lördag 21 september 2019

Bokmärke med vad

Ja, den rubriken kan man ju tolka på olika sätt, men det är så enkelt att jag ”bara” kombinerar temat ”Bokmärke” med Orsakullans utmaning ”När jag slog vad”.

Bokmärke
Berättade ju förra lördagen att jag hittat några nya bokmärken hos Akademibokhandeln. Innan jag lägger ut fler gamla sedlar som märken igen portionerar jag ut de riktiga bokmärkena som det här:


Bokmärket i mitten är faktiskt riktigt roligt, om än dyrt). De två andra påminner mig om sådana kitschiga (klister-)märken som fanns när jag var barn. Och det var ju ett tag sedan om man säger så;-)

Vad
Kan lugnt säga att jag nästan alltid förlorar när jag slår vad, vilket jag dumt nog ofta insisterar på att göra när det gäller musik och sångare. Maken har över åren blivit många hundralappar rikare på det sättet. Han är en levande databas när det gäller musik, så jag förstår inte varför jag envisas med att ”sättas på plats” varenda gång;-)

Rönninge Show Chorus (RSC)
Mot bättre vetande sticker jag upp hakan igen nu. Jag slår nämligen vad om att barbershopkören RSC tar hem minst en silvermedalj på VM i New Orleans ikväll. Under semifinalerna fick nämligen bara RSC och kanadensiska Lions Gate stående ovationer. Så liiiite konkurrens har RSC fått. Klockan 22:46 gäller det här. Håll tummarna nu!

Jag har hittat temat hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Hannele, Gerd och Emma visar också bokmärken.

Det är Orsakullan som håller i ”September 30 dagar”.

11 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Bokmärket i mitten består av ett Jobs-mönster, mycket finare kan det knappast bli ... Jag kunde ju inte låta bli att köpa ett, visade det för några veckor sen.
https://klimakteriehaxan.blogspot.com/2019/08/favorit-i-repris.html

Geddfish ♥ sa...

Ja, det var ett vackert bokmärke, det där i mitten! Här är mina:
http://gerd-geddfish.blogspot.com/2019/09/mina-bokmarken-v-38.html

Att slå vad. Väldigt lätt att säga att "jag kan slå vad om att.." utan att slå vad. Vilket inte jag gör. Spelar heller inget med pengar som insats.
Hoppas att Rönninge vinner dock!

Hanneles bokparadis sa...

jag spelar inte och slår inte vad, läser bara:
http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/09/sportigt.html

Ditte sa...

Bokmärket i mitten gillade jag också. Stack ut lite.
Och att slå vad kan jag tycka är roligt och särskilt om jag vet att jag har rätt. Händer då och då. Men jag är nog en ganska bra förlorare också.
Givetvis håller jag tummarna för RSC. Och visst bör det bli medalj.

Emma, Sol som sol? sa...

Om det inte vore för det övre partiet hade jag tyckt om det gråare bokmärket.

I väldigt tidig ålder lärde jag mig att "ska vi slå vad?!" var något jag sa nej till. Min Storebror Kocken är drygt 5 år äldre än mig och som liten var dessa år ganska påtagliga! Det vill säga, jag förlorade alltid ...

Önskar din väninna lycka till i dag! Vilken grej!

Susjos sa...

Jag håller tummarna för våra kompisar ikväll! Å visst såg jag youtube klippet på dem, vilken enorm och fantastisk kör. Tänk om de vinner?!

Anki sa...

Så bra att du hittat lite nya bokmärken! Det i mitten ser trevligt ut, men kostar för mycket - billigare med gamla sedlar!
Nyfiken på hur det gick för barbershopkören ... väntar på din rapport :)
Slå vad är inget jag ägnar mig åt ... men i natt vaknade jag av kramp i min ena vad! Inget skönt alls!

Carita Liljendahl sa...

Är bokmärken något som blivit pop igen på nåt sätt? Tycker att det fanns tider då man inte såg dem, eller så har jag bara blivit uppmärksam på dem via bloggarna nu :-)

Guldkryckan sa...

Vadslagning är jag väl inte så inne på, förutom lottot då, är väl typ vadslagning det med.

Har ju en app för lyssnande på e-böcker och där lägger man ett "bokmärke" på varje bok man har...det går automatiskt....tack och lov för det.

Jag är väl inte så bra på att kunna vilka artister som spelar när det visas på tv...förutom om det är av den tyngre varianten av band från 80-talet...annars är jag helt "tappad" bakom den där vagnen som man ju har hört talas om ;)

Ha det fint nu Bp.

Ama de casa sa...

Du skulle ha satsat en peng också på det vadet - stort GRATTIS till RSC igen! :-)

Anni sa...

Tänk så mycket snyggare allt blir med en liten tofs!