fredag 10 maj 2019

Fem en fredag: Vecka 19 - Förflyttning


Han förflyttade sig inte. Är inte säker på om han var åskådare eller funktionär vid en kontroll.
Suddiga inzoomade bilder. Dessa foton var de bästa. Då kan ni kanske föreställa er hur skarpa de andra tjugo bilderna var;-)

1. När flyttade du senast?
Det var den 1 november 1981. Efter beslutet att den dåvarande sambon/nuvarande make och jag skulle slå våra påsar ihop flyttade vi från min etta på tionde till vår fyra på andra våningen. Himla smidigt och bekvämt. Snabbaste flytten ever:-)

2. På vilket sätt tar du dig helst från plats A till plats B?
Det beror på. Ska jag åka på semester till Medelhavet tar jag absolut flyget, vilket tar mindre än fyra timmar. I Stockholm förflyttar jag mig med lokaltåget, tunnelbana eller buss. Att åka kommunalt i Stockholm är en fröjd.

3. Vad flyttas ofta runt hemma hos dig?
Ingenting, åtminstone inte av mig. Maken däremot är väldigt duktig på att flytta runt på allt möjligt, vilket gör mig vansinnig;-)

4. Är du en soffpotatis eller hurtbulle?
En hurtbulle är jag definitivt inte, men jag gillar långpromenader. Är ingen soffpotatis heller, då jag sällan ser på tv. Och när jag bloggar sitter jag ju på en kontorsstol;-)

5. När förflyttar sig dina tankar till dagdrömmarnas värld?
När jag ligger i tandläkarstolen hos hygienisten eller tandläkaren. Det har hänt att jag somnat där.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

PS. Bilderna tog jag i onsdags kväll, när Täby OK hade arrangerat en lokal orienteringstävling. Killar och tjejer i alla åldrar deltog och det gick undan som bildkvalitén bevisar;-) Då fotona också visar förflyttning från A till B via olika kontroller med hjälp av karta och kompass så har de absolut något med inlägget att göra. DS.

13 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Haha, somnat hos tandläkaren/-hygienisten! Det var nog det uddaste (rödkrull) jag har hört på länge! Underbart!

Räkna man som soffpotatis om man sitter och läser, tro? Eller handarbetar i soffan ...?

Ha en härlig helg!

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★ sa...

Haha att du somnat hos tandläkaren, helt fantastiskt! Tror du är den första jag hört som gjort det :D. La till din blogg på bloglovin idag, och strax kommer du hamna i min länklista också :)

Geddfish ♥ sa...

Vilka toppenbilder till temat, perfekt!
När det gäller flytt så har jag flyttat elva gånger i mitt liv. Jag har varit väldigt bilburen men nu är det fötter, cykel, buss, tåg och flyg, som gäller.
Ha en fin kväll! Det låter som om Lisch får en härligt solig dag i morgon, hoppas på det!

Ditte sa...

Jag gillade dina bilder och just det där lite suddiga gav en helt annan dimension av rörelse och förflyttning. Ja, inte han som satt still då, men han kanske förflyttade sig i tankarna.
Att kommunalt förflytta sig i Stockholm är ju väldans smidigt och det kan man ju inte påstå att det är med bil direkt. Vi har inte ens längre bil. När vi senaste året vi hade den och körde 400 mil vad det dags att den vandrade vidare till ena dottern. Och jag får låna den vid behov, men det har varit få sådana. Och hyrbilar finns.
Log när jag läste att du dagdrömde hos tandläkaren. Jag måste ju ha full koll och det är svårt just hos en tandläkare så jag dagdrömmer ibland när jag är ute och går långpromenader på egen hand.
Smidigt att flytta inom samma hus. Ska tänka vidare på det... Men å andra sidan känns en flytt inte så aktuell just nu.

Susjos sa...

Somna hos tandläkaren, jo jag tackar jag! Det är mer än vad jag skulle göra, även om jag inte är rädd för tandläkarbesök, så är det dock inget superkul och avslappnande , hihi!

Ja, gissa om jag gillar att bo nära både busslinjer och pendeltåg sen vi flyttade till Solna! Kanske jag inte hade åkt in på AW ikväll om jag hade bott kvar i Rotebro...det tar mycket längre tid att åka in till stan därifrån!
Ha det gott!

nalta norrland sa...

Somna hos tandläkaren 😱
Obegripligt 🤔

Anki sa...

Klockrena bilder till temat ... men ... somna hos tandläkaren/ tandhygienisten --- OJ! Mig får de nästan binda fast!

Ama de casa sa...

Haha! Aldrig i livet att jag skulle somna hos tandläkaren/hygienisten! Om inte han/hon gav mig narkos då, vilket jag har en känsla av att dom gärna skulle göra... ;-)
Min senaste flytt var den längsta. Från Sollentuna till Torrevieja 2006.
Långpromenader gillar jag också, men även soffhörnet - både kollar på TV och bloggar därifrån :-)

Paula sa...

Absolut bästa tänkbara illustrationerna till frågorna! Så du har snart bott i 40 år i samma bostad? Inte illa!Och varför flytta om man trivs? Jo, för att något ännu bättre hägrar...säger nomaden Paula! Jag skulle däremot behöva gå en månadslång praktisk "ta sig runt i Stockholm-kurs" om jag hamnade där igen, för inget är sig likt som jag minns det från 90-talets trafiksituation. Okej, vissa t-banestationer men det hjälper föga när man ska försöka sy ihop en resa genom staden. Tandis är sista stället i världen jag skulle somna eller dagdrömma på, inte ens med hjälp av lugnande medel som jag brukade få...Ha en fin lördag, jag hoppas slippa regn idag

Klimakteriehäxan sa...

Förr i världen sprang jag också. Fast jag blev aldrig riktigt biten, tog det mer som ett "måste".

Anni sa...

Oj, ni har bott där så länge! Jag som tycker att jag bott länge i mitt hus, sedan 1992.
Grabbarna som springer är klart varmare än han som sitter still, det syns om inte annat på klädseln. Undrar bara varför löparkläder ska vara så fula?

Carita Liljendahl sa...

Oj så hurtiga folk är där du bor :-D

Husbilen-Ellen sa...

Fler a förflyttningar!
Ni verkar trivas med boendet och grannarna. Skönt när det är så. Vi trivs också! Såinte ska manflytta om man trivs.