söndag 17 september 2023

Skyltsöndag #436


Det var först när jag tog upp bilderna i Photoshop som jag såg att tre av mina skyltbidrag idag faktiskt bildar en röd tråd. Å innan jag presenterar mina skyltar med den röda tråden så vill ni kanske smaka på senaste vitaminrika energidrycken (se bild ovan). Jag avstår, men ni kanske är sugna;-)

Den här skylten fotade jag på TGI Fridays. Fastnade för gatuprataren ”Power Hour” och tänkte att jag är totalt ute. Minns Happy Hour, men det är uppenbarligen inte inne längre. Men som sagt PS avslöjade lite mera – en TFK burgare. Här slog mitt fotbollshjärta en dubbelvolt. För varje såld TFK-burgare sponsras Täby FK med 20 kronor. Applåderar detta initiativ:-)Tycker ni att det fotot är tråkigt?! Jo, det tycker jag också. Men när befann ni er senast på en bensinmack, där det stod två vita vans bredvid varandra, båda med svarta texter/logotyper? För mig var det första gången.Leif G W Persson kan man gilla, eller så gör man det inte. Personligen tycker jag om jag hans böcker. Att han sedan ”lånar ut” sitt namn till GW:s Röda är väl helt okej. Men nu rekommenderar han till och med viltkorvar. Med tanke på rådande svinpest lät jag bli att testa vildsvinschorizo, men hjortkorv lät spännande. Och det var den. Korven var riktigt, riktigt god. Detta sagt av en som inte ens gillar korvar;-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

PS. Om ni inte listat ut den röda tråden så är den "en massa skyltar på varje bild" DS.

15 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Nog för att jag förmodligen skulle behöva vitaminer inför vintern så står jag nog över denna dricka, någon måtta få det nog vara trots allt.
Här är det "Red Bull" som gäller. ;)

Bra sponsring där ju, förmodligen gott också.

Gw där, ska prova korvarna, absolut, mer eller mindre en medborgerlig skyldighet vara sig med eftersök av rostad lök eller inte. ;)


Ha nu en fortsatt underbar söndagskväll Bp.

Ditte sa...

Kul skyltning! Men vad gäller energidryck så undrar jag varför de ens säljs och vem som köper dem. Till ingen som helst nytta. Bara en rejäl kostnad.
Bra med sponsring från TGI till Täby FK. Gillas.
Tycker sista bilden är kul . Många skyltar dessutom.Jag tillhör dem i skaran som både gilla GWs böcker och hans framträdande. Alltid lite klurigt och tänkvärt.
Och jagar gör han ju. Lite trist nu med svinpesten men det är han å andra sidan oskyldig till. Tycker nog att ansvariga kan ta bort reklamen just för vildsvinskorvarna. Men...
Jodå, noterade att det var fler skyltar å varje bild. Bra jobbat.

LillaSyster sa...

Säger som Ditte, VEM köper den där drickan? Totalt onödig som så många andra piller och tillskott. Ät ett ägg och komplettera med en frukt som innehåller c- vitamin så har du fått i dig alla näringsämnena du behöver.
GW är ju en härlig personlighet. Korv är ingen favorit här heller, men ibland så har man inte mycket till val. Ha en skön solig kväll =) kram

femfemman sa...

Har aldrig testat energidryck. Känns som om det skulle bli lite för bra med energi då. Men citronsmak, det gillar jag!
Hörde på radion att det inte är farligt att äta kött av smittade vildsvin. Later konstigt. Jag skulle inte äta det... och jag hör absolut inte till de kräsnas skara. Skulle ändå testa korven, gissar att köttet inte kommer från fagerstatrakten. Ännu.
Helt ok med vit van. Här på landet, så är det många idrottslag/ fotboll/ishockey som säljer speciella grejer, och även får hjälp av detta av lokala ICA-affärer, för att få in lite pengar till verksamheten.
Godkväll!

Äventyret framtiden sa...

Jag pressar lite citron varje morgon och dricker den rakt av. Skulle inte ge ett korvöre för drycker av detta slag på burk när det finns andra sätt att få i sig vitaminer på.
GW är en av mina favoriter, både för böckernas skull och för hans egen skull. Jag gillar karln.
Vildsvinspesten påverkar inte tillagningen av korven...det är djuren som får ta smällen, de blir sjuka och dör.

byblixtra sa...

