tisdag 12 mars 2019

Weekly photo challenge: Vecka 11 – ”Små”

Den här veckan gäller det att hitta exempel på ”små” saker. Äntligen ett relativt lätt tema att tolka tyckte jag och satte igång. Alla bilder är dagsfärska och jag börjar med en röd tråd, bara en sån sak;-) Enjoy!

Nåt som alltid har irriterad mig är små, oläsliga texter på skyltar som sitter på allt från textilier till kosmetiska produkter.


Hade det inte varit för temat ”små” idag, hade jag inte ens läst tvättanvisningen på skylten på badhandduken. (här tvättas nämligen allt i 60 grader.) När jag tog upp bilden i datorn upptäckte jag även små runda speglingar i handfatet. Vilken bonus!


Norwegian Formula body lotion. Pyttesmå bokstäver även här.


Spanska Desigual är en av mina favo märken. Kollade de små texterna idag och kunde konstatera att jag alltid tvättat denna t-shirt i 60 grader. Handtvätt i kallt vatten har den då aldrig utsatts för;-)


Det var faktiskt inte jag som upptäckte dessa små knoppar idag. Inte maken heller, utan en herre som gick förbi och sträckte upp handen för att känna på dom. Sådan service tackar jag för:-)


Här ser ni ett gäng väldigt små fiskar som simmar runt i ett mycket litet akvarium. De minsta var cirka en centimeter långa, de lite större max. två centimeter. Har faktiskt aldrig sett sådana småttingar i form av fiskar förut.


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera små bidrag hittar ni här.

23 kommentarer:

"LillaSyster" sa...

ÅÅå vad bra du fångat temat.... jag kan också bli galen på dessa pyttesmå tvättråd.....Men jag har aldrig kommit på tanken att fota och förstora dem. Mycket annat har jag gjort så med. Samma här det mesta går på 60 grader och kattensfiltar i fleece går på 90 grader fast det står 30 i tvättrådet - men det vet ju inte filten om =) Och den behåller ändå sin form.
Små små fiskar hade min faster & farbror i ett akvarie då jag vet liten, de var randiga i rött och blått någon liten minivariant som jag inte minns namnet på.
Söta små knoppar som betyder att våren är på gång! Ha det gott =)

nalta norrland sa...

Du har lyckats bra med Din tolkning av temat.

Små fisk finns i ett akvarium nära mig ;-) inte hos oss dock.
Tvättrådslappar är ju ofta svåra att förstå... för ibland blir man nästan förvånad, Elin fick en gång trosor + linne i present och det skulle handtvättas, jag handtvättar inte underkläder och speciellt inte det en 3åring använder.

Nu ska jag hämta hem Elin från Stallet.

Elisa sa...

Snyggt fångat! Gillar inte när texten är så liten att jag behöver kisa för att läsa. Värre när det i textilier börjar försvinna efter några tvättar då det bleks eller bara blir en sörja. Kan ju aldrig komma ihåg hur något ska tvättas..

Susjos sa...

Små saker är ju lätta att hitta, och du gjorde det med bravur igen som vanligt, alla dessa små tvättanvisningar, och de små fiskarna, snyggt jobbat!
Blev lite förvånad att du har tvättat en t-shirt från desigual i 60 grader som ska handtvättas kallt, och den har inte krympt? Bra där!

Ha det gott!

Geddfish ♥ sa...

Supersnyggt tematolkning! Verkligen en röd tråd där.
Dessa tvättlappar och innehållsförteckningar, de är inte gjorda för min syn. Jag får ta till förstoringsglas.
Så du lyckades bevara din Desigual (som betyder ojämn, enl Google). Jag krympte en Dobber, ledsamt, fick se försent att den skulle ha ylleprogram, ändå körde jag 40 gr kulört.
Små fiskar är ju söta!
Mitt inlägg är klart, kommer i morgon. Ha en fin afton!

Ditte sa...

Verkligen en extra lyckad tolkning av temat och så kreativ! Gillas! Men du brukar få till det bra.
Många varianter av det småskaliga har du med. Att man sedan oftast behöver förstoringsglas för att läsa tvättråd och annat har man nästan vant sig vid. Lappen/skylten på badhandduken ser läsbar ut med blotta ögat även om bokstäverna är små.
Värre är det med krämen men här har du fått de så bokstäverna att se mer rejäla ut.
Desigual är ett märke jag också gillar men har nog heller aldrig tvättat plaggen i 30 grader. Men de gardera sig säkert.
Kul med de små knopparna och lite vårkänsla var det ju idag. Skönt!

Paula sa...

