onsdag 8 maj 2019

Magisk vändning utan varm dryck
Den här byggnaden ser aningen engelsk ut. Den skulle kunna finnas i Liverpool, men det gör den inte. Bilden visar Vallentunas teater.

Det var ju länge sedan jag skrev ett fotbollsorienterat inlägg, men idag är det faktiskt ett absolut måste. Fotboll när den är som bäst, fotboll när den är magisk, fotboll när jag skriker mig hes och maken stänger två dörrar för att inte bli störd, fotboll när ståpäls är en underdrift.

Anfield Road
Allt ovan är precis vad som hände igår kväll. Semifinal nummer 2 mellan Liverpool och Barcelona i Champions League. Barcelona hade vunnit första semifinalen med 3-0 på Nou Camp. Trodde aldrig att Liverpool skulle vinna med 4-0 på sin hemmaplan Anfield Road, speciellt inte med två stjärnspelare skadade – Salah och Firmino. Men det var precis vad laget gjorde. Osannolikt, helt underbart, mirakulöst helt enkelt. Å vilken match det blev! Vilken fingerspetskänsla av Liverpools tränare Jürgen Klopp. Förresten tyckte jag att Barcelona borde ha anlitat rakuten (reklam på deras tröjor) fast utan ”r” då i början på andra halvlek;-)

Final
Tänk er en Champions League final mellan överraskningslaget (unga) Ajax eller Tottenham och Liverpool i Madrid den 1 juni. Hoppas på Ajax faktiskt, för då har vi två otippade lag i finalen. Vad tycker du Steve? Fotbollskväll idag med alltså:-)

Varm dryck

Både åskådarna, tränarna och reservspelarna såg aningen frusna ut på tv-bilderna igår kväll. 10 grader i Liverpool kan faktiskt kännas som nollgradigt med tanke på luftfuktigheten. Många hade säkert inte tackat nej till en varm dryck. Å då vi är i England är det ju te som gäller, gärna med mjölk i. Själv dricker jag bara en enda varm dryck och det är cappuccino, fast inte i England, då föredrar jag vanlig te utan mjölk;-)

Det är Orsakullan som håller i ”Maj 31 dagar”.

11 kommentarer:

Anki sa...

När jag såg de röda bilderna trodde jag det var ett inlägg till veckans ord på "Gems Weekly ...", men så var det ju inte utan till Orsakullans majtema. Snyggt jobbat i alla fall. Jag hörde slutet på matchen på radion när jag inte kunde sova :)
Jag ska träffa en specialistsjuksköterska på fredag och diskutera lite ... berättar mer sen.

Carita Liljendahl sa...

Det här hade ju suveränt passat i Veckans ord - Röd :-)
Man kan inte missa fotbollsintresset!

Ditte sa...

Ja, vi såg också matchen! Så bra! Underhållning på toppnivå. Stort tack för din härliga och entusiastiska recension. Finalen blir spännande. Helt klart. Håller nog en tumme för Ajax jag också.
Även jag har ett visst fotbollsintresse...
Och du capuccino gillas här också.

nalta norrland sa...

Jag är helt opå när det gäller sport, visst kan det hända att jag hänger med ibland och vet vad som händer men det är sällan.

Cappuccino tackar jag sällan nej till.

Snön som vräkte ner igår kväll samt under morgontimmarna har mestadels försvunnit nu.

Geddfish ♥ sa...

Jag drack en kopp kaffe i pausen på sångövningen ikväll.
Min gamle svärfar, han som gick bort nyligen, han införde te med mjölk i, efter det att han jobbat några år i England.
Men jag håller mig helst till kaffe med mjölk. Cappuccino går också an.

Jag skulle tro att min son dricker champagne ikväll, då det strosas runt i Reims med kollegorna. Tyvärr inte varmare där än här.

Steve sa...

Ja, vad tycker jag? Ännu en afton fylld av fotbollsdramatik och plötsligt är båda mina lag i CL-final. Undrens tid är inte förbi. Men, ack så grymt för Ajax.

Susjos sa...

Såg inte matchen igår, orkade helt enkelt inte gå till en pub efter middagen på hotellet, så trött efter en dag ute till havs! ( ja, det är åldern också...haha!) men maken ville inte missa matchen ,så han drog iväg och hann se andra halvlek i alla fall. Fantastiskt vilket ryck Liverpool har gjort! Spännande att se vilka de får möta?

Ama de casa sa...

Jag tittar bara på fotboll när det är stora mästerskap och det finns nåt lag att hålla på. Så den där matchen såg jag inte.

Sitter just nu med en kopp te (utan mjölk) kaffe dricker jag inte på mornarna (utom när jag är ute och reser, då blir det konstigt nog alltid kaffe...) :-)

Susanne sa...

Hihihi, du är lika tokig i fotboll som jag är i hockey ;)
Nu har jag efter 7,5 månaders häng på Hovet, fått lite semester.

Christian sa...

Jag har inte sett nån Champions League match på flera år, men tänkte häromkvällen att: är det nån som kan åstadkomma ett fotbollsmirakel så är det Jürgen Klopp och hans lag och eftersom jag gillar se favoriter falla så bänkade jag mig och ångra inte en sekund...vilken match!!!
Tyvärr lyckades inte Frankfurt hela vägen, Chelsea hade tur att de inte fick en utvisning och sen blev det som det blev :(
I morron ska jag gå å se kärringfotboll igen :)

Anni sa...

Den matchen hade jag gärna sett, men det blir lite begränsat med fotboll på teve här hemma då övrig familj (läs maken) har begränsat intresse, även om han kan tänka sig att gå med på en match irl ibland. Just idag är väl du också djurgårdare när vi möter de där hemska solna-gnagarna. Liksom jag är bajare när ni möter dem.

Te med mjölk, det är mitt livselixir :-)