söndag 10 mars 2019

Skyltsöndag #200

Idag har ni och jag nått fram till ett smått otroligt jubileum - 200 Skyltsöndagar. Tusen tack för alla skyltar ni har lagt upp under nästan fyra år. Självklart ska det firas, och jag har tänkt att alla som skyltar idag ska få en liten present. Det låter väl bra hoppas jag!

Nu till min skyltskörd den gånga veckan. Kan inte påstå att den är en jubileumsskyltning direkt, men man tager vad man haver.


Finn ett fel!


Långsökt, men ganska fyndigt ändå.


”Schwifty” – ja, man lär sig ju alltid nåt nytt. Rick & Morty hade jag då aldrig hört talas om. Håller mig till ”The Simpsons”.


Den här skylten tycker jag är rent bedrövlig, förutom namnet Moa då, för det gillar jag. Den usla passformen av byxorna och den absolut groteska benämningen ”The skinny” borde anmälas till ARN.


Veckans höjdare: Onekligen SATS skylten som visserligen sitter illa till för fotografering, men som är riktigt rolig och bra. Om man väntar på hissarna i Täby Centrum är förresten alla som går/springer på löpbanden utsatta för offentlig beskådning.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

21 kommentarer:

Susjos sa...

Jösses, är det 200:e skyltningen?! Stort grattis till denna coola utmaning som du håller vid liv så bra, och vi gillar ju verkligen dessa skyltsöndagar!

Ciabatta är felstavat va? Peace love and bread är fint!
Å SATS hade en klurig bra reklam. Nä "the skinny" är inte okey att kalla byxorna!

Tack för att du fortsätter att hålla i skyltsöndagen!!!
Kram!

Ditte sa...

Tack för färgglad och riktigt rolig skyltning och för att du håller i det hela. Och jubileum är det med 200 Skyltsöndagar.Väldigt uppskattat och roligt. Är så glad att jag hängde på.

Vad gäller den första skylten så är det felstavat - "ciabatta" ska det vara om man inte har tagit sig för att anamma något annat. Brödet med fred och kärlek gillas. Lägg därtill till förståelse så känner vi igen oss.
SATS reklam är en höjdare även om du som fotograf fick böja på knäna.
Byxorna kanske fick fel modelldocka. Eller snarare modelldockan fick fel byxor.
Ska fira Skyltsöndags jubileum på lokal, thailändsk mat på Pat´s Place på Folkungagatan tillsammans med vänner. Blir perfekt.

Geddfish ♥ sa...

Jodå, lite felstavat här och där, piggar upp. Min make och jag bakade alltid ciabatta, han älskade också boken Jan Heds bröd, så där fick du till ett minne för mig, i hela två skyltar.
Så jättekul att du drog igång detta efter Pumita. Jag kommer ihåg att du fick förklara orsaken, för jag var aldrig med i Pumitas utmaning, utan direkt hos dig. Heja heja, vi älskar skyltsöndag!

Ama de casa sa...

Härligt med jubileet! Nu fortsätter vi mot 300 :-)
Ciabatta ska det vara skulle jag tro (precis som dom andra innan), men vem vet? Det kanske är en ny brödtyp som faktiskt heter cibatta? ;-)

Jag håller mig också till Simpsons, men den där dörrmattan var i alla fall i din färg :-)

Dom där "The skinny" är verkligen inget för mig. Inte på något vis...

Gymskylten fattar jag inte alls... Kanske beroende på att jag aldrig gymmar? :-)

Tack för att du fortsätter med Skyltsöndagen!

byblixtra sa...

Grattis till 200 skyltar!

Japp, felstavat på första skylten.
Peace love & bread var en fin skylt.
Man blir ju rädd av den där dörrmattan men den var härligt grön. :-)
Det var en stor skylt till byxorna och som du uppmärksammat så sitter de illa på dockan, inget passande namn heller.

Hehe...det gäller att se spänstig ut om man springer på löpbanden. ;-)

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★ sa...

Moa the skinny låter faktiskt helt fel :-o. Inte okej alls, känns inte som något som passar sig alls :-o

nalta norrland sa...

Hipp hurra och grattis till väl skyltad jubileumssöndag.

Antar som de övriga att Du syftar på felstavning.

HM har the skinny som signatur då det gäller jeans, i alla fall när det gäller tjej i Elin storlek.

svar Erkänner att jag samlade ihop bilder till dagens skyltning med lite omtanke just för jubileumsdagen :) Att vi dessutom var till Lappstockholm + att biblioteket är en guldgruva då det gäller skyltning. Vi får se ifall jag lyckas finna nått kul under morgondagen då temat i min blogg vecka 11 är positivitet och inget gnäll ;-)

nalta norrland sa...

Vad tyckte Du om slutet på "Unforgotten"?
Jag känner mig inte riktigt nöjd...

Mias Mix sa...

Stort grattis och framför allt stort tack att du orkar fortsätta! Bra skyltar! Lite felstavat i första. Skulle inte ville gymma i et skyltfönster. Ha det gott!

KajsaLisa sa...

Satsskylten ger mig dåligt samvete. Cibatta är en enklare version av Ciabatta, visste du inte det :) Håller med om att skinnyskylten var rätt smaklös på ett par smaklösa byxor.
Länkar upp nu.
Just det grattis till jubileet.

