söndag 22 september 2019

Skyltsöndag #228

Kan inte låta bli att skratta åt min egen Skyltsöndag idag. För inte visste jag att jag var tillbaka på skolbänken igen. Har nämligen lärt mig mera den här veckan än jag gjort på länge. Å självklart delar jag mer än gärna med mig till er;-) Enjoy!


Täby Rehab Center och Gym. Här kan man betala med olika kort som jag inte visste att de fanns.
Epassi låter lite finskt tycker jag.


Även apotek börjar bli fullserviceföretag. Eller vad sägs om alla dessa undersökningar som man kan få där, mot betalning såklart. Himla snygga symboler för de olika tjänsterna.


Veckans höjdare 1: Nespresso har ju fått utstå en massa kritik i samband med återvinningen av deras ”pluppar”. Men nu går dom ”all in” tillsammans med Vélosophy, som tillverkar cyklar av återvunnet aluminium. Företaget Vélosophy hade jag heller aldrig hört talas om. Det råder förresten fotoförbud i Nespressos butiker, bara så ni vet;-)


Veckans höjdare 2: Rönninge Show Chorus (RSC) vann en jordskredsseger i barbershop-VM igår. Så det vadet hade jag vunnit;-) Mycket mer om det i ”Glad måndag” imorgon. T-shirten som favo kollegan Yvonne köpt i New Orleans ska hon ha på sig på jobbet på onsdag. Coolt, eller hur!?


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

19 kommentarer:

Ama de casa sa...

Stort GRATTIS till RSC! Duktigt att vinna hela klabbet igen! Fast egentligen inte så överraskande med tanke på hur duktiga dom är :-)

Haha! Tänkte direkt på fotoförbudet i Nespressobutikerna. Har blivit tillsagd vid flera tillfällen trots att jag är sååå diskret när jag fotar ;-)

Man lär sig mycket både av att läsa bloggar och att skriva blogginlägg :-D

Snyggt skyltat!

nalta norrland sa...

Grattis till Yvonne & Rönninge Show *tummen upp*
Gillar verkligen den tishan.

Inte alla Apotek som har den servicen, bara de i storstäderna.

Många företag verkar dela ut friskvårdschecker eller nån form av kommunchecker, bra att få något som faktiskt gör nytta.

Emma, Sol som sol? sa...

Men så kul för Rönninge-gänget. Ett stort grattis till dem.!

Om man tittar på Pinterest så är kreativiteten stor bland kaffepluppanvändare. Det är ju inte bara Nestlé som har dem, varje butik ska ju ha sin variant också.

Äventyret framtiden sa...

Jag lärde mig en hel del jag också i och med att du har lärt dig massor. Bra är det att dela med sig och visst ser e passi finskt ut :)

byblixtra sa...

Håller med om att apoteket har snygga symboler för sina tjänster. Men cykeln är ju bara bäst!! Lila och grann dessutom! Bra av dig att lyckas ta en bild utan att bli påkommen. :-)

Åke sa...

Jaha och du kunde inte hålla dig från att plåta... Din bild nr två ser ut som kinesiska för mig. Det här med skolbänken: Kommer du ihåg hur en sådan såg ut ;)

Guldkryckan sa...

På vårat apotek kan man om man har tur hämta ut ett recept...det stannar nog vid det är jag rädd.
Fotoförbud finns ju bara där för att man ska bryta mot det..eller hur...fattas bara...så det så ;)

Undrar om Greta dricker Nespresso nu då?

Ha det bäst Bp

Paula sa...

Men oh så roligt att tjejerna vann! Det var nog dagens höjdare! Inte har jag heller hört talas om de olika betalformerna, o visst låter epassi finskt! Under en period i början av förra seklet var det fint att prata svenska och då förfinskade man svenska orden genom att lägga till ett i...typ spegel-i
Nespressoskandalen har jag helt missat, har nog aldrig ens smakat kapsylkaffet...
Ja nu har jag minsann också lärt mig en massa, så tusen tack!

Ditte sa...

Tack för härliga skyltar! Och att vidga sina kunskaper, vare sig det är på skolbänken, hos dig eller någon annan bloggare är bara trevligt. Finns en stor dos humor och glädje med så lära jag mig än snabbare och minns också det jag lärt mig inte bara för stunden.
Perfekt att Nespresso blivit influerade av återvinning. Men har de då uppsamlingsplatser för kapslarna. Jag bara undrar. Men egentligen tror jag inte att just de är de största miljöbovarna.Tycker du fick till en bra bild trots fotoförbud. (Blir i övrigt trött på en del av miljöpratet.Lite som att svälja mygg och sila kameler. Undrar just hur Isabella Lövin och Stefan Lövén tog sig till klimatmötet i N.Y. Har de månne gått på vattnet....)
Jätteroligt att RSC vann i år igen. Stort grattis. Och de var så bra. Kul t-shirt! Klart att hon ska ha den på sig.

Mösstanten sa...

Men det var ju bra att Nespresso recyklar och jag håller absolut med om att apotekets symbolbilder är jättesnygga.

Geddfish ♥ sa...

Bästa var ju att Rönninge vann!!!
Sedan tröjan sist där, kanoners!
Jag är oftast en olydig fotograf, oj så det blev...

KajsaLisa sa...

Det är en massa man är född att göra sen måste man arbeta i alla fall. Cykeln var ju häftig och du gjorde helt rätt som bröt mot förbudet. Dom verkar ha en massa kryptovalutor i första bilden :)

Anki sa...

Härligt! Stort Grattis skickas till Rönninge-kören!
Härlig skyltning - och så smart att kaffekapslarna återanvänds!

"LillaSyster" sa...

😀 Ha en bra dag!

Anita Malta sa...

Mycket att lära här och en härlig blandning av skyltar. Kul med alla symboler även om jag nu inte kan tyda alla. Stort Grattis till kören som gjorde det igen!!

Klimakteriehäxan sa...

Kul att det blev guld! Och jösses så många skyltar på apoteket! ReCycle var ju fyndigt, dessutom.

Anni sa...

Härligt med körsegern, det är nog det allra bästa!
Kaffe dricker jag inte och inte förstår jag varför de har fotoförbud? Det känns så gammaldags idag när alla vill synas överallt.
Intressant med apoteket, rena diversehandeln efter avregleringen.

Christian sa...

Härlig blandning som vanligt.....
Själv är jag väldigt mycket anti mot alla dessa friskvårdsappar, allt blir bara krångligare å krångligare (säger även de som erbjuder diverse tjänster)
Vilket apotek är det som har så fina skyltar å erbjudanden?
Snygg färg på cykeln
Den sista skulle jag också vilja ha...helt underbar text!!!

Susjos sa...

Så mycket skyltar du hittat denna söndag, wow säger jag bara!
Å så kul att Rönninge kören VANN igen!!!!
Så cool t-shirt Yvonne har köpt!