tisdag 5 september 2023

Tisdagstankar

Läckert skuggspel.

Den röda trehjulingen skulle jag kunna tänka mig.

Mannen till vänster körde en blå(!) tvåhjuling, medan kvinnan till höger tog det säkra före de osäkra och valde en röd(!) trehjuling.


Vad kan man säga om dagens 24 grader, sol och välgörande fläkt/vind? Kan inte minnas att jag någonsin haft på mig trekvarts sommarbyxor så sent som den 5 september. Men idag hade jag faktiskt det, när grannen och jag fikade på stamstället. 

Trehjuling
Där la jag direkt märke till paret på bilden ovan. De kom cyklandes på var sin sprillans ny elcykel. Killen på en tvåhjuling, medan hans fru satt på en riktigt läcker röd trehjuling.

Ljus
Alltid skoj att kolla ”folk i arbete”. Tyckte att ljuset (läs: solen) låg på innergården på ett väldigt tilltalande sätt när HSB:s trädgårdskille klippte gräset idag. Att solen står lägre på himlen är nog det enda hösttecknet jag sett så här långt. Gillar skuggspelet.
 

Att skämma ut sig
Har tänkt på det ganska ofta under de senaste veckorna, det vill säga sedan den 20 augusti i år, då Spanien blev världsmästare i damfotboll i Sydney. Hur kan man skämma ut sig så som det spanska fotbollsförbundet gör? Otroligt! Är det bara jag som är dum och inte förstår.

Dokusåpa
Och dokusåpan bara fortsätter… Idag sparkades förbundskaptenen Jorge Vilda, medan fotbollsförbundets ordförande Juan Rubiales sitter kvar på sin post. Synd att man aldrig kommer förknippa det spanska laget med världsmästartiteln utan endast tänker på dessa idioter och mulliga mansgrisar i det spanska fotbollsförbundet. Fruktansvärt trist.

Kvinnlig förbundskapten
Och som ”kompensation” tillsätter man för första gången en kvinnlig förbundskapten Montse Tomé som var assisterande till Jorge Vilda. Än en gång – är det bara jag som skakar på huvudet här…
 

Det var mina blandade tankar denna annars så fina tisdag i september.

7 kommentarer:

nalta norrland sa...

Hänger inte med i fotbolls snacket men vet ju storyn och förstår att fotbollslivet i Spanien är turbulent ⚽️ med all rätt for då uppför man sig inte ‼️
Förstår dock icke varför Du skakar på huvudet åt det kvinnliga vaket de gjort❓
Med tanke på att jag gick ut klädd i hoodie och jacka och gärna haft vantar förstår Du skillnaden på vårt väder.
Trehjulingcykel hade jag icke tackat nej till.
Fika på stan hade verkligen varit najs.
🤗

Geddfish ♥ sa...

Ja, jag har fikat på stan, jag också och i kanonväder, korta jeansbyxor, blus och jeansjacka. Suttit på gul parksoffa sedan och solat trynet.

Jag hade gladeligen köpt en fräsig trehjuling om jag bara hade haft parkerings/förvaringsmöjligheter till den. Finns icke här. Saknar cyklingen.

Läcker bild på trädgården i ditt bostadsområde!!!

LillaSyster sa...

Att cykla elcykel är så kul....ja för det går att hålla en 25-30km om du har lite medvind. Och skulle det nu blåsa motvind så går det ändå lätt att cykla. ,
Annars kan man ju alltid åka gräsklippare....det är också kul =)
Ja, fotbollen vilket pucko, spelar väl ingen roll hur glad man är för medaljen - inte kysser man en utav spelarna för det.
Underbart väder idag också, det vill till att vara ute varje liten ledig stund nu =)

BP sa...

Kommentar från Ditte, som inte lyckades kommentera på min blogg på grund av "96 olika verifikationer". Så himla trist att WP och blogspot inte kan "samsas". Hon skickade ett mejl istället:

Visst har det varit en ljuvlig dag! Skön sensommar! Förstår att du njutit. Jodå, jag också. Vi satt t.o.m ute och åt middag i sena kvällen-
Härliga bilder från denna fina dag.Men visst märks det att solen står lägre. Absolut. Men +24 var ju behagligt.
Vad gäller el-cykel så avstår jag. Har en vanlig men x antal växlar som jag gillar. Tycker att elcyklarna är tunga i sig. Har på skoj testat en trehjuling men det var inget för mig. Men testa och se vad du tycker.
Instämmer helt i dina tankar om det spanska fotbollsförbundet. Tror det är ytterst få som begriper...
Och kompensationen? Pust.
Läste med intresse dina blandade tankar.
Har också några men de levereras i veckan till dig på annat sätt.

Klimakteriehäxan sa...

Shorts var ett självklart klädval denna härliga måndag.
Spanska fotbollshistorien har runnit över alla bräddar. Att inte Rubiales hade vett att göra en kungspudel direkt, det skulle ha minskat uppståndelsen även om det inte hade räckt hela vägen.

christian sa...

Håller med om att dokusåpan om spanska fotbollen börjar urarta......
För övrigt har vi toppenväder här också, varmt å soligt å skönt, fast inte på morronen.

Paula sa...

En sån röd trehjuling hade jag för många år sedan, dessvärre fanns inte elcyklar då, och hjulen var större, något som gjorde cykeln tungmanövrerad. Nu skulle jag inte komma på tanken att köpa en cykel som inte har en elfunktion när man vill ha hjälp med trampningen.