söndag 31 mars 2019

Skyltsöndag #203

Den här veckans skyltskörd är helt och hållet hämtad hos Täbys lillebror, det vill säga i grannkommunen Vallentuna. Visade ju de ”vassa” papperskorgarna i Sannas utmaning i tisdags. Men vet ni vad, jag hittade några riktiga godbitar till. Enjoy!

Våning Ett
Våning Ett är en riktigt cool kvarterskrog som sedan ett år tillbaka ägs av två unga systrar. Bara det är ovanligt och värt en eloge. Mellan klockan 09:00 och 15:00 bjuder restaurangen på vanlig och vällagad svensk husmanskost. På kvällen ändrar stället karaktär totalt och blir till en amerikansk bar med värsta drinklistan som systrarna ”tog med sig hem” efter många resor till USA. Inredningen är inte ett dugg modern och chic utan påminner om en typiskt amerikansk ”Diner” på 1980-1990 talet. Det gillar du väl Ruth:-) De första tre skyltarna fanns i restaurangen.


Ovanpå den ”slutna lunchbuffén” (de olika rätterna finns i ”containrar” och kan alltså inte hostas och snörvlas på) fanns den här roliga skylten.


Vid herrtoaletten hittade jag äntligen en skylt som helt beskriver mina känslor för denna fula modetrend.


Å den här skylten var bara rolig;-)


Veckans höjdare: På den nya gågatan hittade jag den mest ovanliga ”skylten” jag någonsin sett – förutom papperskorgarna då;-) Läs texten noggrant, vilket jag gjorde först när jag öppnade bilden i Photoshop. Japp, jag vet att rökning börjar bli mer och mer tabu. Men även ni icke rökare måste väl medge att det här otroligt innovativa initiativet är en absolut höjdare. Som sagt förut, det fanns inte en enda fimp på gågatan.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

18 kommentarer:

Åke sa...

Snyggt👍 Riktiga godbitar ja! Den med gasen gillas bäst 👌

nalta norrland sa...

*tummen upp* himla bra skyltat.

Geddfish ♥ sa...

Verkligen fräsiga fräscha skyltar, som du har hittat!
Den i mitten med gasen, var bäst.
Skyltsöndagskram!

Emma, Sol som sol? sa...

Suveräna skyltar, särskilt den om kalsongerna! Hur obekvämt kan det inte vara att ha skrevet vid knävecket? Antagligen lika otrevligt som att ha det högt upp mellan skinkorna. Det finns ju faktiskt ett normalt mellanting ...

KajsaLisa sa...

Haha, en fimpometer, måst nog tänka mer på det där med bilen. Men allvarligt talat hur skall det annars synas att dom har Björn Borgkalsonger. Vi tjejer kan inte göra samma sak med Victoria Secret, dom är så minimalistiska att dom inte når över jeanskanten.
Våning ett skall jag testa, länkar upp dig nu.

Byblixtra sa...

Så bra skyltar! Jag gillar dem alla. 👍😊 Kul med "askkoppen" men gillar inte att de avstavat "ljudbok". 😉
Hmm...får nog besöka Vallentunas hemsida och se om det står något om deras torg.

Ditte sa...

Restaurangen verkar absolut vara värt ett besök i Vallentuna bara den. Verkligt fyndiga skyltar. Kalsongskylten borde finnas på många platser för hur kan de som visar häcken ens tro att andra vill se vare sig den eller kalsingarna, oavsett märke. Första skylten skulle jag vilja byta ut "we" mot "I" och ha för egen räkning.
Instämmer i veckans höjdare Har heller aldrig sett liknande. Och fimparna tycks ju hamna här också. Utmärk!
Toppenskyltning!

Anki sa...

Toppenskyltning - igen! Instämmer helt i den med detta avskyvärda mode med nedhasade brallor!
Askkoppen var verkligen en riktig höjdare! Bra att den verkar fylla sitt syfte!

Ama de casa sa...

Haha! Härlig skyltning igen :-)
Gillar den där varianten på "Don't drink and drive" och det var det var den mest annorlunda "omröstningsurna" jag någonsin sett :-D Praktisk också. Tänk om det fanns fler askkoppar ute på stan, då skulle det bli renare på gatorna. Eller kanske inte... Det finns rätt många papperskorgar här överallt, men folk struntar ofta i det ändå.

Ha en fin start på veckan!

Stare Ström sa...

Vilka roliga skyltar!

svar: Jag är inte intresserad av att ordna allt runt en resa utan vill bara plocka godbitarna! Därför åker jag oftast organiserat. Denna gång åkte jag, som ende svensk, med en dansk researrangör. För att komma till Bhutan får du betala 250 US $/dag, oavsett om du åker organiserat eller själv. Då ingår allt. Man måste komma ihåg att Bhutan är ett u-land och standarden varierar. Vänligheten är alltid på topp!

Anni sa...

Det här är nog ett av de bästa skyltinläggen jag sett - alla skyltar är helt suveräna!
Nog måste man tänka till för att slippa fimpar på gatan. Undrar om jag kan fixa något till hörnet utanför "min" butik där det tydligen är väldigt populärt att slänga sin fimp.

Klimakteriehäxan sa...

Grattis till en ovanligt bra skyltskörd!

Johanna sa...

Riktigt härliga skyltar.. Gillar verkligen den utan för herrtoaletten! Vet inte hur många rövar jag sett mot min vilja...

Väldigt fyndigt med ciggaretterna, stör mig på alla fimpar som ligger överallt, perfekt och göra så!

Christian sa...

Mycket roliga bilder må jag säga och man blir bra sugen på den där krogen...
Skylten om brallorna är ju bara BÄST, helt i min smak :)

Biggeros sa...

Jag gillar verkligen fimpsamlaren. Hoppas på fler. Man stannar verkligen upp och läser på skylten. Min bästa är då kalsonghumor skylten. Jag har heller inte förstått mig på den trenden...

FREEDOMtravel sa...

Alltså den där fimpskylten var ju verkligen kul! Vilken kreativ idé! Känns som på FB eller nåt fast på riktigt :)

Susjos sa...

Underbara skyltar som vanligt! Kalsongskylten var ju för kul!
Å fimpsamlaren var fiffig, fler såna!

Carita Liljendahl sa...

Toppen fimpsamlarplats! Hur texterna hör ihop med fimparna kan man undra, men kanske man glömmer att röka om man läser eller lyssnar på en bok? :-D

De andra skyltarna var också roliga, speciellt den med the pants!