onsdag 29 maj 2019

Ingen Tråktorsdag idag, tvärtom!Så himla läckert, både framifrån och från sidan. Här pratar vi inte skokartong.


Även det här bostadshuset är minst sagt annorlunda. Det ser ut som om fasaden består av marmorplattor. Snyggt!


Önsketänkande, men killen var himla snygg;-)

Icke fungerande spårtrafik
Som ni ser är jag sen med att lägga upp dagens inlägg. Detta kan bero på att jag så gott som blåste bort idag samt att de olika spårbundna fortskaffningsmedlen i stor-Stockholm antingen hade mens eller klimakteriebesvär idag. Troligen de sistnämnda, då såväl Roslagsbanan som tunnelbanan har ”rätt ålder” inne. Inställda tåg mitt på dagen en ”halvdag” är inte lyckat kan jag säga. Därmed har jag avklarat dagens bidrag till KajsaLisas Tråktorsdag.

Marieviken
Resten av torsdagen var så långt ifrån tråkigt man kan komma. Ett besök i bland annat relativt nybyggda Marievik bjöd nämligen på några riktiga höjdarupplevelser, i dubbelt bemärkelse som ni ser på bilderna. Å retroaktivt ger jag mig själv en klapp på axeln att jag tog vinterkappan(!) på mig. I rådande blåst var det nämligen svinkallt. Hoppas ni gillar mina dagsfärska bilder!

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

12 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Den bananen var välplacerad.
För att lysa upp din tråktorsdag föreslår jag att du klickar över till mig och lyssnar på "Anita" med Sven-Erik Magnusson som jag nu petat in, för att såna som du ska komma på bättre tankar ... :-D

Klimakteriehäxan sa...

Förresten - var finns de där kåkarna?

Ditte sa...

Jag trodde först att du var i "Hagastaden" - alltså gamla Norra Stationsområdet. Men kände inte riktigt igen mig. När jag tittade närmare såg jag ju att det var Marievik. Så häftiga bilder du tagit. Platsar inte i tråktorsdag. Men de gör å andra sidan tågen och t- banan som inte var i form. Det är som med datorer, kommunala färdmedel ska bara fungera.Skrattde gott åt fotot på killen. Perfekt timing och tagning. En eloge!
Och visst gillar jag dina dagsfärska bilder. Absolut!

nalta norrland sa...

Hm... visste vet Du att det var onsdag när Du lade ut Ditt blogginlägg?
Ja alltså nu har det blivit torsdag eftersom kl är en kvart över midnatt men Du kan icke ha upplevt torsdag om nu inte 08a land ligger ett dygn före ;-)

Susjos sa...

Wow , vilka coola hus! Å vilken bild du fick på killen, haha. underbart!!!
Ja, nu får värmen komma tycker jag...

Ama de casa sa...

Haha! Verkligen en välplacerad banan - bilden blev ju helt suverän! :-D

Taskigt av torsdagen att inte vara tråkig... ;-) Fast när kollektivtrafiken inte funkar, det är ju hur trist som helst ändå.

Ha en fin helgdag! Här i Spanien är den inte röd, en helt vanlig tråktorsdag alltså :-)

Emma, Sol som sol? sa...

Riktigt snygga hus, särskilt det första! Madrid har förutom alla de enorma palatsen en hel del riktigt snygga moderna byggnader, sonen och jag tittade storögt men det blev inte mycket till fotograferande, Såg en del från tåget men rutan var så attans skitig så det gick inte att fota.

Blåst kan verkligen göra att det blir svinkallt! Vindtätt är bland det viktigare.

Anki sa...

Att det inte var en tråktorsdag igår förklaras kanske av att det inte ens var torsdag! Trist med den krånglande kollektivtrafiken, men riktig snygga hus!
Hoppas du har en bra dag idag också ... idag är det torsdag på riktigt! :)

Paula sa...

Härligt med dagsfärska bilder, fast för mig är ju bilderna färska oavsett...o husen gillar jag. såg många härliga bostadsbyggen när jag besökte Stockholm senast. Tack o lov ser de inte ut som Miljonprogrammen...o skokartong, det är ingen som får härma mitt lilla pörte heller, den ensamrätten har väl jag?
Samma vind även här igår, idag har det tillkommit regnväder i långa banor, men vad gör väl en viking, jo ger sig ut på gökotta i svinottan!

nalta norrland sa...

Är det bara jag och Anki som har koll på veckans dagar?
Idag är det dock torsdag... himmelsfärdsdag till å med vilket tydligen alltid är en torsdag.

KajsaLisa sa...

Du ser, nu kom du ihåg det. Fasaderna var jätteläckra, måste dit och fota.

Han på tunnelbanan verkar inte ha några tråkiga tankar i alla fall. Tack för länken och tipset.

Anni sa...

Det höga svarta huset gillade jag, synd att inte de läckra balkongerna återupptogs på de lägre husen. Men det är förstås olika byggherrar och ingen samordning.
Undrar just om killen med bananen anade vilka signaler han utsände. Kanske var det falsk marknadsföring?