröd hade nog legat där länge. ;-)
Ny slogan för "hemmarestaruangen" MAX. MAX är ju ett norrbottniskt företag. :-)
Snygg skyltning hos Illums Bolighus och sådär i ett skyltfönster funkar det ju med svart och vitt, men lite svärta behövs i en inredning.

Äventyret framtiden sa...

Hårda bullar där. Ett tips: om brödet blir hårt hemma så blöt det under vattenkranen och påta in det en halvminut i micron och så har du gott mjukt bröd igen.
Svart, när ska vi få se annat än svart. Man kan ju bli svart för mindre. Bra skyltat BP, varierat och roligt att läsa om.

Ditte sa...

Snyggt skyltat. Och även om den svart-vita skyltningen är en aning trist så är skyltningen i sig läcker. Absolut. Illum brukar ju stå för det,
Många butiker har nu gårdagens bröd och frukt rabatterat och visst är det en god tanke. Ibland är det inte bra alls och ibland riktigt bra. Men hårt bröd köper jag inte. Inte dålig frukt heller. Ska det vara så ska det vara varor som är ätbara.

Ditte sa...

Har läst men vet inte om min kommentar kom fram. Är ute på havet,

KajsaLisa sa...

Låter som en bra skräckis, frallmördaren slår till igen. Vi får väl hoppas att affären ersätter för eventuella tandskador.
Tänkte på sista bilden, eftersom jag själv tagit upp problemet i min svartserie på Torsdagar. Jag håller med om att det ser rätt tråkigt ut, men om man kaklar väggarna i rött eller orange, wow !!!!!!!!!

Åke sa...

Gårdagens bröd, då ljög alltså första skylten? Eller okunnig personal? Det här med den stora hamburgerkedjan... läste någonstans att allt skräp skulle få betalas av dom som står bakom förpackningen. Den där kedjan kommer garanterat få den högsta summan att betala. För i mina trakter ligger detta skräp överallt. Tråkigt att höstmodet ligger dystert. Men det är väl världsbilden som sätter tråden... annars snygg skyltat med allt det svarta.

Paula sa...

Elegant svart, blir jag köpsugen? Nix! Men, vi är olika, min dotter skulle förmodligen jubla...
Gammalt bröd ja, jag som är uppvuxen med finskt rågbröd älskar gammalt bröd, det ska vara osötat, och ju äldre det blir desto godare smak och textur, segt och hårt, ja inget för oss som har tandprotes, men jag kämpar ju ändå! Det andra ljusa brödet, nej tack....
På Willys säljer de lite bedagade frukt och gröntförpackningar bara i stora lådor. Har aldrig tittat närmare i dem, men så försvinner de också fort har jag förstått.
Nu ska jag gå o shoppa, vårt apotek går från Apoteksgruppen till Kronans Apotek och säljer ut massor av varor för 20,-/styck. Få se hur många plåsterförpackningar jag kommer hem med, "ler"
Trevlig måndag

Guldkryckan sa...

Har sett de där korgarna på Lidl jag med, det går åt fort hos oss så det hinner väl inte bli något mordredskap av det antar jag, bra tanke.
Handlar av Max via Foodora emellanåt, bra det där stället.

Ha en fin måndagskväll Bp.

Anni sa...

Goodness, ja. Ser fram mig när Jamie skrapar i allt det där som har så mycket smak i botten på pannan ;-)

Svart har då inget med goodness att göra - så trist! Vi får ståta med våra färger, vi som gillar färg!

Nog var det sk*t att Gnaget vann, men fortfarande har de en chans att åka ur. Hoppas, hoppas!

christian sa...

Tänk att även du kunde hitta nåt negativt med den där tyska matkedjan... ;)
Håller med om sista bilden att det är proffsigt skyltat, fast färgerna saknas. Jag menar det är ju ändå höst å då finns det mycket färg ute i naturen å väljer man att bortse från det, skulle man kunna tänka sig att det behövs färger för att muntra upp i höstmörkret....

Ha en bra vecka!

Klimakteriehäxan sa...

Men den där stackars brödbiten hade väl bara ramlat ur nån påse, den kan knappast ha kostat 25 spänn???

Carita Liljendahl sa...

Och jag tycker att allt det där svarta och vita som Bolighus har är SÅ fint. Jag skulle kunna köpa allt!