onsdag 11 september 2019

Onsdagsblandning11 september
Det är den 11 september idag, och det datumet lär nog de flesta av oss komma ihåg.
Ingen kan väl glömma terroristattackerna som al-Qaida genomförde mot civila och militära byggnader i USA den 11 september 2001. Vem minns inte de fasansfulla bilderna av de svarta rökpelarna som steg upp från Twin Towers där över 1 300 människor dog efter terrordådet. Orsakullan ville veta jag förknippar med dagens datum, så nu vet hon och ni som läser.

Nyårsafton
Efter lite googlande lärde jag mig också att Etiopien firar nyårsafton den 11 september. Läste också att riksdagsvalet 2022 i Sverige kommer att hållas på denna dag, då 11 september är valdagen.

Gud så mycket man lär sig genom att delta i olika teman;-)

Det är Orsakullan som håller i ”September 30 dagar”.

PS. Den dagsfärska bilden jag lägger upp har uppenbarligen ingenting med inlägget att göra. Den här Porsche 356 från 1965 tillhör Vogel Autotjänst, en bilverkstad mitt i city som bland annat specialiserat sig på just Porsche bilar. Ägaren berättade att bilen är helt original, vilket syns på rosten under dörren. Dessutom tycker jag att företaget kanske borde sätta dit en ny dekal. Men man är nog rädd för att originallacken följer den gamla dekalen tas bort;-) DS.

13 kommentarer:

nalta norrland sa...

Jag satt hos Js brors sambo och diskuterade Js brors stundande 30års fest när vi får se flygplan som kraschar in i tornet och först tror vi det är nån actionfilm innan vi förstår att det som hände... verkligen hände.

Porsche är ingen bil som är direkt vanlig häromkring.

Ditte sa...

Minns också väldigt väl den 11 september 2001. Hade i augusti det året varit uppe just här i Twin Towers när vi var i N.Y. några dagar efter en långresa i USA.Minns också alla hemska bilder och alla öden. Förfärligt.
Och visst lär man sig mycket av att vara med i teman och att läsa bloggar. Absolut!
Kul med den gamla Porschen! Men kanske borde den varsamt fräschas upp.

Geddfish ♥ sa...

Det är alltid trevligt att ha en bild till texten man skriver. Dock inte alltid man hittar någon passande. Din Porsche var ju läcker om än lite rost, så dock original!

Sigge och jag satt i TV-soffan i trean och tittade på nyheterna när detta hemska rullades upp på skärmen.

Nyss hemkommen från en läcker pub. Startade för ett år sen. Två sorter av deras öl finns på Systembolaget. En av de jag drack rekommenderar jag, en ale. Brittish. Nr 3363403. Det var bara en ren nöjessamling, upptakt. Uppskattat.

Susjos sa...

Vilken gammal cool porsche!
Ja, vem minns inte den 11 september- 01, har flera bekanta som har födelsedag just idag,måste vara lite speciellt.
Ha en fortsatt bra kväll...för oss som är vakna!

Ama de casa sa...

Vi var på Korsika på en campingplats och fick höra via telefon från vänner vad som hade hänt. Fick se TV-bilderna en vecka senare på en bar på färjan tillbaks. Helt ofattbart!
Året innan var vi med Anders föräldrar på en tripp i USA. För första gången lyckades vi ta oss upp på taket på ena skrapan (det hade blåst för mycket tidigare). Man mår verkligen illa då man tänker på hur någon kan ens få tanken på att göra det illdåd som verkligen verkställdes...

Men jag väljer helst att minnas den elfte september 2006 - det var då vi kom ned med vår bil (som vi fortfarande kajkar runt i på hemmaplan) och parkerade i vårt garage och konstaterade att nu har vi flyttat till Spanien :-D

Anki sa...

Ja, så är det ... det är en dag man aldrig kommer att glömma!

it_is/Anette sa...

Håller helt med dig - 11 september o Twin Towers kommer alltid att finnas kvar i minnet.

Och visst är det skoj med dessa utmaningar, som du skriver man lär sig massor inte bara ren fakta utan också hur olika vi kan tänka på exakt samma sak.

Ha en fin dag.

Klimakteriehäxan sa...

Söt bil. Önskar etiopierna ett gott nytt år! (det kan de nog behöva)

Klimakteriehäxan sa...

PS klart man minns var man befann sig den 11 sept. På jobbet. Såg plan nummer två flyga in i tornet i direktsänd tv. Trodde förstås inte att det var sant.

Annette sa...

Ja, många minns nog exakt vad de gjorde den 11 september 2001, även jag. Vi hade precis flyttat in i det kedjehus vi bodde i tills vi flyttade hit två år senare. Det var helt overkligt och vi satt som förstenade framför teven och följde sändningarna... Jag hade en väninna som arbetade på bank i NY och jag var väldigt orolig för henne, men hon själv tog det helt lugnt.

Fin liten bil! Kul när de bevaras i originalutförande.

Christian sa...

Ååh, vilken häftig Porsche och om jag inte minns fel heter den 911 :)

Eva Trillian sa...

Söka på ett datum ger mycket läsning. Det finns mycket förknippat med varje datum.
11 september kommer, för alla oss som var vuxna då illa fall, förknippas med attentatet, tror jag.
Tänk att det redan gått 18 år.

Anni sa...

På den tiden kunde de bygga snygga bilar.