torsdag 30 maj 2019

Där ser man


Marievik åt ena hållet med Högalidskyrkan på Söder i bakgrunden.


Årstabroarna åt andra hållet. Kolla molnformationen!


Från Strandpromenaden som inte är helt färdigbyggd än har man den här utsikten. Inte så tokigt.


Världens ballaste utsmyckning i en innergård på området. Trodde först att det var ett gammalt spegelskåp gjort i träd. Men installationen är "modern", och den är rostig - mums:-)

Att jag för det mesta har god framförhållning är jag väldigt medveten om. Men att jag ”förinställde” mitt bidrag till KajsaLisas Tråktorsdag och publicerade det redan igår var väl ändå att ta i. Tror inte ens man kan kalla misstaget för framförhållning. Dagvilla är nog ett mera passande ord här. Det roliga är dock att det bara var Åsa och Anki som upptäckte felet. Där ser man;-)

Blåst
Skrev ju igår att jag nästan blåste bort i den hårda vinden. Kan lugnt säga att det var ingenting jämfört med idag. Maken och jag hade tänkt att ta en utelunch, men efter fem minuter och omkullblåsta utemöbler var vi kloka nog att flytta in i restaurangen. Samtidigt försvann solen och molnen tog över helt. Å maten var ingen höjdare heller. Vi testade ett nytt ställe vid Hägernäs Strand - Umami, och med facit i hand borde vi ha satsat på Sushi och inte på Lax Teriyaki respektive Yakiniku Ja, ni ser, det här passar väl alldeles utmärkt till ytterligare ett bidrag till KajsaLisas Tråktorsdag.

Briljera
Orsakullan vill veta när jag senast fick briljera. Det måste ha varit för många år sedan, för jag kommer inte ens ihåg;-) Rent allmänt kan jag dock säga att mina fotbollskunskaper är helt okej, utan för den delen vara kalenderbitare.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

Det är Orsakullan som håller i ”Maj 31 dagar”.

PS. Bilderna jag lägger upp är från gårdagens besök i Marievik och Årstadal. DS.

13 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Haha! Ja, veckovill händer det att jag är rätt ofta! Hade inte en tanke på att det inte var torsdag i går. Helt vilse i veckan!

"Skåpet", ska det stå där mitt på gången eller? Riktigt snyggt men kanske lite konstigt ställe ... Eller så är det någon som vet var skåpet ska stå!

Ama de casa sa...

Jag var rätt förvirrad av att du hade tråktorsdagen på en onsdag, men sen blev jag nog distraherad av bananen tror jag. Haha! :-D

Trist när det blåser så dant. Det har det gjort här också ett par dagar, men nu börjar åtminstone vindarna bli lite varma.

Härlig promenadväg där utmed vattnet :-)

Biggeros sa...

Instämmer med kommentaren innan. Konstigt ställe att ställa skåpet på. Alla sätt är bra.....Jag blev nyfiken om det överhuvudtaget gick att öppna skåpet. Hoppas att stormarna kommer vända så du inte blir fångad av en stormvind=))))

Elisa sa...

Ja se där, du har hängt lite i mina trakter. :) Eller ja, jag bor ju inte där och har egentligen inte heller gjort det utan det var min man som gjorde det när vi träffades, men vi vill gärna flytta tillbaka dit. Högalidskyrkan däremot är ju "min" kyrka där jag vuxit upp. :)

Det var alltså inte bara ett skåp någon ställt där? Mycket märkligt!

nalta norrland sa...

Trist med blåst och sämre mat... lax är inte det jag skulle välja om jag äter ute just för att jag blev skrämd för en herrans massa år sedan då jag valde lax... 🐟 tyvärr är det samma med rödspätta, sedan jag fick en så hårt bränd och torr fisk att den i princip sprack 😱 och fiskbitar studsade runt bordet så never in my life att jag käkar fisk ute på lokal 😜

Vädret kunde gott få vara bättre 🌨 hela dan å kyligt dessutom

KajsaLisa sa...

Fantastiska bilder, måste dit och fota.

Ditte sa...

Jag har här i Spanien ingen direkt koll på dagarna och missade helt att du skrev om "tråktorsdag" på en onsdag.Men varför inte. Dagar i sig är inte direkt så viktiga. Det är mer innehållet i dem som jag lägger vikt vid.
Men nu till dagens inlägg. Torsdag alltså.
Området dör bilderna är från är riktigt fint men det var nu något år sedan jag sökte mig hit. Dags igen för ett nytt besök snart. Jag ser området mest från Södersidan.
Utsmyckningen här på innergården fastnade jag också för. Trodde när jag såg bilden att det var ett skåp i trä.Men ack så jag tog fel.

Ja, lite tråkigt blev det ju idag med trist mat. Men sånt händer tyvärr. Och det är ju torsdag så då passade det extra bra in. Men helst vill man ju ha mat som är god. Även på torsdagar.

Vad gäller att briljera tror jag nog du var väl blygsam här med dina gedigna fotbollskunskaper.

Susjos sa...

Jo, jag var lite förvirrad när jag läste ditt inlägg igår om tråktorsdag, för nog visste jag att det var onsdag, men såg att någon redan skrivit om det i kommentarerna, så jag tänkte att det får räcka!

Fina moln på bilderna, men trist med mat som inte är till belåtenhet. Jag blev istället positivt överraskad av min mat idag på Klang Market på MoS, som visst finns på fler ställen i stan såg jag på deras hemsida!

Håller med Ditte, du är lite väl blygsam med dina fotbollskunskaper, där är du ett proffs!

Anki sa...

Haha ... jag var tvungen att kolla en extra gång vilken dag det var ... jag blev helt klart förvirrad :)
Härliga bilder med blå himmel och fantastiska molnformationer. Snyggt skåp där också - läckert med rost!
Trist att maten inte var som ni önskade, men då vet ni till nästa gång!

Guldkryckan sa...

Fina bilder som vanligt :)
Ja sjutton vad osäkert vädret är, men det är väl bara att bita ihop och ha tron på att imorgon är en annan dag...en vacker sådan.
Tillönskar dig en superb fredagseftermiddag.
Här skiner solen och ungarna på kneget har lov.
Hallelujah ;)

Ha det fint Bp

byblixtra sa...

Det var en udda och läcker utsmyckning med ett rostigt skåp.

"LillaSyster" sa...

Oooooo skåpet!!! Helt i min smak. Inte bara cyklar som blåser omkull, mina växter blåser sönder och de går inte bara att resa upp igen. Ha en bra lördag! Vi är bjudna på bröllop hoppas vädret blir bättre i eftermiddag.

Anni sa...

Ett rostigt spegelskåp!?! WOW!!! Så otroligt läckert!