Klimakteriehäxan sa...

Grattis på 200-veckors-dagen då, eller vad man säger? Har du nån kontakt med Pumita nu för tiden? (jag var ju med redan på hennes tid och skyltade efter bästa förmåga)
Bra variation i din skyltskörd, som vanligt.

nalta norrland sa...

Ha ha Du är bäst 😘❤️
Jag gillar nog Dig just för att Du är ärlig 👍
Vi får se om det blir nått inlägg under veckan 😜
Jag kan väl tycka att det vore vettigare att försöka finna orsaken till mitt onda innan jag ska medicineras med en medicin som försämrar mitt liv, det kan ju påverka mitt mående än mer negativt än att ha ont... Jo det onda gör ju skitont, tänk att Du slår Dig på tummen med en hammare med full kraft 🔨 eller sparkar in tån i något, det gör vansinnigt ont... sedan klingar smärtan av, efter allt från 5 minuter till tre fyra timmar så börjar det kännas bättre även om det är ett tryck över bröstet och ut i vänster arm med bortdomnade fingrar, så typ en sån typ attack håller i sig som mest ungefär 5 timmar
Nu ska jag säga till Elin att hon ska sluta läsa och sova 🛏 skola i morgon så jag väcker henne halv 7

Paula sa...

Haha, vi har också gym i Ludvika, snart bara gym i centrum då den ena affären efter den andra stänger och istället kommer det gym, och gym o gym o så ett par kafeér på det! the skinny, usch kommer att tänka på Twiggy! Den första supersmala modellen, tror hon kom i ropet när jag var typ 11-12, en mullig tjej som definitivt fick en chock över nya idealet! Tack för att du håller i detta utmärkta tema som jag inte missat en gång sedan jag startade...

Johanna sa...

Hittar inte felet i första bilden, men jag hoppas svaret kommer :)

Grattis till 200 skyltningar! :)

Biggeros sa...

Ciabatta ska det vara🤗
The Skinny skyltningen är för mig ganska så tam även om Moa är ett bra märke. Grattis till 200 skyltningar keep on going🤗🤗
Piece, love and bread!!!!

Christian sa...

Ciabatta förstås...
bröd å fred, why not?
vad är schwifty..
byxan ful och skylten som du säger "kriminell"...

Carita sa...

Tyvärr åter en sådan dag på nätet att jag inte ser dina bilder :-(
Men jag gratulerar till 200 inlägg! Strongt!
Har själv gjort 190, så jag kanske kommer på silver- eller bronsplats?

Anita Malta sa...

Först och främst, stort Grattis till 200 skyltsöndagar som du så väl tagit hand om.

Finn fem fel.. tur det bara var ett att finna och jag känner på mig att det heter Ciabatta, nej förresten, jag vet :D

Läste först Please love bread!! Hahaa.. det hade nästan varit bättre, men bara nästan.

Nästa säger mig ingenting, Schwifty??? ...medan skinny känns som att det har hängt med så länge inom "hur man ska se ut" att jag inte längre reagerar, vilket jag verkligen hoppas att inte heller dagens unga gör.

Den sista påminner mig om att det var väldigt längesen jag var på ett Gym! Ändå är jag lika skinny som när jag var ung :) Fast det där var kanske inte så roligt men får iallafall motion när jag är ute med Fanny.

Svar på kommentar: Klart det var samma tjej!!! :) :)

Anki sa...

Stort Grattis till Skyltsöndags-jubileet! Tack för att du fortsätter! Nu tycker jag det är dags för ägarbyte - dags att förvaltaren tar på sig ägarrollen! Jag kom med precis i starten när du tog över, men minns inte exakt när ... men många skyltningar har det blivit!
Som alltid bjuder du på en härlig kompott av skyltar ... du har verkligen ögonen med deg!
Nu kämpar vi vidare - mot Skyltsöndag #300!
Svar: Tack för din kommentar - skrattade gott åt den! Mitt fynd är redan nerpackat bland andra fynd och får idag åka till Erikshjälpen :)

Emma, Sol som sol? sa...

Gratulerar till att ha presterat 200 Skyltsöndag! Så himla roligt och underhållande. Och typiskt att jag ska ha min lilla svacka just nu, vill ju också ha present. Jaja, kanske det blir något vid 400 i stället!

Förutom det uppenbara Ciabatta-stavfelet hittar jag i alla fall två fel till och några som jag inte tycker är helt klockrena. Saknas till exempel fyra mellanslag ...

Brödskylten skulle ju passa just nu. Kan man få den som bakhandduk, tro?

Hmmmm nu ska jag vara motvalls. Många reagerar på The Skinny. Jamen vaddå? Vi är ju många som haft problem att hitta kläder just för att vi varit det, lägg till lång så gör det inte saken lättare. Det är ingen som längre tittar snett på märken som Xlent (där X:et är för att folk är stora i omfånget), eller hur?

Tänk om jag skulle ta och sätta lite fart på söndag, har ju skyltar i lager ...

Mot nästa målsnöre!!!

Åke sa...

Du gläder oss stort på söndagar som håller i detta!!!
Kul som bara den :)

Stor KRAM :)