söndag 15 september 2019

Skyltsöndag # 227

Vilken söndag! SMHIs väderprognos visade sig vara fel igen, fast idag var det bara positivt. Istället för regn och rusk fick vi sol, 17 grader… och storm. Helt okej väder för balkonghäng;-) Ja, och så kan jag ju inte låta bli att nämna (så lite i förbigående bara) Hammarbys 6-2 seger mot IFK Göteborg i fotboll. En riktig skön söndag alltså:-)
Men nu gäller det Skyltsöndag, som även den får godkänt av mig;-) Enjoy!


En ovanligt söt skylt för att visa att bensinmacken säljer gasol till husbils- och husvagnsägare.


När jag såg den här registreringsskylten tänkte jag på Star Wars filmerna som jag dock inte har sett. Här hade jag rätt men ändå fel. SpaceX är inte science fiction utan i högsta grad verklig. Det är nämligen ett rymdskepp som Elon Musk är pappa till. Tänk vad man kan lära sig av en nummerskylt.


Veckans höjdare 1: Konstigt nog brukar jag inte vara så jätteuppmärksam när det gäller klistermärken på frukt och grönsaker. Men det här märket på en avokado var större än vanligt. En riktig rolig ordlek med orden ”ripe” och ”delicious”, dessutom hade märket rätt färger;-)


Veckans höjdare 2: Igår var det återigen dags för Täby Parks Food Market. Skylten satt hos Carlbaums och rubriken kunde inte ha varit mera fyndig. Jag menar ”mock” betyder ju driva med, falsk och oäkta- hahaha:-)


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

15 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Mocktails - verkligen fyndigt.
Och så bra att Bajen vann, då är min son glad!
Mina skyltar blir bara konstigare och konstigare ... fast jag har en "riktig" på lut, glömde bort den i dag!
Men etiketten på avokadon, den tillåter jag mig att betvivla. Här säljs avokado som mogen fast den är stenhård. Hamnade i ilsken debatt med en medarbetare vid grönsaksdisken en gång - han hävdade att han hade "ätmogna" medan jag sa att de där, de behöver minst tre dagars tid på sig ... att jag bott i avokadoland imponerade inte på honom. Men så fick han inte sälja nån till mig heller. Synd om andra som skulle försöka tugga den stenhårda och smaklösa saken!

Åke sa...

Ja vädergubbarna spådde helt fel idag. Här finns gasol var en riktigt härlig skylt, jo det finns nog mycket reklam i våra skyltar bland bilar :) Härlig lista på alkoholfria drinkar där :)

Geddfish ♥ sa...

Ja, stora gasoltuber, har jag varit med om och vi hade alltid en extra på lut.
Avocado? Nja, jag tycker de har blivit dyra och ätmogna eller inte.
Bilskylten var kul.
De alkoholfria drinkarna ännu roligare. Tänk, att det har slagit så igenom att folk drar hem backar med alkoholfri öl t.ex. Jag är inte riktigt där än och behöver ju inte då jag inte kör bil.
Fin skörd!

Äventyret framtiden sa...

Vi är rätt så vana med att vädret blir som det vill själv och inte som SMHI vill eller säger att det ska bli. Bor man på en ö, så bor man på en ö.
Mocktails, mycket roligt! Humor som jag gillar.
Fina skyltar, allihopa!

Jag har sällat mig till Skyltsöndagssällskapet och anmäler mig på detta sätt :) Tänkte på deltagarlistan. Hur kommer jag på plats?

Ha det gott!

Ditte sa...

Som vanligt en kul och varierad skyltsöndag hos dig. Med lite humor. Tackar exra för dte. Så fint att vädret bättrade sig. När jag åkte till Arlanda vid 04.45 så ösregnade det och SAS planet mot Alicante kom upp i luften men for runt som en vante i vinden. Men när vi lämnat Skåne så blev det lugnt.
Vilken "söt" skylt som visade på att det fanns gasol att tillgå. Har inte sett denna. SPACEX , tänkte genast också på Star War men har bara sett två av filmerna. Men namnet verkade höra dit. Men nu vet jag alltså vad det är.
Ordleken på avokadon var rolig. Och visst var det färgmässigt piggt.
En "mocktail" här hade suttit bra. Men man kan undra vad sm serverats. Men vissa risker får en ta.
Och bara att "gratta" Hammarby till segern 6-2. Välbehövligt.

KajsaLisa sa...

Glad gasolgubbe precis som avocadoskylten din färg. Drinkarna såg rätt läskande ut, en alkoholfri hade jag behövt idag.
Länkar upp nu.

Susjos sa...

Fina och roliga skyltar som vanligt! Jättesöt var den lilla gasolskylten. Jag har inte heller sett Star Wars filmerna. Mogna avocados vill man ha, licious vet jag inte vad det betyder?
Mocktail drinkarna var ju coola!
Å visst fick vi fint väder idag, förutom en rejäl blåst!
Ha det gott!

Emma, Sol som sol? sa...

Vilken söt gasolskylt!

Reg.skylten, jag vet att det finns två- och fyrhjulsdrift. Men jag undrar, hur många hjul har den där som har All-wheel drive? Vad innebär det?
Hmmm... Kan inte säga att det hjälpte att googla på det. Inte mitt område.

Paula sa...

Jag har inte fattat vitsen med alkoholfria groggar. Varför inte bara dricka en vanlig läsk. Alltså, smakar det sprit men är spritfri? Why bother?
Närbilden på avocadon såg nästan lite skrämmande ut, även om märket var gulligt. Här på vischan har våra avocadosar svenska märken, vi är inte så internationella av oss, haha. Men jag vill nog klämma själv...
Gasolgubben gillade jag bäst!

Ama de casa sa...

Alltså... Mocktails? Det gäller att ha ögonen med sig så man inte blir dragen vid näsan. Som då när vi på 80-talet hade köpt öl i Tyskland, kom fram till campingen, skulle slå upp tältet medan vi avnjöt en bira och såg då att vi hade lyckats köpa alkoholfri öl... ;-)

Gasolgrillar är det ju många som har nuförtiden också.

Braig skyltning!

Den där avokadon fattar jag inte alls, och jag ids inte googla - det har varit en lång dag :-) Inte ens Emma kom ju med en ledtråd om den ;-)

Anki sa...

Efter en regnig morgon så blev det en riktig solskensdag :)
Snyggt skyltat ... Mocktails ... den var bäst!

nalta norrland sa...

Skyltarnas Drottning det är Du, Du är helt bäst på att fånga skyltar *tummen upp*
Gårdagens väder är det dumt att klaga på... en fin visserligen lite kyligt här i norr men sol å blå himmel.

Anni sa...

En samling väldigt udda skyltar, jag blir nyfiken på hur mocksvansarna smakar.
Bra skalp i fotbollen också, härligt att tvåla till de blåvita sådär. Själv var jag på Tele2Arena och såg mitt lag vinna igår kväll. Fick tillåtelse att åka hiss efteråt. Uppför de långa trapporna kunde jag gå, men nedåt kändes som onödigt påfrestande för knät.

Christian sa...

Är det nåt lag som jag unnar att vinna sm guld så är det bajen, vill absolut inte ha malmö eller aik högst upp......
....häftigt och inne med alkoholfria drinkar och billiga dessutom, man blir ju sugen :)

Carita Liljendahl sa...

Heja Hammarby! Mitt lag, då jag bodde i Stockholm :-)