Jag hoppar gärna över energidrycker.
Power hour låter ju lite som att det kan vara dyrare priser. ;-)
Skylt-tätt på macken och bra fångat de båda vita bilarna med svarta texter.
Där ser man, GW rekommenderar korvar på OK/Q8 och hjortkorv var ju något nytt.

Susjos sa...

Citrondryck...brr, nej det dricker jag inte.
Tur att du förklarade den röda tråden, "en massa skyltar på varje bild", för det har du lyckats med! Snyggt!
Vet att GW Persson har uttalat sig om "sina vildsvinskorvar" de ska vara helt ofarliga, men jag skulle ändå välja hjortkorven! Kul att den var god!
Ha en fin kväll, jag skall strax cykla iväg mot jobbet i mörkret...
Kram!

nalta norrland sa...

Aldrig smakat energidryck inte ens Red Bull trots det varit populärt länge.
Vita vanar är rätt vanliga med eller utan logga. Beror kanske på vars man bor.
Typ ungefär som att jag ser utländsk registrerade bilar flera gånger i veckan, främst fd öststaterna.
GW Perssons korv… bara sett reklamen. Tror att vildsvinkorven inte är så färsk att Du behöver oroa Dig för svinsjuka.
Bra skyltat.
Ett mångfald.
🤩

Åke sa...

Korv på sådana där korvförsäljare förlåt bensinstationer går helt bort för mig, sämre får man leta efter. De är typ som IKEA eller Feltemas produkter, de smakar inte bra. Den där KUR ska man nog läsa innehållsförteckningen på. Kul med de två vita på macken där. Är man på skyltjakt ser man nog sådant :) Det Portugisiska som GW står som utlåning av namnet till har blivit en favorit. Men OK det här med korven du beskriver, och står GW bakom namnet på korven kanske den är god, man är inte sämre än att man kan prova.

Klimakteriehäxan sa...

Hoppas mängder med människor väljer att äta vildsvinskött! Så stammen krymper lite, det är ju förskräckliga djur! Men det ör klart: de får ju inte vara pestsmittade om de ska hamna på tallriken,.

KajsaLisa sa...

Håller med, energidrycker är äckliga. Kul att det finns eldsjälar bland dom som säljer hamburgare. Nu slösade du, du kunde ju sparat macken till tråktorsdag.
Om GW väljer ut alla korvarna så är det inte underligt att han ser ut som han gör.
Länkar upp dig nu.

Paula sa...

Haha, vildsvinschorizon lär snart gå i graven, hör redan nu att jägare som har frysarna fulla av vildsvin sedan gammalt inte vill äta det längre och undrar var de ska destruera detta kött!Samtidigt har många länder stoppat importen helt av svenskt griskött...suck.Jag gillar god korv, Sverige är inte så bra på korv dock, Tyskland och Finland är mycket bättre..kul att du diggade hjorten!TFK fick jag googla på, finns bara 4 i Sverige! Än så länge...Men vi är ju många fler som tycker "Thanks God it´s friday så...
Bra jobbat!

Angelgirl - Åsa Danielsson sa...

Vitamin drycker undviker jag i allra högsta grad, det funkar så bra att äta frukter och pressa apelsiner osv för att få i sig det man behöver, dock andra mineraler kan vara bra med tillskott utav.

Vad det gäller skyltningen och att ha så många skyltar i en bild - Tacka vet jag flera olika bilder med nån enstaka skylt för att ändå få en röd tråd i dessa olika bilder med berättelse till.

Korv gillade jag när jag var liten men åt mig så less på det att jag inte ens äter detta idag! (Bortsett om man blir bjuden på nån maträtt med korv då) kan inte vara otrevlig att avstå vissa gånger.

Gw i all ära han är bra i kriminologi vilket är mer intressant än att han sponsrar korv! :)

Ha en fin vecka! :)

christian sa...

Förutom namnet "Kur" så är det absolut inget som lockar med alla dessa vitamindrycker, vilken marknad.......orka....
Att sponsrar fotbollsföreningar med vissa mål är bekant även hos oss å det är ett mycket bra initiativ!
Vad roligt att du gillade korven....har provat GW:s rosé å även det röda, men tyckte inte speciellt om nåt av dem, sen kan jag väl tycka att han inte behöver tjäna mer pengar på reklam....men han ger ju å andra sidan bort det mesta till barn å barnbarn.....

Ha det gott!

Anni sa...

Den där "lasagnen" på första bilden lockar inte det minsta. Tänk om butiker hade koll på sina hylletiketter?