torsdag 14 mars 2019

Tråktorsdag och rädsla


Ama hade nog gillat den här XXXL lavalampan. Jag tyckte bara att den var fruktansvärt irriterande just då.


I värt "eget" rum i väntan på läkaren fanns den där leksaken. Aningen roligare.


Dagens gråa inslag en duva som hoade ett bra tag. Men kolla knopparna på trädet.


Dagens chansning. Men efter gårdagens "knarkcocktail" (sjuksköterskans ordval) som höll i sig största delen av dagen, fick jag i alla fall behålla maten:-)

Efter gårdagens tråkiga visit på Akuten och Närakuten på Danderyd Sjukhus, blev den här torsdagen aningen mera munter. Men då vädret var extremt trist (bortsett från att snön är borta för minst femte gången i ordningen den här jojo-vintern) kvalar dagen in till KajsaLisas Tråktorsdag.

Rädsla
Klart man blir aningen rädd när smärtan gör att man ser blåa blixtrar och att man kräks upp den precis intagna maten i form av en Italiensk tomatsoppa. Ja, resten av maginnehållet gick samma väg. Sorry om ni är överkänsliga, men temat heter faktiskt Tråktorsdag;-)

Tråkigt
Tråkigt är också att läkaren efter många prover inte kunde utesluta en njurstensattack. Njurstenar drabbar förresten mest män, men pojkflicka som jag är så… De närmaste fem dagarna gäller alltså intaget av tre tabletter Penicillin varje dag. Suck.

Positivt
”Rubbet” på Närakuten, där minst 60 personer hostade och snörvlade (väntar bara på att maken och jag blev smittade…) var avklarad på tre timmar totalt. Stor eloge där! Lika trevligt var att även världens bästa husläkare ringde två gånger idag och undrade hur jag hade det. Ja, han lovade att ringa mitt på dagen imorgon också. Vilken kille!
Inlägget är ett bidrag till KajsaLisas ”Tråktorsdag” och Orsakullans ”Mars 31 dagar”.

PS. Bilderna jag lägger upp är från igår och idag. DS.

13 kommentarer:

Ditte sa...

Sicket elände! Och en njurstensattack kan det ju mycket väl ha varit. Men de borde ju kunnat se din sten på röntgen...Men även grus gör bedrövligt ont. (Har drabbats av båda och med fruktansvärda smärtor)
Jättebra att du slapp vänta en längre tid men du behövde ju verkligen hjälp på studs. Skönt att du nu mår bättre . Så gårdagen var ju mer tråkig än dagen idag. Absolut.
Glädjande också med en husläkare som verkligen bryr sig. En eloge!
Önskar dig fortsatt god bättring.

Susjos sa...

Aj!!! Hoppas nu att det bara kan bli bättre!
Å en eloge till den braiga vårdcentralen och din husläkare, jag är imponerad!!
Krya på dig BP!!!!
Kramar genom cyberrymden kommer här!!!!!

Geddfish ♥ sa...

Vilken fantastisk husläkare du har! Åh vilken tur du kom in på akuten. Du ska ha smärtlindring, basta. Krya på dig nu och styrkekram!

nalta norrland sa...

Bästa läkaren 👍 Dagens 🌹till Din husläkare
Förhoppningsvis klarar Ni Er från influensa 😷
Nu hoppas jag det var en engångshändelse
Krya på kram 😘❤️

Klimakteriehäxan sa...

Hoppas dina njurar håller sig lugna, det är smärtsamt när de bråkar. Men bra att du är tillbaka på banan! Knopparna vid duvan noterar jag tacksamt.

KajsaLisa sa...

Ser ut som maneter i lampan. Duvan har anpassat sig till det gråa vädret. Sådana läkare skulle det finnas fler av Maten såg god ut, skönt att du fick behålla den.
Tack för länken sen måste man ju gratta Orsakullan också :)

Anki sa...

Ajajaj ... njursten är inte kul! Jag har inte haft det själv, men Lasse hade flera anfall när jag väntade Calle ... varje natt under flera veckors tid fick jag höggravid först baxa Lasse ner från fjärde våningen utan hiss och skjutsa honom till akuten - hem sjöng han vackra visor och sprang med lätta steg alla trappor upp igen! På röntgen upptäcktes små stenar och det planerades tid för operation. Av en god vän fick han en slags homeopatmedicin och de små stenarna försvann och han har aldrig haft problem med några nya sen dess. Peppar, peppar ... är bäst att tillägga!
Vilken fantastisk husläkare du har! stor eloge till honom!
Krya på dig nu!

Ama de casa sa...

Men fy vilken hemskeupplevelse, din stackare - förstår att du blev rädd! Hoppas du mår bättre nu!

Jag minns från min ungdom ett avsnitt av Onedinlinjen (minns du den?). Kapten James hustru Anne vred sig i oerhörda plågor och läkaren konstaterade att det var njursten. Han sa:
- Om det är något som gör mer ont än att föda barn så är det njursten.
Nu har jag i och för sig inte testat nån av dom sakerna, men det låter som det gör väldans ont. Hoppas du slipper återuppleva det hela.
Sjukvården i Sverige verkar inte alls dum den heller - skönt att du fick snabb hjälp!

Ååhhh... En bautalavalampa! Måste nog ge mig ut på jakt igen ;-) Den där manetlampa var frän den med :-)

Krya på dig nu!
Stor KRAM

FREEDOMtravel sa...

Usch det låter riktigt tufft och jobbigt! Skönt att du iaf fick hjälp någorlunda snabbt! Nu kan allt bara bli bättre hoppas jag! Trevlig helg!

Steve sa...

Usch vilken tråktorsdag. Hoppas att det vänder så att du kan se trevligare dagar an. Din husläkare är fantastisk. En så skulle vi alla ha.

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★ sa...

Nej du det där här ingen trevlig torsdag för dig :(.
Njursten låter hemskt som sjutton hört många som haft det och ont ska det göra dessutom. Din stackare! <3

Anita Malta sa...

Men oj!!! Låter inte kul alls, fy sjutton för smärtor som känns som om man ska gå sönder plus oron! Du är verkligen beundransvärd som trots allt detta håller din blogg igång plus besöker oss andra. Nu hoppas vi på snar bättring.

Tänkte precis på dig som brukar åka till Spanien vad jag minns, nästan varje vinter. Blir det inget i år?? Vi flyger till Andalusien om två veckor av olika skäl, ganska så stora och omvälvande skäl ;-)
Kram och värme från Malta!!!💕🌼☀️

Eva Trillian sa...

Njursten alltså inte"bara" ryggont?
Njursten gör så infernaliskt ont! Mina sympatier!