söndag 8 september 2019

Skyltsöndag #226

Min Skyltsöndag idag är lite annorlunda tycker jag. Jag tittade nämligen uppåt lite mera än jag brukar göra, vilket resulterade i två riktigt roliga skyltar. Enjoy!


Ja, man kan ju alltid flyga, fly eller dra sin kos till den grekiska ön Kos förstås, som så många av er föreslog;-)


På den här verkstaden servas en massa olika bilmärken, men endast FIAT erbjuder professionell service. Mmhhhhmmm… Å visst är Alfa Romeos logotyp den snyggaste av alla.


Veckans höjdare 1: En höjdare i dubbel bemärkelse, då skylten hängde ganska högt upp. Och här hänger jag inte riktigt med. Ett 24-pack toapapper kostar 89,90, vi säger 90 kronor. Det blir alltså 3,75 per rulle. Ganska billigt faktiskt. Men hur får ni till jämförelsepriset på 34,68 per kilo????? ;-)


Veckans höjdare 2: Tillsammans med dessa svenska signalkräftor får man ”fresh thinking” serverad. Det kallar jag för service!


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

18 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Du är rolig, du!

Du skriver att du har tittat uppåt mer i veckan och den första bilden du visar är definitivt en titta nedåt-bild. Man kan dra sin kos till Kos också, förresten!

Bilskyltsparaden är riktigt snygg! Hade varit ännu snyggare om de alla haft samma layout.

Om toapapper så är det nog så att det är svårt att skriva ett jämförelsepris på annat sätt. För det kan ju vara samma styckepris men olika många metrar beroende på hur hårt packat det är på rullen. Dessutom har du en-, två- och trelagersrullar.

Den sista fattar jag absolut ingenting av. Kollade på hemsidan och fattade i alla fall inte.

Åke sa...

Kos är ett mycket fin ö... nu var det några år sedan jag var där, jag tror det är så exploaterat nu. Men alla billmärken!!! Hur finner du allt :) Fiat kanske behöver en extra hand vettu ;) Det där papperet såg jag en bal av hemma här igår... Nu vart jag sugen på kräftor också... när vi åt det sist mådde jag riktigt dåligt, mina hundar fick det jag skalade. Trevlig söndagskväll på dig.

Geddfish ♥ sa...

Man drar sin kos till Kos, ja ;)

Emma har koll på toapappret, det ser jag ;) och det har jag med. Det är som mycket annat, en djungel att räkna ut billigaste priset.

Bilskyltarna var toppen! Men kräftvärlden, den kan jag inte alls. Köper aldrig kräftor.

Emma, Sol som sol? sa...

Haha, herregu! Tur man har koll på något så varför inte toapapper! Jag gjorde väl en uträkning åt dig också som också handlade om toapapper.

Mösstanten sa...

Lite friska tankar vore inte helt fel. Åtminstone efter kräftskivan.

nalta norrland sa...

Sista skylten förstår jag inte 🤔😔
Bilmärkesverkstäder i lång rad 🚗🏎🚘🚖🚙
Kos en grekisk ö... 🏖
Bra skyltat som vanligt 👌

Ditte sa...

Tack för uppiggande skyltar! och du, en annan betydelse på "kos" är att det på norska är att "mysa". Vad det nu är...Och som Emma skrev dra till ön Kos i Grekland.
Håller helt med om att Alfans skylt är snyggast -
Vad gäller toapappret så har varje rulle en vikt som står på förpackningen och jag antar att det är där kg-kostnaden kommer in.
Perfekt att tankarna fräschas upp efter inmundigande av kräftor. Undrar bara hur. Absolut en höjdare. Och du, kanske kommer det friska och fräscha tänkandet från ovan och någon som skickar ner det.

Klimakteriehäxan sa...

Tycker bilskyltraden var riktigt fin! Själv fuskskyltar jag å det grövsta i dag, fast det var nära att inte bli något alls.

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★ sa...

Jag älskar regskyltar och har lite som nöje att läsa på dem :D. Riktigt kul där med KOS, men den kanske också är en Ko-s ;)

Susjos sa...

Ja, jag tycker vi drar till varma Kos, för här i Sverige var det riktigt kyligt när vi landade nu ikväll!
Håller med Alfa Romeo har snyggast logga!
Kräftor med fresh thinking låter spännande!

Å visst har jag hållit Barcelona -resan hemlig, hihi, kul med lite överraskningar! Äntligen fick jag se Barcelona, och maken fick i alla fall "klappa" på Messi på Camp Nou, men vi gick aldrig in där...men det var inte sista gången vi åkte till Barcelona!

KajsaLisa sa...

Fiat kan behöva professionell service eftersom dom bygger urusla bilar.
Vikten på toarullenhar faktiskt betydelse, eftersom dom billigare rullarna inte lindas lika hårt. Testa om man kan trycka ut papprullen med tummen, då är det väldigt lite papper för pengarna.
Färska tankar är bättre än djupfrysta :)
Länkar upp nu.

Ama de casa sa...

Hmm... 34,68 per kilo? Det kanske handlar om hur många kilon man får ur sig per rulle? ;-)

Snyggaste loggan har nog KIA. Finaste färgen i alla fall. Dessutom är det just en sån bil vi kör nu. En KIA Optima. HA! Jag kunde! Och alldeles själv dessutom :-) (Man måste lära sig vilken bil man har så man inte kliver in i fel bil... ;-) ).

Anki sa...

Snygg skyltning som alltid! Du har redan fått svar om kilopriset på toapapper ... det billigaste är inte alltid det billigaste ...
Snygga skyltar på olika bilmärken ... och den sista - ja, men så bra - men jag fattar ändå inte ...

Åke sa...

Men du som brukar Googla på allt ;) Kolla på marksruven som min kompis Mickes firma är återförsäljare för :)

Paula sa...

85-åriga grannen och jag fick skjuts idag från Vårdcentralen. Chauffören frågar Alvar vilken bil han kör (den var trasig) , ja en Mitsushi säger han. Chauffören ler, jasså säger du det? Efter ett par minuter...nä vad säger jag, en Hondai är det ju!
Jag tänkte faktiskt som Ditte, kos är mysmys och kel. Men sista thinkingen fattade jag inte...men kräftor älskar jag! Trevlig måndag, här står regnet som spön i backen

Christian sa...

Hahaha....ja det finns några kap där, jag menar vem vill inte "tänka fräscht" genom att käka skaldjur å det där med toapappret...har nog varsnat det men aldrig reflekterat över det, kanske borde man fråga vad som menas...sen tycker jag nog att även Fiat-skylten är snyggast i all sin enkelhet :)

Guldkryckan sa...

Min kollega har en Alfa Romeo...och ja...den är skitsnygg.

Ja du...kilopris..vart kommer det in i bilden?
Handlarnas jämförelser övergår ibland mitt förstånd som visserligen inte är stort..men ändå ;)

Ha det jättefint Bp.

Anni sa...

Ingen som reagerar på Bad i din första skylt? Vad är Bad&Toalettpapper? Badpapper? Om det finns något som heter badpapper borde det ju dessutom stå Bad- & toalettpapper på skylten. 24-p är också intressant. Så många fel ...

Gillar att enbart Fiat ger professionell service, eller professional som det ju står. Suck. Då gillar jag nästan Hondas Auktoriserad Serviceverkstad bättre, om de inte haft versalt S.