onsdag 27 mars 2019

Mars 31 dagar: ”Att resa för mig betyder…”


Utsikt över Stora Värtan vid Hägernäs Strand. Japp, det gick att sitta på en parkbänk utan att frysa:-)


I brist på en uggla kanske det duger med en örn för att freda sig från närgångna fiskmåsar vid Hägernäs Strand.


Enebytorg: Det som göms i snö, kommer upp i tö.

… mycket. Nu är jag inte på långa vägar lika berest som till exempel Ama och Ditte, men jag har nog rest till de länder som jag verkligen velat se och uppleva.

Mat
När jag var ung (eller yngre) var det ofta charterresor främst inom Europa maken och jag gjorde några gånger per år. Då betydde resandet att komma bort från vardagslunken främst under hösten, vintern och tidig vår. Att ”flänga runt” i olika länder var otroligt kul. Att våga äta ”annorlunda” mat inklusive fårtestiklar i Marocko och tapas med lunga på Mallorca var höjdarupplevelser. För mig alltså, inte för maken;-) Och det gör jag fortfarande – njuta av ”ny” mat alltså.

Alltid nåt nytt
Medan vi i yngre år prioriterade kortare resor föredrar vi nu långresor främst till Benidorm på Costa Blanca i Spanien. Den ”byn” överraskar varje gång med något nytt – nya fantasifulla byggnader på höjden, läckra matupplevelser och inte minst världens livligaste och längsta strandpromenad, där alltid något händer.

PS. Bilderna jag lägger upp har nästan ingenting med inlägget att göra. Våra ”kortresor” i det härliga vädret idag gick till Hägernäs Strand och Enebyberg;-) DS.

Det är Orsakullan som uppfunnit den roliga utmaningen ”Mars 31 dagar”.

9 kommentarer:

Ditte sa...

Vilken trevlig kortresa ni gjorde!Och man måste ju inte resa långt för att uppleva saker och vidga vyerna. Finna mycket av detta på hemmaplan eller nästgårds.
Och visst är det så att resandet och tanken om det ofta ändras genom åren- Och att komma tillbaka till något är också att komma till något nytt för något har dels hänt med en själv och dels till platsen dit man kommer. Men jag gillar också känslan av att känna igen.
Och att långresa till Benidorm förstår jag att ni tycker om.
Tack för länken och trevlig resa - lång som kort.

Geddfish ♥ sa...

Det två första bilderna är underbara!
Ja, resa, det betyder mycket för mig också. Jag äter också gärna inhemsk spännande mat (med vissa begränsningar) och inhemsk dryck.
Min äldste son, som bor utanför Borås, är med sin cykelklubb och cyklar runt i Spanien. Det bor i Altea och just idag såg de sig omkring i Benidorm. Benidorm = BP. Alltså tänkte på dig.

Det står i min blogg idag att jag inte kunde njuta på balkongen. Upptäckte, att det kunde jag visst. Glatt överraskad!
Ha en fin kväll!

Klimakteriehäxan sa...

Vädret var verkligen underbart i dag! Satt ute en lång stund och läste i solen. Tänkte ett ögonblick hoppa på resetemat men tror att det får vara ...

nalta norrland sa...

Gillar bilden på örnen 👍
När det gäller mat är jag kräsen 😜

Emma, Sol som sol? sa...

Sista bilden ser ut som resterna vid en busshållplats. Skinnhandskar, någon är ledsen för att de är förlorade. Lite ledsam bild, faktiskt. Det är som att se en ensam sko utmed vägkanten. Förstår inte hur ofta folk verkar bli av med skor och stövlar utmed vägen! Och makaber som jag är undrar jag alltid om skon är "tom" ...

Ama de casa sa...

Dom där handskarna fick mig att tänka på barndomen när mamma försåg mig med en lååång gummisnodd som gick upp i ena ärmen och ned i den andra. Längst ut i båda ändarna satt vantarna fast med säkerhetsnålar. Gissar att mamma ledsnade på borttappade vantar. Det som slår mig nu när jag fick den där nostalgiska återblicken tack vare ditt foto är varför inte det var två korta gummisnoddar och fyra säkerhetsnålar i mammas specialanordning? ;-)

Ja, nog gillar jag också att resa och har varit lite här och där runt om i världen. Det senaste året har dock resandet blivit "lite" hämmat av nån anledning... Som tur är så gillar jag korta resor också och gillar att åka runt i närområdet här i vårt fantastiska land. Inte minst till ditt favvoställe nuförtiden. :-)

Johanna sa...

Resa som resa, haha! :)

Jag är lite feg jag brukar äta det jag vet jag tycker om haha! :) både utomlands och hemma... :)

Jodå, snippa är det ordet som används, i alla fall här och bland mina vänner.

Carita Liljendahl sa...

Ja, det var kul att flänga runt med ex-maken - hade råd och tid på annat sätt på den tiden.
Men nu är jag glad om jag kan resa en gång eller två per år. Man får ta det som det är. Matupplevelser är en sak, nya vyer förstås alltid välkomna.

Anni sa...

Undrar om det är svårare för karlar att äta testikel? Att det liksom tar emot?
Vi har ju inga problem med att äta kycklingbröst!
;-)