fredag 3 maj 2019

Fem en fredag: Vecka 18 – ”Humör”Så här kreativ var jag mellan 1997 och 2009. Då gick det fortfarande att göra konst av datordelar. Det som finns i moderna laptops lämpar sig tyvärr inte för kreativt skapande längre.Kreativt? Jo kanske, men ingenting som får mig att jubla eller fnissa. Bilderna är dagsfärska och tagna i Vallentunas bibliotek, där konstnären Margareta Danhard ställer ut sina "utterkvinnor".

1. Vad gör dig kreativ?
Det är ju nästan en förutsättning att vara kreativ när man är grafisk formgivare. Det som fick igång mig då är faktiskt ungefär samma ”saker” som nu – betong, rost, kretskort, processorer samt annat ”datorgodis”. Allt som går att återvinna i form av konst triggar igång mig;-)

2. Vad gör dig fnissig?
Tv-serier som QI, Would I lie to you, The Graham Norton Show, Top Gear och Mord i paradiset.

3. När blir du tävlingsinriktad?
Precis jämt. Det räcker med att se en person gå långsamt uppför en backe för att jag ska försöka ”köra om” henne/honom. Att vinna ett race till en kassakö är ju bara ett måste. Kan inte heller låta bli att försöka slå en annan bilist när det bara finns få lediga platser kvar i parkeringsgaraget. Om det är fler bilar som står vid ett rödljus är det alltid min ambition att komma iväg först. Barnsligt, visst, men himla kul;-)

4. Hur vet man att du inte vill bli störd?
När jag fortfarande jobbade valde jag att inte ta en plats i kontorslandskapet utan satte mig i ett rum och stängde dörren. Nuförtiden är det nog knappast någon/något som kan störa mig.

5. Om du är en pratsam person, vad gör dig tyst? Om du är en tyst person, vad gör dig pratsam?
Är absolut en pratsam person. Men jag är också en god lyssnare. Så jag blir tyst när någon har något intressant/vettigt och roligt att berätta.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

13 kommentarer:

nalta norrland sa...

För det första så tror jag som Du att jag "gör" träningsprogrammet å "ser glad ut" ;-) För min egen skull är det viktigt att händerna inte typ lägger av... men på bekostnad av mitt övriga mående och att inte kunna göra nått annat... Nej.

Kreativitet är märklig ;-) det visar sig på olika vis.
Din datorkonst är skitläcker, har sett nått liknande nånstans... ska kolla om jag hittar, då visar jag :)

Ditte sa...

Du är då verkligen kreativ. Väldigt roligt att se några av dina alster. Så läckra! Jag gillade dina alster bättre än de som fanns på Vallentuna bibliotek. Men allt ligger ju givetvis i betraktarens ögon.
Att fnissa kan jag också göra åt en hel del men jag ser inte direkt så många tv-serier. "Mord i Paradiset" skrattar jag åt, likaså "Skenet bedrar" och "Helt hysteriskt."Men de två sista sänds ju inte längre. Tyvärr.
Tävlingsinriktad? Hög igenkänningsfaktor.
Även vad gäller pratsamheten och att lyssna....
Spännande och rolig läsning.

Ama de casa sa...

Verkligen kreativa verk! Häftiga! :-)
Jag är inte ett dugg kreativ, tyvärr. Ja, det skulle kunna vara i ordvrängeri då nån gång ibland, men när det kommer till att skapa nåt då går jag bet.

Jag är nog en pratare. Minns en gång när Anders kastade en filt över mig och av blotta förvåningen blev jag knäpptyst. I ett par sekunder i alla fall. Anders försvar var att det vanligen brukar funka för att få tyst på burfåglar :-D

Rolig utmaning och härliga svar från dig!

Emma, Sol som sol? sa...

Härlig kreativitet! Riktigt snyggt!

Vad som får mig att skratta? Det är inte så svårt, är väldigt lättroad. Just nu fnissade jag åt Ama och filten! Ibland är det kanske inte alldeles lätt att vara Stalkern Anders.

Carita Liljendahl sa...

Jag glömde ÅTER en gång Fem en fredag. Måste skriva upp i kalendern att jag ska kolla dom nästa fredag. Kommer dom ut på morgonen, eller nån dag innan?

Du var då verkligen kreativ med de där avlagda dator-delarna. Snyggt!

Christian sa...

Nog är dina alster mer sevärda än de där gummorna......
Känner igen lite av din "tävlingsinstinkt" i trafiken, annars bryr jag mig inte, men en cyklist som kör förbi ska köras ifatt (oftast), fast jag tränar mig i att strunta i det vilket inte alltid lyckas.
Jag har en t-skjorta med trycket: "Stör mig inte, jag är redan störd"......det är jag det!
Trevlig helg :)

Geddfish ♥ sa...

Du har ju underbar datorkonst, så annorlunda! Bibblan alstren var roliga men inte tillräckligt för att jag skulle njuta av dem i mitt hem, men kul på avstånd.
Pratmakare, det är jag det, säger mina barn. Jaja.
För det mesta är jag ostörd här hemma...

Svar: Mina bilder igår kväll var tagna tidigare i veckan i Lisch. Har rättat detta i texten nu.

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★ sa...

Haha det där med tävlan tycker jag var roligt. Vilket driv du har, själv lunkar jag bara på och jag har aldrig det där med att tävla :D

Susjos sa...

Coolt att få se dina alster!! Å de är mycket snyggare än biblans alster! Roligt som alltid att få veta lite mer om dej! Mord i paradiset skrattar jag också åt! Att du är tävlingsinriktad visste jag inte , eller jo...vad gäller fotboll och tippningar !!! Hihi! Har läst ikapp lite i din blogg via min mobil, så söt det lilla barnet var i förra inlägget. Å är imponerad att du och maken var ut och såg en majbrasa, trots att den brann ner snabbt!

Hanneles bokparadis sa...

jag saknar alla tävlingsinsikter:
http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/05/fem-en-fredag-humor.html

Paula sa...

Tack för att du visar dina fina alster, det gör att man får en lite djupare och annorlunda bild av dig. Fast tävlingsinstinkten, den har jag allt sett h os dig från dag ett! jag kan nog locka fram den men blir inte purilsken som jag brukade när jag förlorade längre...
Vad jag fnissar åt? Va svårt, kommer inte på nåt, kanske fnissar jag aldrig, jag brukar nog mest asgarva! Nu ska jag ränna iväg till räkfrossan så jag hinner fram innan de tar slut! (promenad ca 700 meter).

Guldkryckan sa...

Jag minns att du bad folk skicka datordelar till dig, eller så är det en efterkonstruktion i mitt huvud.
Men jag minns att det var något iallafall. ;)

QI gillar jag, humor som tilltalar mig ypperligt. :)

Ha det bäst nu BP

Guldkryckan sa...

PS: Fint blev det också!!