fredag 1 mars 2019

Fem en fredag: Vecka 9 - Självinsikt


Inga vårblommor i sikte här hos mig. Istället upptäckte maken en häst, medan jag hävdar att det är Snobben;-)


Även misslyckade bilder kan vara riktigt WOW. Och den här är en av dom;-)

1. Vilken egenskap hos dig tror du folk irriterar sig på?
Att jag kan ha mycket bestämda åsikter - dock inte förutfattade meningar - om saker och ting. Att jag är (brutalt) ärlig och så långt ifrån en diplomatisk person man kan komma. Detta irriterar säkert en del personer. Ja, och att tålamod inte är mitt mellannamn;-)

2. Vad skulle du säga att du gillar mest med dig själv?
Nu blir det ju skryt;-) Att jag är som jag är. Take me or leave me. Sedan är jag en glad person och har alltid varit en (ganska så lyckad) pojkflicka.

3. Vad är något hos dig själv som du skulle behöva förbättra?
Antar att jag är för gammal för att åtgärda det som folk irriterar sig på (se punkt 1) ;-) En sak till jag kanske borde jobba med är att vara mera förlåtande och mindre hård mot personer som varit orättvis mot mig. I hela mitt liv har det i och för sig bara varit en kvinna och en man, men än idag har jag inte förlåtit kvinnan. Killen ”togs till nåder” när han efter många år kom med en ursäkt för sitt beteende.

4. Vilken är en egenskap du fått höra om dig som du själv tyckt annorlunda gällande?
Att jag är snäll. För mig betyder snäll dum. Det må hända att min IQ är aningen begränsad, men jag är långt ifrån dum. Däremot är jag omtänksam.

5. Känner du att du vet vem du är?
Ja, det gör jag, och det har jag alltid gjort. Har faktiskt alltid gillat mig själv och varit stolt över mitt sätt att vara/bete mig, oooooops. Inga mindervärdeskomplex här inte;-)

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

Sara har en ny rolig bloggutmaning under mars månad. Tycker att det här inlägget delvis platsar in hos henne också.

PS. Bilderna jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra. DS.

15 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Den här veckan var det verkligen frågor att tänka till kring :)
Läser dina tankar om snäll/dum och har tusen tankar :) Nyttigt!

Geddfish ♥ sa...

Wow, har läst dina svar om dig själv och dessa frågor var stronga att svara på. Men du har stor självkännedom, det utläser jag. Det är nog så jag uppfattat dig.

Jag funderade ett tag om jag skulle gå med i denna utmaning, men backade ur just denna, det var för mycket under huden. Men frågorna var nyttiga.

Paula sa...

Jaa, visst har vi många likadana egenskaper! Jag har lättare att märka fel hos andra än hos mig själv...men i ärlighetens namn så har jag några inte så bra egenskaper. Men ingen är perfekt, eller hur? Ha en fin fredagskväll bland Snobben-hästen

nalta norrland sa...

1. Har Du kollat om Åhléns har Kallbrand?
2. Här får vi inte välja att följa en läkare då det är skillnad på Sjukstuga/vårdcentral och Sjukhus
Jag försökte nämligen en gång tidigare och frågade även läkaren igår om det inte gick att hon var min läkare

Gillar den andra bilden en riktig wow 👌

Kul med Dina svar och yes jag håller med Dig - nästan 😜
För Du har lite förutfattad mening om vi dom bor i Norrland när det gäller vilket ris vi äter 😁

Nu ska jag lägga mig i blöt 🛁💦

Anki sa...

Ganska svårt detta med självinsikt ... skulle nog kunnat svara mer ingående, men valde att ta den lätta vägen för det är svårt att erkänna sina fel och brister :) Jag vet ju vad du tycker om ordet snäll - och där har vi lite olika uppfattningar - snäll eller dum - eller dumsnäll är frågan...
Hm ... men visst är det väl Snobben!

Ama de casa sa...

