onsdag 15 maj 2019

"Saker" som inte får komma in i vår lägenhet
Den här kråkan(?) återkom många gånger till bordet och mumsade på rester två gäster hade lämnat. Jag är ingen fan av fåglar rent allmänt, och det här är ganska äckligt kan jag tycka. Att mat får stå kvar länge på uteserveringar är inte okej enligt mig.

Idag har Orsakullen lagt ut ytterligare ett roligt och fyndigt tema: “Över min döda kropp kommer det in en… i mitt hem”. Där fick jag fundera en aning och har inte tänkt färdigt än. Men jag kommer kanske på fler saker medan jag skriver inlägget;-)

Fåglar
Fåglar är en sak som inte skulle få komma in här. Småfåglar ute i naturen gillar jag, men stora varianter inklusive papegojor är helt uteslutet för mig. Det gäller förresten hundar och katter också. Jag är livrädd för hundar och maken allergisk mot katter. Bara tanken på hund- och/eller katthår överallt i lägenheten får det att vända sig i magen på mg. Sorry alla hund- och kattägare, men vi är ju alla olika;-)

Jehovas vittnen
Nu har vi ju kodlås i huset så vi får sällan oväntade besök utifrån, men en representant för Jehovas vittnen skulle absolut inte få sätta sin fot i vår lägenhet. Samma sak gäller även andra religiösa sekter.

Blodpudding
Blodpudding är ytterligare något som är bannlysta här. Fler livsmedel som omfattas av förbjudet är allt som säljs i form av ”plastkorvar”, ärtsoppa eller risgrynsgröt till exempel.

Det är Orsakullan som håller i ”Maj 31 dagar”.

13 kommentarer:

Ditte sa...

Du har verkligen fått till fina kråkbilder, men jag, precis som du, vill absolut inte ha kråkor , måsar, trutar, duvor eller andra fåglar i närheten av mat. Tycker tyvärr att många restaurangers personal är slöa med att plocka in smutsdisk.
Småfåglar i naturen gillar jag också men en del av dem i stan vill jag inte ha. Och nu är måsarna och trutarna dessutom väldigt aggressiva. Hundar gillar jag men vi ska inte ha någon. Katter har jag försonats med senare i livet efter att som barn blivit skrämd, biten och riven av en siames på ett tåg. Men visst är vi alla olika.
I vårt hus kommer man inte in utan kod, har aldrig gjort, så några "vittnen" har aldrig kommit hit, inga andra religiösa sekter heller.
Instämmer också i blodpudding och annan inälvsmat. Kommer inte in här i huset/lägenheten. Nej, inga "plastkorvar" heller.
Såg flera likheter här...

Geddfish ♥ sa...

Många likheter med mig här också! Tyvärr har vi inte kodlås än men ska få det och det tackar jag allra djupast för. Hatar dessa som ringer på dörren och vill något jag inte vill ha, påträngande.
Fint tagna bilder på kråkan, dock snuskigt att en restaurang får ha det så.
Ha det gott!

amo sin blogg sa...

Ja, her var mange likheter med meg.
Husj, vil ikkje ha i hus verken Jehovas Vitne eller blodpudding.
Og slett ikkje nærgåande fugler...

Anki sa...

Kanonbilder på den objudne gästen ... som inte är en kråka utan en kaja :) Jag gillar inte heller att ha dem inpå mig när jag äter ... men de är kloka fåglar som vet hur man överlever.
Jehovas vittnen kommer inte in i vårt hus heller - nu dräller det ju inte av dem här ute på landet precis, men om de kommer så är de inte välkomna!
Ingen mat i plastkorvar här heller ... men gärna stekt lever med gräddsås och lingonsylt - och även blodpudding funkar :)

nalta norrland sa...

Ibland är det mer tacksamt än annars att bo ute i skogen och att det är en smal grusväg som leder hit upp, ytterst sällan - tror det aldrig hänt - att vi fått besök av Jehovas eller liknande.
Fåglar ogillas... eller jag tycker om att se dem på avstånd då de icke är för många, när t ex duvor kommer flygande mot mig på ett torg typ om vi är "i stan" eller som på bilden sitter och äter rester så vill jag bara gå därifrån.
Äter icke blodpudding, lever eller ärtsoppa... inte kroppkakor eller makaronipudding och ja jag är kräsen.
Efter denna vecka med sjukdom, allergi, skavsår etc hoppas jag på en så mycket bättre dagar här framöver.
Jag brukar ju läsa mest mellan september - maj, sommaren då jag vanligtvis är mer fysisk orkar jag icke läsa på samma vis.
Dt är antingen eller ;-)

Ama de casa sa...

Kråkan är en kaja, men det har du ju redan fått veta. Superfina bilder på den :-)
Jag gillar fåglar, men inte när dom svischar runt skallen på en på restaurangerna.
Nåt som inte får komma in hos mig är myror! Fast det gör dom ändå... Har varit förföljda av myror i många år. Förhatliga kryp! Men nu var det - peppar, peppar! - flera år sen vi senast blev "attackerade".

Biggeros sa...

Jag gillar heller inte stora fåglar som grisar ner på borden utomhus. Ingen bra känsla. Här brukar det ofta vara duvor som traska på borden. Däremot gillar jag allt med fåglar, katter och hundar. Dock har vi inget av dessa djur som husdjur. En annan ofrivillig spindel och ödla. I med det att vi alltid är på resande fot duger det inte åt oss att ha något husdjur. Tyvärr����
Du fångade verkligen kråkorna på bild��

Christian sa...

Uschalinge för fåglar, ju större desto usch....det enda jag kan stå ut med är småfåglar på avstånd eller inifrån och ut.
Plastkorvsmat äter vi dessvärre sometimes ...vi tillhör ju den arbetande befolkningen så för tidens skull så....fast ärtsoppan brukar jag spä ut och fylla med allehanda bilagor typ lök korv kryddor :)

KajsaLisa sa...

Blodpudding kör jag stenhårt men Jehovas vittnen är portade.

Paula sa...

Haha, ja någon stor djurälskare har jag förstått att du inte är. Jag hamnar väl någonstans i mellanskiktet, fast jag blir blödigare för varje år och kan knappt ha ihjäl insekter numera. Såg en skata härom dagen, den var skadad och kunde inte flyga, jag ville hemskt gärna mata den men insåg att den nog får försöka klara sig, om inte så blir den kattmat...
Jehovas kommer inte över min tröskel, inga andra religiösa fanatiker heller. Alla har rätt till sin tro, men behåll den gärna för er själva.

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★ sa...

Haha hur kunde jag glömma JH, jag har dock inte besök av dem längre. Satte upp en "Ge blod rädda liv" symbol på dörren och de skyr det som pesten ;)

Emma, Sol som sol? sa...

De där vittnena ... En kompis älskar att diskutera så han bjöd in dem och de hade många diskussioner. Tror inte att någon av dem övertygade någon men jaja. Det var intressant att höra vad han berättade för tossigheter de kom med.

Monica sa...

Gillar inte öl i vanliga fall men Corona är gott.
Gillar Kajor dom är så sällskapliga brukade mata
dom vid donken på den tiden man tog en hambis.
Älskar nallen tyvärr försvann min när jag var så
där en sju år ett riktigt trauma.
Undrar varför fåglar älskar att skita på statyer
dom kissande gubbarna är helt i min smak.
Ha en skön vecka :-)