Men så fiffigt av dig! Här kommer även hygieniska BP fram, har ju förstått renlighetsbehovet du känner även tidigare. Jag tvättar bara underkläder och sänglinne i 60 grader, allt annat i 40...o jag lever ännu, hihi
Men du, visst kan dessa små etiketter på kläder klia och irritera oerhört, ibland är man tvungen att klippa bort dem. Sen finns de som har en hel bok på tio sidor, man kan bläddra igenom alla världens språk, en etikett per språk! Helt galet. Fiskarna, tja, inte mycket till matfisk va? Men de små knopparna, som faktiskt i mina ögon såg gigantiska ut! Wunderbart

Beppan sa...

ljuvligt att se träden knoppas! Hopp om en ny vår - även om den är långt borta för vår del.
Dessa eländiga små tvättanvisningar - fast gjordes de större skulle i ju irritera oss på dem förstås och klippa bort...
Kryddburkarnas innehåll har jag lika svårt att läsa. Dags att byta glasögon när de dimmar till sig helt.
Akvariet fick mig att minnas att jag faktiskt haft sådana minifiskar - guppys.
Rogivande att betrakta.
Tjusig lösning på temat!!

Ama de casa sa...

Tvättråd läser jag bara innan jag köper kläder. Står det handtvätt går dom bort. Dom hamnar ändå alltid i tvättmaskinen och jag har sabbat tillräckligt många kläder för att tycka det är värt att chansa. Gillar ju inte att shoppa kläder direkt...

Ligger nästan nåt finstämt romantiskt i synen jag får framför mig, då när farbrorn försiktigt känner på den annalkande våren...

Tror att dom där firrarna är guppys. Hade såna när jag var liten och dom förökade sig med en väldans fart. Ynglen var ännu mindre än dom där :-)

Snygg tolkning!

Anki sa...

Smart tolkning av temat! Tvättråden brukar jag läsa innan jag handlar - om det är handtvätt då får det vara kvar i affären :)
Fiskar har vi haft några gånger, även pyttesmå - riktigt trevligt, men jobbigt när man ska flytta :) Nu flyttar vi ju väldigt sällan, så kanske är det läge att plocka fram akvariet igen :)

Susanne sa...

Skojsig tolkning av temat. Trots att jag börjar närma mig 55, så har jag en supersyn för att läsa små, små tvättråd. Att se på långt håll är inte lika bra.

Johanna sa...

Här var det verkligen smått.... ja man kan knappt läsa vad de står på de där lapparna ibland :(

Carita sa...

Toppenfint tolkat! Jag blir också irriterad på allt för små texter...
Knopparna på kvisten är fina.
Desigual ett av mina favoritmärken också!

Christian sa...

Smått å gott kan man säga :)

Klimakteriehäxan sa...

Mina "små"-bilder tog jag i går men fick ut dom på bloggen idag. Är riktigt nöjd med min lösning ...

Musikanta sa...

Håller med dig att texten på lapparna på kläderna är små. Men jag som är närsynt har inte svårt att läsa dem - bara jag tar av mig glasögonen. Härligt att se knoppar på träd och buskar igen. Fint inlägg till temat!
Ingrid

Helén sa...

Jättebra inlägg med mycket smått. Jag håller med om att det är irriterande med de pyttesmå texterna men jag har lärt mig ett knep. Behöver jag verkligen läsa denna pyttelilla text så fotar jag av den med mobilen. Sen öppnar jag fotot i telefonen och kan där förstora bilden så det går att läsa. Men lite störigt är det allt.

Lillian "sognafaret" sa...

For mange år siden hadde jeg også et akvarie, med mange små fisker Guppyer. En kunne sitte i sofaen og bar se inn i fiskenes verden i timer om gangen.

KajsaLisa sa...

Sån där liten text man aldrig läser :) Knopparna såg rätt stora ut ur den bildvinkeln.

Klimakteriehäxan sa...

Jag har f ö investerat i ett litet hopfällbart förstoringsglas med inbyggd belysning. Kostade inte ens hundra spänn och är jättebra när man stöter på de där minsta bokstäverna!

Birgitta Malmstedt sa...

Oh, så fina bidrag till veckans tema. De där små fiskarna var verkligen gulliga. Vilken lyckträff!

Vilt og vakkert sa...

Heisann, som vanlig en litt utradisjonell vinkling på utfordringen, og du treffer som regel midt i blinken, denne gangen også ;:OD)

byblixtra sa...

Lapparna som sitter i kläderna kan vara irriterande och skava på en eller skava på byxorna om lappen sitter långt ner på en tröja eller tunika som man har utanpå byxorna. Då får man klippa bort dem och förlora all information som man ändå aldrig läser. ;-)