Intressant lista denna gång, tack för dina härligt ärliga (tror jag i alla fall) svar.
Första bilden är ju en groda som ligger upp och ned och skriker på hjälp! Förmodligen för att den håller på att smälta bort... ;-)

tant Hanneles bokparadis på Hisingen sa...

en intelligent pojkflicka var jag... inte alls lyckat på den tiden :)

Eva Trillian sa...

Sv: Att vi skulle vara totalt olika köper jag inte alls :) anar att vi är lika på mycket - men inte i just de bråkdelar av våra personligheter som märks i en blogg ;) För om du hade helt rätt hade vi slutat följa varandra för länge sedan ;)
Och att jag pratar först betyder inte att jag inte också pratar sist ;)

Christian sa...

Har inte bilderna med inlägget att göra?!? Passar nog in lite tycker jag.......känner igen mig i några av dina svar (mest ettan å tvåan), fast inte alla..

Guldkryckan sa...

Att säga vad man tycker kan reta upp många tydligen.
Har lite erfarenhet av hur vissa säger att de minsann vill höra sanningen...men när de får sanningen vänder de taggarna utåt.
Lätt att snacka antar jag.

Så jag skiter i vad folk säger eller har för andra brister...jag går hem o tar en kall istället ;)

Ha det fint Bp :)

Steve sa...

Häst eller Snobben? Jag tycker det ser ut som Osborne och Sigge.

Emma, Sol som sol? sa...

Att säga vad man tycker är OK om man inte alltid måste säga vad man tycker för det är faktiskt inte OK. Ibland är det inte ens OK att tycka som man tycker - i min värld.

Blev det rörigt? Inte egentligen. Jag har respekt för att andra tycker som de tycker. Men ibland måste folk lära sig att hålla käft, man behöver inte slänga ur sig allt bara för att själv må bra - särskilt inte om den andre inte mår bra av att får det slängt på sig. Och nej, jag kan aldrig acceptera rasism eller att tycka att andra har mindre värde bara för att ...
Om de sedan visar att de i mina ögon inte är värda ett skit, det är en annan sak.
Jag tror du hänger med i hur jag tänker, du är ju inte dum. Och nej, man är inte dum för att man är snäll. För mig är snäll någon som är omtänksam, vänlig och tänker på andra. Tänker du snäll som i vek? Det har man också rätt att vara ibland.

Ditte sa...

Har ögnat igenom en hel del inlägg som jag ju av förklarliga skäl inte läst. Jag har ju inte besökt några bloggar under vår resa och kan tänka mig att mycket hänt på tre veckor. Blev till sist riktigt bra på att få till mina inlägg med stor effektivitet och bilderna likaså. Men med satelitinternet på andra sidan ekvatorn är det fantastiskt att det ändå fungerade så bra.
Kul att läsa dina svar här på temat. Detta med självinsikt kan ju vara lite klurigt men spännande och intressant. Att vara ärlig är jag också och nu testar jag genom att skriva att jag också gillar din "misslyckade" bild. Riktigt läcker. Jag småfnittrar och känner igen mig i en hel del. Vad gäller snäll så är det för mig inte att vara menlös/dum utan mer vara omtänksam och och vara godhjärtad. Men visst finns det människor som är snälla på så sätt att andra utnyttjar dem och att man då inte säger ifrån.

Elisa sa...

Åh, skulle gärna läsa mer om varför du tycker snäll är lika med dum. Undrar jag som tycker jag är snäll men inte dum. Måhända lite naiv ibland däremot men kopplar det inte helt till min snällhet. Eller? Det gav mig en funderare.

Anni sa...

Jag vet att vi tänker olika om snäll och dum. Ser också att många i kommentarerna anser att snäll och omtänksam är samma sak. Jag säger som jag brukar; snäll är en passiv egenskap, men omtänksamhet kräver att man agerar! Min man är snäll (men jisses, han är allt utom dum!) och jag är omtänksam. Där är vi väldigt olika, han och jag.

För övrigt orkar jag inte tänka på vad andra irriterar sig på hos mig, det vore ju förödande.