måndag 23 september 2019

Glad måndag


Så här ser guldmedaljen ut som RSCs körmedlemmar fick, 147 stycken totalt:-) Varför det står 2020 på asken istället för 2019 vet jag faktiskt inte.

Att det blev en riktigt glad måndag för min del förstod ni kanske redan igår. Jag menar att Rönninge Show Chorus (RSC) försvarade sitt guld från 2017 och sättet kören gjorde det på var en helt otrolig upplevelse. Å då satt jag ändå bara framför datorn men fick ståpäls från topp till tå ändå.

”Made in Sweden for the world”
Körens tema ”Made in Sweden for the world” påminde lite om Zlatans reklamfilmer ”Made by Sweden” för Volvo 2018. Ett vinnande koncept över hela världen då, och en världssuccé ett år senare, fast på en annan scen om man säger så.

Överraskande avslutning
Min favo kollega Yvonne hade inte avslöjat några detaljer om deras show i New Orleans. Allt var top secret såklart;-) Så det kom som en total överraskning att Britt-Heléne Bonnedahl som grundade RSC 1983(!!!) gjorde sitt sista internationella framträdande i New Orleans. Abbas ”Thank you for the music”, som avslutade RSCs fenomenala show blev därmed även till en speciell hyllning till henne.

GRATTIS
Ja, vad kan jag säga. Är otroligt stolt över Yvonne och hennes 146 körsystrar. Kommer aldrig att förstå hur man kan synka 147 personer och därmed alltså 294 armar respektive ben på ett sådant sätt som RSC lyckades med denna magiska kväll. Ett STORT, STORT GRATTIS till segern!

PS. Inte nog med att RSC tog guld i VM, det vann även priset för ”Most Entertaining Award” som röstats fram av publiken. En triumf för lilla Sverige alltså. DS.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

12 kommentarer:

Biggeros sa...

Ett stort Grattis till Yvonne och hennes körsystrar. Imponerande att de vann Guldet i år igen!!!

nalta norrland sa...

Hipp hipp hurra 🎈🏆💐
Imponerande 🎼🇸🇪

Geddfish ♥ sa...

En fantastiskt duktig kör, så jätteroligt att de vann i år igen! Jag kollade på länken.
Så grattis till din kompis och alla hennes körsystrar, så skoj att Sverige kunde greja detta!

Ditte sa...

Helt fantastiskt! Stort grattis. Har nu sett klippet två gånger och en gång tillsammans med maken. Så imponerande. Sång, val av musik, koreografi och framträdande. Riktigt stort!
Stort grattis till RSC. Och svenska musik håller! Rejält. Finalen var super den också-
Verkligen en extra glad måndag.

Susjos sa...

Pinsamt nog har jag inte kollat in länken ännu, har inte hunnit helt enkelt, men har gratulerat Josefin och hennes körkompisar på facebook!

KajsaLisa sa...

Dom kanske fick mändrabatt ifall dom köpte fler likadana samtidigt. :) Men kul att dom vann, i det här lilla landet är vi duktiga på allt nästan.

Anki sa...

Underbart och fantastiskt att de vann igen!
Tack för den glädjefyllda rapporten!

Emma, Sol som sol? sa...

Vad roligt! Nu har jag ju inte sett de andra deltagarna men eftersom man är partisk så är de så klart väl värda att vinna!
:D
Det ligger mycket jobb och erfarenhet bakom detta framträdande! Djupt imponerande! Och vilken musikskatt vi har med anknytning till vårt lilla land.

Det var många tårar på scen när hon tackades av till en av ABBAs definitivt bästa låtar!

Ett varmt grattis!

Klimakteriehäxan sa...

Kul att de vann!

Ama de casa sa...

Helt fantastiskt att dom sopade banan med alla! Att det står 2020 på asken beror nog på att dom nästa år kommer att hävda att dom redan fått sina medaljer (fast det verkar inte gå varje år, va?).

Stort GRATTIS till dom igen :-)

Carita Liljendahl sa...

Det var en riktigt Glad Måndag, det! En kör jag aldrig hört om, men man lär sig via bloggarna.
Tack för länken och för att du är med!

Eva Trillian sa...

En Glad måndag som heter duga :)