onsdag 6 mars 2019

En händelserik dagAlltid välkomnande hos tandläkaren. Rätt färger också;-)


Så här kan en "isig" vattendroppe på en blomlåda se ut - som ett surrealistiskt hjärta alltså.


Nej, det här är ingen souvenirshop för Färjestads hockeylag. Ivyrevel är en ny butik som har öppnat i Täby Centrum. Hade aldrig hört talas om märket. Men "uppfinnaren" av kläderna är en tjej som började blogga som 16-åring. Eloge!

Varning för långt inlägg.

Har aldrig skrivit dagbok, men idag blir det ”en sida” här på bloggen. Ett eller annat skratt får ni förhoppningsvis på köpet.

Lunch
Efter en mycket god lunch på favo haket åkte maken och jag hem. Hade nämligen en tid hos tandläkaren, och då är det ju alltid smart att inte ha matrester mellan tänderna – tandborstning ”next” alltså.

Strömavbrott
Redan i entrén möttes vi av en herre som berättade att det var strömavbrott i hela huset. Då är man tacksam att man bor på andra och inte på tionde våningen. Efter tidigare strömavbrott är vårt hushåll dessutom välutrustat med starka ficklampor. Tandläkare ”next”.

Tandläkarbesök
Tandläkaren Jenny var mycket nöjd med mina tänder, men upptäckte en fyllning som satt löst och som ska åtgärdas nästa vecka.

Mobildoktorn
Under tandläkarbesöket dog makens iPhone. Mobildoktorn ”next”. Javisst ja, det var en hårdstart som gällde. Borde ha kommit ihåg det från ifjol. Minnet blir definitivt inte bättre med åldern;-) Servicen var som vanligt enastående och kostade ingenting. Men självklart fick den gulliga killen dricks. Hem ”next”.

Inget varmvatten
När vi kom hem hade strömmen återvänt. Istället hade/har vi inget varmvatten. Då förvaltningskontoret hade kvällsöppet gick jag dit och undrade om det hade nåt med strömavbrottet att göra. Nu kollas nåt som heter undercentral… What "next"?

Ellevio
2015 tog Ellevio över elnätet i Täby från Fortum. Under Fortums tid hade vi ett elavbrott under 34 år vi bott här. Under Ellevios regi har vi haft fyra avbrott hittills. Skärpning. Vissa saker var bättre förr…

11 kommentarer:

Ditte sa...

Verkligen en händelserik och varierad dag. Och visst drog jag på munnen ett antal gånger. Instämmer helt i att vissa saker var bättre förr. Visserligen har vi inte här inte haft vare sig elavbrott eller avsaknad av vatten. Men det kan komma när som helst. Tycker nog att Ellevios känns mer osäkert än Fortum. Men det är en känsla bara.
Skönt att tandisbesöket gick bra och klart att rätta färger gör sitt till för välbefinnandet och dte gör ju även en trevlig lunch och bra bemötande hos Mobildoktorn.

Geddfish ♥ sa...

Min dag var desto lugnare.
Kanske du läste om mig idag? Från brevlådan.
Nä, jag fixade lite hit och dit och det kommer rapport. Nöjd och glad.
Hoppas du även är sådan glad!

Paula sa...

Det blev alltså en sån dag, lika bra att klara av allt strul o missöden på en o samma dag! Tandis låter bekant, jag har träff med min imorgon bitti, vet inte om jag ska förlåta honom för att han sjasar upp mig ur sängen klockan sex! Duktig tjej som törs satsa som kläddesigner. Egen stil, men går verkligen hela kollektionen i svenska färgerna? Får lite landslagskänsla, kanske är det meningen?

nalta norrland sa...

En sån dag 😜 tandläkarbesök, strömavbrott och inget varmvatten... inte kul 😔
Skönt makens mobil fick liv igen efter en hjärtstart 🤪 jo jag läste faktiskt så...

svar J sov till nån gång efter 9 medan jag då klev upp halv 8 så jo yes J fick sovmorgon + att han tog en eftermiddagsfika och sov drygt två timmar under eftermiddag 🛏👌
Elin däremot var vaken när jag körde för att hjälpa J med startkablar å hon var vaken när jag lade mig efter halv 2 och hon väckte jag ju halv 8 så inte har hon sovit mest... frågan är om inte J faktiskt sov mest av oss tre de senaste dygnet 🤔

Yes det är synd om Ama, jag är orolig 😔😢

Geddfish ♥ sa...

Ah, nu kom jag på det. Du kanske läste om mig och Sarah från din brevlåda i bostaden? Tidningen 1177 Vårdguiden? Det var det jag menade.

Klimakteriehäxan sa...

Hårt liv i förorten ... :-D
Men utan el och vatten vill man inte vara!

Anki sa...

En händelserik dag ... kanske blir det lite lugnare idag :)

Steve sa...

Med tanke på rubriken hade jag oxå väntat mig något om gårdagens händelserika åttondelsfinaler i CL.

Shannara sa...

Vattendroppen fick mej att tänka på kvicksilver och Terminatorfilmerna. Fullt ös hos dej igår ser jag, här fyllde Jesper 15 år och tyvärr jobbade jag hela dagen. Får bli firande till helgen!

Ha en go kväll!

Monica sa...

Membrasin var inget som funkade på mej, dyrt
var det också.
Var till tandläkaren idag för att lägga igen
rotfyllningen, inget billigt nöje direkt men
fick också beröm.
Underhåll mm var bättre förr, nu har man varken
reservdelar eller jourpersonal i den slimmade
verksamheten.
Vi har Eon och strömavbrott stup i kvarten.
Lite sent påtänkt att förbättra något, nu duger
jag som jag är tycker i alla fall jag.
Men det finns alltid saker folk kan irritera sej
på hos mej vilket jag tycker gör en intressant:-)
Ha en skön torsdagkväll:-)

Eva Trillian sa...

Ett förvaltningskontor med kvällsöppet? Najs! Vi har inte ens ett förvaltningskontor - man ska här kontakta via e-post ... som de läser ... aldrig? ;)