onsdag 25 september 2019

Sol och smällbärVet inte hur varmt eller kallt ni har haft det där ni befann er idag – eller fel, jag vet att Ama har kunnat njuta av minst 24, Emma av dryga 30 och Åsa av cirka 9 grader då hon befann sig i Kramfors idag. Med andra ord har jag haft varmast denna onsdag, vilket bilden från balkongen visar. Okej, att det bara var 13 grader i skuggan glömmer vi;-)

Smällbär


Igår la jag ju upp olika varianter av bär, bland annat snöbär som även kallas smällbär, då de sägs smälla när man trampar på dom. Emma som vet att jag har barnasinnet i behåll kommenterade så här:

”Jag tycker du ska gå ned på gården, ta en näve och stampa på den. Ja inte näven alltså utan bären. Med fotobevis, så klart.”

Jamen självklart Emma, det gjorde jag så gärna så:-) Kan dock meddela att bären troligen var alldeles för små, för de smällde inte alls, dom blev bara mos. Men bara blickarna jag fick av förbipasserande medan jag trampade och fotade var värt "experimentet" - hahaha:-) Tack Emma för denna strålande idé:-)

13 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Haha...ja jösses...skulle vilja ha sett deras miner :)
Var ganska ok här idag värmemässigt tror jag...orientering med klassen i skogen vid skolan...vi hittade alla kontroller tror jag.
Nu har jag träningsvärk ;)

Ha en fin fortsättning på veckan Bp

Klimakteriehäxan sa...

Va? Smällde de inte? Tror jag måste gå ut och testa i morgon, vi har snö/smällbär på gården ...

Geddfish ♥ sa...

Nu vaknade lekbarnet i mig. Smälla bär! Wow, det har jag gjort!
Det måtte ha varit en syn, när du hoppade på bären, haha. Och dessutom fotade. Folk ser mer än man tror.

Idag blev det ingen balkongsol alls. Det har dessutom varit kyligt.

Nu ska dr Gerd förklara lite om mediciner. Hade jag haft två njurar hade jag fått ta en kombo av Alvedon/Ipren vid ryggvärk. Nu får varken jag eller transplanterade äta Ipren (avstötningsrisk - njurrisk). Därför blir kombon Alvedon/Citodon. Citodon är lika med kodein och det hör till de lättare opioiderna. Nu är jag försiktig så jag tar inte min Citodon annat än till natten. Ja, fy farao.

Ditte sa...

Kul att du testade att få bären att smälla. Men de var säkert var dessa fär små. Jag kan livligt föreställa mig hur du piggade upp tillvaron för de som passerade när du både stampade och fotade. En "win/win" situation.
Och visst har det varit njutbart väder i huvudstaden idag. Bara att tacka och ta emot.

Emma, Sol som sol? sa...

HAHAHA! Underbart! Jag önskar jag varit där och stampat med dig!

Men så trist att de inte smällde! De kan faktiskt poppa rätt bra. Övermogna? Omogna? Vet inte.

Asch, nu får du väl den självutnämnda trädgårdsgruppen på dig. Du får gärna skylla på mig!

Stor kram till dig!

Susjos sa...

Haha, underbart BP, Emma är väl lyrisk nu!
JA vilken dag det har varit, strålande sol märkte jag på min cykelväg till tvättstugan, lite senare när jag cyklade till Sollentuna var det inte fullt så mycket sol.

TACK, jag blev jättenöjd med håret, snacka om att man är nöjd med sin frisör, har gått där hur många år som helst nu!
Kram!
PS. Det värsta med TUIs hotellet är att man bara kan boka "all inklusive", Ving har idag haft ett plan inställt enligt maken...och vi går i valet och kvalet....

Ama de casa sa...

Haha! Du håller kollen på oss du :-) Här har vi faktiskt inte haft nån vidare värme idag, mest beroende på avsaknad av sol. Men det går ingen större nöd på oss ändå.
Hoppas du får behålla den sköna värmen och solen!

Hahaha! Synd att det inte filmades, ditt bärmosande, skulle ha varit kul att se dig in action. OCH att dessutom får se dom förvånade åskådarna :-D

Bloggare kan bete sig ytterst märkligt ibland ;-)

nalta norrland sa...

Bärmos fulla gården :D Nu blir trädgårdsgruppen icke glad ;-)

Skulle gärna vilja se minen på de förbipasserande :D

Vädret i Kramfors var mulet och regn, men en helt okey dag blev det :)

Anki sa...

Haha ... hade varit kul att se hur du försökte få smällbären att smälla :)
Svar: Tror kycklingarna kommer att ändra färg när de blir vuxna, men ven pappan är vet jag inte och om de får några namn har jag ingen aning om ...

Vilt og vakkert sa...

Heisann, aner ikke hvor varmt jeg hadde det forrige uke, men godt og varmt var det på breddegrad 36.75278° til og med i skyggen. Og det jeg nærmest kom bær, var kirsebærene på iskremen.
Jeg har sansen for slike skøyerstreker som Emma foreslår - og like mye sansen for at du bare hopper ut i det og gjør som ho sier! Heia dere....

Paula sa...

Jag kände inte till den egenskapen, o den verkade ju inte stämma alla gånger. Men visst måste du bidra med lite av underhållningen till din omgivning, de ger ju dig mycket tillbaka! Vad skulle du annars glo på, träden i skogen? Hihi...

Carita Liljendahl sa...

Smällbär! Aldrig hört förr, men kul namn!

Eva Trillian sa...

När vi slutar smälla smällbär med foten - då ligger vi risigt till ;) vi har då antagligen blivit gamla?