onsdag 22 maj 2019

När jag lärde mig simma…Bilderna från gårdagens besök vid Rösjön passar perfekt till dagens tema.

Idag har det varit 26 grader och strålande sol här i Stockholm. Så Orsakullens tema den 22 maj ”När jag lärde mig simma…” är extremt väl tajmat måste jag säga. Dessutom passar bilderna jag tog igår vid Rösjöbadet i Täby perfekt till temat. Snacka om tur, eller om det är skicklighet;-)

Simning
Då jag inte är uppväxt vid ett hav eller en sjö lärde jag mig simma i ett vanligt badhus som luktade klor lång väg. Simning var en del av idrottsundervisningen, och en gång i veckan var det inte gymnastiksalen eller löparbanorna som gällde utan bassängen. Tror jag var nio år när jag efter några timmar i vattnet lärde mig simma.

Simmärken
Trots att jag tog alla sim- och simhoppsmärken som fanns då (ju fler man tog desto bättre betyg fick man i idrott) måste jag medge att simning aldrig varit min grej. Badhus förknippar jag än idag mest med stank av klor och fotsvamp. Och fotbollar hade man ju ingen nytta av i en simhall;-)

Det är Orsakullan som håller i ”Maj 31 dagar”.

12 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Somriga bilder. Detta är Sverige, så fint!
Simning har aldrig varit min grej, även om jag kan simma. Men vi har alla våra olika grejer vi är bra på.

Ditte sa...

Härliga bilder! Och visst är det mest skicklighet att du fångade dem idag. Absolut. Bilderna känns somriga.
Stockholm har då haft varmare än vad vi haft i Torrevieja. Tror inte vi kom upp till mer än +25 Å andra sidan är det nu klockan 23 ganska varmt +22 och jag sitter ute på terrassen.
Jag är delvis uppvuxen vid havet i Norge och vid en insjö i Västergötland så jag tog simborgarmärket när jag var 6 år. Vatten gillade jag och simskola gick jag i, men bara en vecka.
Simning blev heller aldrig min grej, utan det blev fri idrott och basket. Detta trots att jag var med ett tag i simklubben Neptun som 10-12 åring.

Anki sa...

Absolut skicklighet att fånga dessa somriga bilder med kameran vid rätt tillfälle!
Jag lärde mig simma i Dalälven och minns hur kallt det var! Även om jag lärde mig snabbt och tog olika simmärken så har simning aldrig varit min grej. Jag var hästtjej och befann mig varje ledig stund i stallet och ridhuset :)
Svar: Jag såg bara huvudena på ekorrungarna när de klättrade i busken intill husväggen och har svårt att uppskatta storleken på dem - hoppas få se mer av dem innan de flyttar till skogen igen.
Tack BP - kul att du gillade mina bilder :)

Ama de casa sa...

Härligt att ni har sånt finväder igen! :-)

Jag lärde mig simma som femåring när vi var på Teneriffa i tre månader. ”Alla” tog tag i mig och slängde mig i havet sen fick jag simma iland :-D (Jo, jag kunde och tyckte det var kul, inga mordförsök, alltså :-) ).
Sen gick jag i simskola i Byskeforsen. Haha! Svinkallt! Men dom hade i alla fall satt dit en ”fyrkantebrygga” så att inga ungar skulle spolas iväg av forsen.
Jo. Det var hårda tider när jag var liten :-D

nalta norrland sa...

Plus 3 grader och regn hos mig då njuter jag av Dina sommarbilder.

Eva på Seniorvinklat sa...

Härliga bilder från Rösjön. Har åkt skridskor! en vinter där en gång. Älskar att simma. Simmar i bassäng en gång i veckan.

Geddfish ♥ sa...

Svar till mitt inlägg igår:
Kände du inte igen halsbandet jag bar?? Det gick f.ö. i stil med pannbandet, färgrikt.
Öl, ja. Mellanölen hade väl kommit i slutet på 70-talet? Jag drack aldrig starköl.
/Gerd

Susanne sa...

Vilken härlig bild. Jag lärde mig redan simma när jag var 4,5 år i havet på Åland. Lärde nog mig simma så fort för det var ju sååå kallt ;)

Reiselinda sa...

Kul att detta kom som tema nu. För endast ett par dagar sen hade jag ett minne på Facebook med ett foto från badstranden där jag troligen lärde att simma. Lite nostalgi blev det.

Klimakteriehäxan sa...

Jag gick i simskola i insjövatten. Man kom upp stel och ljusblå ... men blev simkunnig ändå! "Simfröken" var något av en idol. Men hon blev ju inte ljusblå, hon hade ju kläder på sig.

Emma, Sol som sol? sa...

Gick också på simskola, simhallen i Storvreten. Simläraren var en äldre man med stor kulmage. Han hette Ernst och hade tysk brytning. Kan jag ha varit 7 eller 8? Kan fortfarande se honom framför mig och hur han visade oss hur man skulle göra.

Christian sa...

Jag lärde mig faktiskt simma på simskola i Sverige... :)