söndag 12 maj 2019

Skyltsöndag #209

Det är alltid lika roligt att gå ut och överraskas av skyltar, dekaler, affischer, etiketter eller något annat som kan klassas som skylt. Skyltsöndag är nämligen väldigt flexibel som ni säkert har märkt. Å precis så ska det vara. Det är ju mångfalden och era helt olika tolkningar som gör temat så himla skoj. Då kör jag med min egen skyltskörd den här veckan. Den är okej, men en riktigt vass höjdare saknas.


Bästisen Yvonnes bidrag till min Skyltsöndag låg i inboxen igår. Hon och hennes Rönninge Show Chorus deltog i Nordiska Mästerskapen i Barbershop 2019 i Karlstad i helgen. Om jag förstått Yvonnes mejl rätt vann hennes RSC i överlägsen stil.


En otroligt fyndig skylt på tandläkarkedjan OralCares tjänstebil. Love it:-)


Nu är jag ju inte i 20-årsåldern. Alltså har jag en väldigt giltig ursäkt att inte haja ett dugg här. Ni som är yngre än jag kanske förstår budskapet på jackan.


Skyltning för/med en minst sagt annorlunda studentkostym. Vet inte om den är till salu eller bara vill locka kunder till butiken för att köpa en traditionell svart eller blå kostym. Vet vilken variant jag skulle välja;-)


Veckans tveksamma höjdare: Det var verkligen en nästan hel röd vecka här på bloggen. Avslutar veckan och min Skyltsöndag men den här skylten. Snacka om orsak och verkan. Det företaget ser till att det sker liksom;-) Tycker ändå att företagsnamnet är aningen olyckligt, men det syns åtminstone.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

19 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Det på ryggen har inte med ålder att göra, direkt. Skulle jag tro, i alla fall. Det är de sju dödssynderna!

Ditte sa...

Kul skyltning även denna vecka!
Tänkte som Emma här! Kul och gångbara i många lägen. Även här bar de ju ute och gick med jackans bärare.
Vad roligt att bästisens RSC vann! Grattis!
Tandisskylten var fyndig.
Vad gäller studentkostymen så känns den lite väl fylld med budskap. Å andra sidan är det ju liknande som i alla fall förr skrevs i studentmössor.
Sista skylten är rolig. Vilket fyndigt namn på företaget. Men undrar om kunderna tycker det.

Åke sa...

Ha ha kul! Du får sådan fin spridning liksom. Bäst idag röstar jag på: Bit ihop, vi kommer snart väljer jag som favorit 👍

Carita Liljendahl sa...

Härliga bilder här! Du har ett större utbud där du bor vill jag påstå.
Men visst gäller det också att SE det man har omkring sig!

Susjos sa...

Va kul att de vann, Rönninge show chorus, såg att Josefin lagt ut flera bilder på Facebook , kanske din väninnan är med på nån av dessa bilder :-)

Kul text på tandläkarbilen!
Och jackans ord förstod jag inte, fast nu har ju Emma sol som sol förklarat att det är de sju dödssynderna, aha, då ser jag ju det!

byblixtra sa...

Studentkostymen är bäst! ��
Men jackan är inte dålig den heller.

Paula sa...

Underbar studentkostym, ungefär som när man hade gips o alla kompisar fick kludda på det...Och Bit ihop-slogan var också kul. Såg en annan bra idag i vimlet, en optikerfirma som heter Ögontjänare, ahahahaha
Så roligt för din kompis att få tävla i sin bästa gren och dessutom vinna! Jag är ju jämnårig med dig så mycket mer än Lust förstod jag inte av ryggtexten. Ja om det nu skulle vara positiva saker alltså...
Ha nu en bra början på nya veckan, tycker lite synd om våra vänner norrutöver, 2dm snö utlovat. burr

KajsaLisa sa...

Men om det gör ont att bita ihop då :) Vet inte om den vita kostymen skapar en ny trend, men skriver dom på den med vattenfärg, kan dom ju skölja av den med öl på lastbilsflaket.
Den om man jobbade på Destroy, då skulle ingen kaxa med en.

nalta norrland sa...

Studentkostymen vinner dagens pris 🏆
Jeansjackans budskap är väl inte direkt riktad till någon viss ålder... eller tänker jag fel 😔❓🤔

Geddfish ♥ sa...

Tandläkarskylten var bra!! Bit ihop, jajjemen!
Så gillar jag studentkostymen. Den är ju bara för att locka. Jag har en blivande student nu. Wictor i Borås. Pappan Peter var och kollade på kostym idag, vet jag och det blir väl en traditionsenlig vit, jag glömde fråga.
Jeansjackan stack ut, men tja. Bra skylt dock.

Svar: Jodå, Peter hade ju tagit ut alla muralmålningar via nätet, så vi gick enligt anvisningar, så jag vet men jag iddes inte skriva ner. Fler kommer nästa söndag igen, tredje delen! Japp, Borås är fantastisk på konst.

Klimakteriehäxan sa...

Jeansjackans bärare försöker väl bara ge intryck av att vara fri från dödssynderna ... Tandläkaren hade tänkt till på riktigt!

Anki sa...

Som alltid en trevlig skyltning där du fått med en salig blandning! Den klottriga kostymen är lite kul, men bäst är tandläkarreklamen!

Mias Mix sa...

Kul skyltning! Och kul att det fortsätter gå bra för kollegan. Tycker nog att tangläkarbilen är veckans höjdare:)

Ama de casa sa...

Ser att du redan har fått svaret, dom sju dödssynderna. Fast dom bara är sju till antalet har jag aldrig lyckats lära mig vilka dom är. Konstigt, veckodagarna kan jag ju och dom är också sju ;-)

Förstår att Yvonnes gäng vann - dom är ju helt suveräna i bevisad världsklass! Svårt för andra att ha nåt att sätta emot det gänget :-)

Haha! Tandläkare brukar ju oftast säga "gapa!". Kul skylt där på bilen :-D

Suverän skyltning - som alltid! :-)

"LillaSyster" sa...

Tandläkarskylten så rolig!

Reiselinda sa...

Älskar företagsnamnet på den sista skylten! Så passande!

Annette sa...

Jag är litet kluven till det företagsnamnet... tror inte att jag skulle kontakta dem för att riva något, man skulle aldrig veta om det bara är en vägg som rasar eller hela huset :o

Förresten hittade jag ett par skyltar till skyltsöndagen i går, jag som inte tycker att jag ser några skyltar annars. Nu såg jag dem på litet oväntade ställen.

Hur gammal såg killen i jeansjackan ut att vara? Jag tror att bara en ung människa kan vara säker på att kunna stå emot de sju dödssynderna, de flesta av oss vuxna vet nog med oss att vi tyvärr har brutit mot minst en av dem någon gång i livet, sannolikt flera...

Christian sa...

Haha, ja det var några höjdare där vill jag mena!
"Bit ihop...", det gäller nog inte när de väl börjat riva i käften!
Jag hade en jeansjacka med originalautografer från alla 4 Slade-medlemmar (vi snackar 70/80-tal), men denn finns inte längre.....snyft :(
Kostymen är ju ett skämt, fast som student, why not?
Håller med om företagsnamnet, fyndigt? Ja! Lyckligt? nja....

Ha en bra vecka :)

Husbilen-Ellen sa...

Du hittar fyndiga skyltar!