torsdag 9 maj 2019

TråktorsdagDet har väl inte undgått någon att prins Harry och hans fru Meghan har fått en pojke som ska heta Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Det första jag tänkte var att den enda Archie jag ”känner” är den som spelade sonen till Hector MacDonald i den skotska tv-serien Karl för sin kilt. Kommer också bara på en person som heter Harrison – Harrison Ford. Ja, dessa två tankar är ju kanske inte så tråkiga.

Schimpans
Otroligt tråkigt, korkat och smaklöst i samband med Archie Harrisons födsel var dock att radioprataren på BBC Radio Danny Baker twittrade en bild på en schimpans och texten ”den kungliga babyn lämnar sjukhuset”.
Han fick omedelbart sparken, då bilden uppfattades som rasistisk och som en anspelning på Meghan Markles hudfärg. Vilken idiot! Bra och snabbt agerat där BBC!

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. Undrar om det var en slump att jag hittade den apan på en gångväg idag. Mycket rött på min blogg den här veckan;-) Vill påpeka att fotot endast är en vinjettbild som illustration till texten. DS.

12 kommentarer:

nalta norrland sa...

Att skämta om en kunglig bebis och jämföra med en apa är ytterst taktlöst... även om vilken förälder som helst skulle bli genuint sur ifall någon sa att ens nyföding var aplik så lär det vara snäppet värre då föräldrarna tillhör det konservativa engelska kungahuset.

Harrison Ford är den ende Harrison jag kommer på och nån Archie känner jag icke till, låter skotskt i alla fall.

Kul att jag kunde förvåna Dig och inte var så förutsägbar en dag i alla fall :)

Emma, Sol som sol? sa...

Archie ... Det är väl Acke på svenska. Du vet, serietidningen.

Coolt med zoo-godis mot gruset.

Ditte sa...

Bra agerat av BBC här och klantigt av radioprataren.
Archie, då kom jag att tänka på den karaktär, en britt, som var med i Lassa Åbergs skidfilm.
En fin röd apa hittade du och visst piggar den upp. Ja, utan att sätta den i ett direkt sammanhang förstås.

Geddfish ♥ sa...

Kul att läsa av dina tankar och utan något tråkigt. Det är dock torsdag och fredag ligger och lurar.
Gullig godisapa ibland stenarna.

Svar: jag har inte fått något MOD-jobb på halsen, för mitt uppdrag sköter jag självständigt. Men det har med MOD att göra, först till kvarnen, i morgon vet jag.

Susjos sa...

Ett av de få godisar jag gillar är ju tablettasken Zoo, som ju består av dessa röda apor, snygg bild!
Å nu fick jag tack vare dej veta vad den kungliga bebisen ska heta, och vilket dåligt skämt som radioprataren gjorde om den kungliga bebisen!

Svar: Studio Eurovision gick vad jag vet kl 21 på svt1 igår , men som sagt med svtplay bestämmer man ju själv. Jag såg programmet mitt på dagen idag, och nog syns man i bild allt, och programmet blev riktigt trevligt, men vi satt still där i tre timmar, så det tog lite tid att göra detta timslånga program! Hihi!

KajsaLisa sa...

Jag är inte rojalist, men han på BBC gjorde ett grovt övertramp, rätt åt honom. Tog en stund innan jag såg att det var en apa.

Elisa sa...

Jag tänkte på Acke när jag såg att namnet blir Archie. Kunde inte låta bli att undra om de under graviditeten har sett serien Riverdale på Netflix som baseras på Archie... :)

Trist beteende av den där reporten. Bra att han fick sparken och visad att man inte beter sig hur som helst.

Ama de casa sa...

Den jag tänker på när jag hör Archie är John Cleeses rollfigur i "A fish called Wanda". En film som jag bara älskar. När det kommer till det andra namnet tänker jag på George Harrison, fast då är det ju ett efternamn :-)

Verkligen snabbt agerat av BBC - bra där!

Paula sa...

Det första jag tänkte på när jag hörde namnet var att nu blir Måns Zelmerlöv stolt, hans son heter Archie, så nu har han ett "kungligt" namn. I mina öron låter det mera som ett smeknamn. Kanske en kortform av Archibald? Det låter däremot kungligt i mina öron.
En regnig dag i Dalom idag, fem ynka grader, trevlig helg!

Guldkryckan sa...

Jo...BBC har väl haft sin beskärda del av "idioter" under åren, fint att de reagerade snabbt där tycker jag.
"Archie"....jo...fint namn :)

Torsdagar är ju vad de är...förbaskat långa arbetsdagar för mig då...hujeda mej. ;)

Ha en fin helg nu Bp.

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★ sa...

Håller med att BBC gjorde rätt. Inser att jag missuppfattade skämtet med apan först, men nu förstår jag. Jag trodde det handlade om att pappan har lite utstående öron och trodde apa anspelade på den saken :[, vilket jag fann smaklöst redan då. Men nu känns det helt sjukt för det gällde alltså mamman? Har inte ens tänkt på hennes hudfärg innan.

Anni sa...

Jag tänkte Archibald, precis som Paula. Har lite mer pondus, tycker jag. Måste googla lite och se bilder, inser jag. Har missat det mesta om lille prinsen.
Din bild tolkade jag som ett knöggligt hjärta med avbitet hörn först, men nu ser jag ju vad det är.