tisdag 24 september 2019

Weekly photo challenge: Vecka 39 – ”Bär”

Temat "Bär" var med i februari ifjol, så därför kollade jag det gamla inlägget först. Vill ju inte dubblera, även om jag är rätt säker på att ni inte kommit ihåg innehållet. Jag mindes det i alla fall inte;-)

Alla bilder är dagsfärska. Enjoy!


Dags för buskbeskärning på innergården. När jag tog bilden såg jag faktiskt inte att det låg en massa grenar med bär i skopan och på gångvägen. En ren bonus alltså. Bra tajming där!


En Rusta bärkasse får också vara med, trots att den är tämligen tråkig.


Dessa buskar med vita och röda bärliknande saker har funnits på parkeringen så länge jag kan minnas. Men jag har aldrig sett att de blommar. Ytterligare en bonus alltså.


Om man gillar rismål kan man välja bland körsbär, hallon och jordgubbar, men jag har för mig att jordgubbar inte räknas som bär, alltså skar jag bort dom;-)


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera bär hittar ni här.

21 kommentarer:

Ditte sa...

Bra jobbat och som vanligt med en rejäl kreativ ådra. Trevevligt också med ett par bonusbilder. bonusbilder. Och visst är det roligt när man tittar på datorn och ser saker i bilderna man inte sett annars.
Dessa vita bärvarianter som blommar var speciella. TRor jag sett bären, om det nu är det, men aldrig att de blommat. Rismål avstår jag helt men en del bär kanske finns i dem. Helt rätt, jordgubbar är inga bär. Däremot banan. Tycker det är knepigt med vad som är bär och vad som inte är det.Har svårt för att förstå att paprika och melon är bär.

Geddfish ♥ sa...

Snyggt och snabbt jobbat, får jag säga! Mycket idérikt! Bärkasse, ja absolut.

Susjos sa...

Verkligen fiffigt med alla bärbilder! Jag minns inte ditt förra inlägg med bär :-)
Att jordgubbar inte var ett bär var nytt för mej.
Ha det gott!

Paula Merio sa...

Haha, bärkassen var bäst! Hade jag ALDRIG kommit på! Du, jag har inte uppmanat mina vänner att bidra med skyltar, jag hade hellre sett att de deltagit själva, men icke! Idag har jag ett inlägg som får håren att resa sig på dig!

Klimakteriehäxan sa...

Snöbärsbusken, även kallad smällbär-, har väldigt små och omärkvärdiga blommor, så det är inte konstigt om man inte lägger märke till dem. Rusta-påsen kan ju vara ett inlägg i Kasskampen! (den har jag visst glömt bort ett tag nu igen)

Anki sa...

Klockrent inlägg på veckans tema! Snöbärens pyttesmå rosa blommor är populära bland humlorna hos mig och bären uppskattas av barnbarnen sen jag lärde dem att de smäller när man trampar på dem - ja, bären alltså - inte barnbarnen :)

Klara Ovidia sa...

Toppen påkommen tolkning, bär hela inlägget :-) Visst är det bra att knäppa bilder först och sedan få syn på vad som kan passa, verkligen bonus!

nalta norrland sa...

Gillar första bilden, den gröna färgen på den lilla maskinen, vet inte om jag riktigt vill kalla den traktor ;-)

Ibland ser man inte skogen för alla träd och ibland ser man inte allt förrän man ser bilden i datorn.

Idag onsdag ska jag på utflykt med min mor,
vi ska till Kramfors, närmare 20 mil enkel väg, för att hälsa på min mors äldsta syster. Ett sista besök innan nån av dem dör ;-)

Äventyret framtiden sa...

En skopa full av bär fick du till helt oväntat ! :)
Snöbär har vi här hos oss också i utkanten av tomten, som barn smällde man gärna snöbär. De pangade så fint, ljudet!
Ja, så finns förstås alla bäryoghurtar och liknande i affären också. Det gäller att tänka till och ha ögonen öppna!
Tack BP för ditt bärande inlägg!

byblixtra sa...

Kul att bilden på traktorn visade sig passa in på temat som också är en fin bild. :-)

Bra närbild på butikshyllan.

Emma, Sol som sol? sa...

Och ska man vara riktigt petig (vilket du ju vid det här laget vet att jag är) så hade du kunna beskära bort körsbär och hallon också för de är ju inte heller bär, biologiskt sett. Men då har i och för sig bär kvar i namnet så det får väl vara OK ur den aspekten. :)

Har du som barn aldrig stampat på snö-/smällbär?! Haha, det var alldeles kladdigt på gatan av allt stampande från oss ungar. Man kunde lyckligt hålla upp en JÄTTESTOR och visa alla och sedan stampa till inför publik. Tyvärr var nog de där stora för pösiga så det lät sällan om dem. Jag tycker du ska gå ned på gården och ta en näve och stampa på den. Ja inte näven alltså utan bären. Med fotobevis, så klart.

Så näpna dess blommor är!

Emma, Sol som sol? sa...

Naltas kommentar:

"Ibland ser man inte skogen för alla träd och ibland ser man inte allt förrän man ser bilden i datorn."

Superbra och modern tolkning!

Emma, Sol som sol? sa...

Synd förresten att du inte har inställt så man kan tråda kommentarer ...

"LillaSyster" sa...

Bredd och variation av tolkningen - bra jobbat! De där vita bären var eftertraktade då man var liten, för om man trycker sönder dem mot asfalten försiktigt med foten blir det en liten smäll.....lätt road småunge!

Violen sa...

Kul att du har lyckats variera bärtemat så fint! Bra jobbat! Bärkassen och smällbärsbusken blir favoriter, rismål har jag lite svårt för.

Ama de casa sa...

Fin tolkning! Men en sak kan jag inte hålla med om - Rusta är väl aldrig tråkigt! (Fast jag har en jättefin, röd flergångspåse som är betydligt roligare än den där :-) ).

Stare Ström sa...

Bär i alla former och färger! Jaså, var det samma tema i fjor? Det hade jag inte koll på.

KajsaLisa sa...

Du kanske inte tänkte på att du hade extra bra timing i första bilden, traktorn bär bären i skopan.
Det är väl så jag också plockar bär, ur kylen eller frysen i affären, har inte tålodet att plocka dom i skogen.

Helén sa...

Den första bilden är verkligen klockren. Jag skulle vilja ha en sån där liten traktor med stor skopa som kan hjälpa mig bära :-).

amo sin blogg sa...

Godt jobba, og så kul å finne bær på buskene du rydda.
Mange gode eksempel her.

Carita Liljendahl sa...

Sådana bra bidrag! Den första som bär bären! Och sedan papperskassen och andra bär-grejer. Toppen!
Jag ska försöka komma med i Veckans ord igen, fattar inte vart tiden tar vägen och igår glömde jag Fem en fredag för att jag hade så mycket jobb.
Nästa fredag är jag ännu i Italien.