måndag 9 september 2019

Glad måndag med bra tips
Även idag kombinerar jag Caritas ”Glad måndag” med Orsakullans tema för ”Bästa tips en regnig höstdag”.

1-1 mot Norge
Det jag kunde glädja mig åt igår kväll var Sveriges 1-1 mot Norge i EM-kvalet i fotboll. Hur kan man bli glad över ett oavgjort resultat på hemmaplan undrar ni kanske. Men med tanke på att Norge gjorde det psykologiskt viktiga 1-0 målet i den 45:e(!) minuten efter ett horribelt felpass av annars strålande Andreas Granqvist så befarar man ju de värsta i tv-soffan;-) Men Emil Forsberg redde ut det hela:-)

Mitt bästa tips en regnig höstdag
Idag var det en riktigt grå dag, vilket är ungefär samma sak som en regnig dito. Mitt tips är att läsa bloggar och skriva kommentarer; kura ihop sig och läsa en bok; eller varför inte strosa runt i ett shopping centrum, (fönster-)shoppa och ta en fika.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Det är Orsakullan som håller i ”September 30 dagar”.

PS. Bilden har visst med inlägget att göra. Jag antar att getingen var riktigt glad när den upptäckte mitt glas med apelsinjuice. Fast glädjen varade inte speciellt länge. Getingen och juicen spolades ned i toaletten. Även om jag hade velat rädda den, hade jag inte vetat hur det skulle ha gått till. Jag kunde ju knappast hällt ut juicen över balkongräcket;-) DS.

10 kommentarer:

Ditte sa...

Jag undrade just. Att Sverige spelar oavgjort mot Norge måtte ju vara ett misstag. Vad jag läste hade Sverige i princip vunnit innan matchen spelades. Men Sverige hade ju kunnat förlora och det hade varit mindre glädjande. Absolut!
Aha, grått hemma också- Pratade just med maken som satt på balkongen och även hade ätit middag där. Nej, den är inte inglasad. Kanske bättre väder inne i stan.
Men bra tips från dig om man nu har regn. Jag har haft det idag men varit som en vädur på Hitlers gamla "Örnnäste" och klättrade så högt upp man kunde komma - till dryga 2600 m.Brant var det. Men en bra dag blev det. Solen kom fram på eftermiddagen och det blev en fantastiskt vacker tur på Königsee. Nu hoppas jag på sol i morgon.
Säkert blev getingen glad. Men säg den glädje som varar länge när man är geting.

nalta norrland sa...

Happy måndag... jo men jag har ju haft fint väder idag, ofta blir det ju en fin dag efter en kylig natt.

Getingar, Du får börja ha lock på glaset.

Fotboll, nää jag har ingen koll.

Geddfish ♥ sa...

Riktiga gladbilder på getingen, som fick ett abrupt slut för sin del, men bättre det, än att du fått getingen i halsen. Tips är att lägga en servett över.
Jag fick en glad dag i gråvädret. Har en hel del skrivarbete utanför bloggen och så en bok, jag påbörjat.

Emma, Sol som sol? sa...

Stackars lille getingen, vilken nitlott! Det är inte fel med lock på muggar och glas när man sitter ute, egentligen. Tur du inte fick den i munnen.

Susjos sa...

Färgglada bilder på getingen och din juice!
Ja, en regnig höstdag ska man absolut vara hemma och läsa, eller varför inte spendera tid på MoS, fast det kan bli dyrt, hehe!

Så glad att du gillade mina bilder från Barcelona! Kram!

KajsaLisa sa...

En regnig höstdag tror mina tips är för skruvade :) Synd om getingen men en kul bild.

Ama de casa sa...

Så Granen har börjat barra trots allt? ;-)
Jag tycker att getingen matchar juicen rätt bra, men det var ju dumt av den att försöka tjuvdricka...

Idag hade vi en riktigt blå dag. Det i kombination med lite lägre temperaturer och en lätt bris gjorde den helt fantastisk :-D

Hoppas du får mer värme nu!

Anki sa...

Ja, det var ju bra att de inte förlorade i alla fall ... :)
Tur du inte fick getingen i halsen ...
Shoppingcenter är inte min melodi så att säga, men en bra bok är helt OK!

Susanne sa...

Wow viken häftig bild satt länge och funderade på vad det var getingen satt på ;)

Anni sa...

Nog var Norge oväntat bra? Tur att Forsberg drämde till som han gjorde. Såg du U21-matchen i går också? Retfullt att irländarna vann när vår målvakt spelade så bra så länge. Och att inte svenskarna fick en straff när de borde fått en, då hade allt kunnat sluta annorlunda.
Getingen kunde du ju ha lyft upp med en sked och lagt den på balkongen, så hade den säkert flugit iväg när den torkat upp lite. Men bilderna blev färgstarka och läckra!