torsdag 23 maj 2019

Tråktorsdag i kombination med Orsakullans majtema


Nej, det här är ingen snö, det är fluffbollar som bland annat kallas aspludd.


Det är faktiskt ett brott mot miljöbalken att inte plocka upp sin hunds bajs, men det verkar vara skillnad mellan bajs och bajs.

Borde nog inte ha skrutit med finvädret igår. Skryt straffar sig, helt klart. Idag har det regnat, vilket det förresten även gjorde i natt. Men vet ni vad, den här gången välkomnade jag regnet. Inte bara för den torra markens skull utan även för de miljontals fluffbollar som flyger runt i luften och tränger sig in precis överallt. Efter ”bevattning” är dom nu borta:-)

Guds naveludd
Det är favo kollegan Yvonne som mejlade bilden med snö, nej jag menar fluffbollar till mig idag. Hon förklarade också att luddet kommer från aspträd. Bra där! Men ytterligare en sak var ny för mig, nämligen att aspluddet tydligen också kallas Guds naveludd. Vem som uppfunnit det uttrycket vet vi inte, men Gud måste i så fall ha en väldigt stor navel;-)

Orsakullans majtema
Idag vill Orsakullan veta vad jag aldrig skulle stoppa i min mun. Ja, det är mycket kan jag säga. Här är några exempel: blodpudding, isterband, lördagsgodis, marshmallows, skumtomtar, kolsyrade drycker, sprit (undantag mojito) och lakrits, med mera, med mera.

Inlägget och bilderna kvalar absolut in till KajsaLisas Tråktorsdag tycker jag, om inte annat för att ni troligen tycker att jag är väldigt tråkig med allt som jag inte stoppar i min mun. Å visst är det tråkigt att hundägare är tvungna att plocka upp de fyrbentas bajs, medan ryttare uppenbarligen får högaktningsfullt strunta i det.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

Det är Orsakullan som håller i ”Maj 31 dagar”.

11 kommentarer:

Elisa sa...

Är så otroligt trött på allt ludd! Letar sig till och med in i vår personalmatsal och ner i tallriken.. inte så roligt att äta det till lunch. :) känns som det varit betydligt mer än vanligt? Har nog aldrig upplevt att såhär mycket flugit runt i alla fall.

Välkomnade också regnet idag, även om jag tror vädret ledde till en huvudvärk. Var skönt innan dock med härligare luft och lyssna på lite smatter mot fönster.

Ama de casa sa...

Jag läste också om det där med "Guds navelludd". Tror det var sånt vi såg i Cieza för ett par år sen. Men om det var asp eller nåt annat träd som "snöade", det vete tusan. Träd är inte min starka sida.

Synd att finvädret tog slut, men det är nog snart tillbaka :-)

Åke sa...

Helt otroligt dom där fluffbollarna, Hästdyngan såg inte trevligt ut.

nalta norrland sa...

Det borde väl vara Skit som Skit ;-) inte roligare att kliva i hästbajs än hundskit...
Fluffsnön verkar vara ett stort problem i år,
jag har aldrig hört talas om eller sett nått liknande förr.
Guds navelludd låter lite äckligt ;-)
Dessutom verkar ju det där vita luddet oerhört brandfarligt.

Ditte sa...

Jag trodde först att luddet kom från maskrosor men dotter Helen lärde mig häromdagen att det var aspludd. Och på din första bild ser det ut som snö. Skönt då med regn som såg till att de upphörde.
Ja, detta med att inte äta vissa saker känner jag igen. Av det du nämner så hänger jag med i varje fall på blodpudding och isterband. Men det finns en hel del till.

Har också tänkt på att ryttare inte behöver plocka upp efter hästen men hundägare ska. Men kan också tycka att hästar inte ska vara på en gångbana och är man där ska skiten plockas upp.

KajsaLisa sa...

Trodde först aspbollarna var hagel, bajsbollarna var vidrigt stora, visst kvalar du in. Tack för länken

Emma, Sol som sol? sa...

Ja, det där luddet! Minns när jag hade 40-årsfest hemma i trädgården. Egentligen fyller jag ju februari men vi beslöt ta det senare så vi kunde vara ute för alla skulle inte få plats inne i huset.

Så vi firade så här hårs, i slutet av maj och det "snöade" vilket vi tyckte var ganska passande. :)

Gillar inte heller stora blaffor efter hästar. MEN! För mig är det gigantiska skillnader mellan avföring från kött-/allätare och växtätare. Från oss som är gjorda för att äta animaliskt är det äckligt medan från de som är gjorda för växtätande så är det mest bara otrevligt. (Putta in blajjan i rabatten, där gör den nytta! Haha!)

Geddfish ♥ sa...

Jodå, jag har haft lite aspludd här också. Det har varierat i landet och ska bero på den varma sommaren vi hade förra året. Det är aspfrö. Jag har hört ordet Guds navelludd, men vet inte varifrån det kommer och varför, men det är väl som änglatofflor (dammluddet under sängen).

Usch för blaffor med skit utefter vägarna! Men det är klart, det funkar väl inte att ta upp hästbajset när man rider.

Christian sa...

Här kan jag få kryssa bland hästskitar ibland :)

Carita Liljendahl sa...

Aspludd lär vi ha haft i viss mån även här men jag har inte fått syn på det.
Kanske för att det regnat några dagar?

byblixtra sa...

Jag tror att hästbajset får ligga kvar eftersom de är växtätare och deras bajs innehåller mest gräs. Men den där pållen hade ändå en del hyfs som lämnade det på kanten av gångbanan och kanske den vägren som fanns att tillgå?