söndag 24 mars 2019

Skyltsöndag #202

Kan inte låta bli att skratta åt min egen skyltskörd den här veckan. Alltså ärligt talat så hade nog alla fyra skyltar jag lägger upp kunnat kvala in till veckans höjdare. Då jag hade himla svårt att bestämma mig vilken skylt som var bäst, så lämnar jag över ”jobbet” till er såklart;-) Vilken skylt tycker ni är bäst?


Moscot glasögon hade jag aldrig hört talas om. Men nu vet jag i alla fall att deras skyltning är i en klass för sig.


Ja, just det. Klippte mig ju i veckan och fick syn på den här volymmoussen (antar jag att det är) på frisersalongen. Nej, Osis+ som jag dessutom måste damma av går bort helt. Kan förstå att den reades ut. Vilket olyckligt namn!


Som alla vet betyder B&B Bed & Breakfast. Förvisso, men den här skylten satt på en skåpbil ägd av en firma som håller på med slamsugning, sanering, avloppsrensning och rörinspektion. Det bolaget borde få ett pris för bästa (missledande) namn;-)


Till sist har vi då Dr. Zhang. Nej, det räcker inte med uppmaningen att hitta ett fel. Det finns många fler. Men vet ni vad - killen eller om det är en tjej är troligen från Kina. Jag förlåter honom/henne för skylten. Jo, jag gapskrattade när jag läste den. Å jag funderar faktiskt på att boka en behandling hos Dr. Zhang. Bara på ploj alltså;-)


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

PS. Fredagens läkarbesök var inte mitt. Det var makens. Men då vi skulle vidare sedan följde jag med honom och väntade medan han konsulterade läkaren. DS.

14 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Du är som jag, vi börjar genast leta efter lustigheter i denna typen av skyltning. Och visst finns de med hos Dr Zhang! Magsvär, det är nog vad mannen mins mage har gjort av all laktos den fått i sig. Attans vad den har svurit!

Jag har all respekt för att man inte kan ett språk ordentligt. Men det ursäktar ändå inte när man skyltar. Bjud en svensk kund på lunch eller en behandling mot att den går igenom texten! Eller kör den i ett ordbehandlingsprogram!

Haha, moussen är inte bara osis, den är till och med osis plus! Man kan ju nästan tycka att ett så stort företag som Schwarzkopf borde ha gjort en omvärldsanalys. Fast det är klart, vi svenskar är inte så stora på jorden egentligen, inte så stora som vi tror i alla fall.

Åke sa...

Ja B&B håller jag till din bästa skylt... men ett jäkla stressande att jaga den bilen för varje frukost ;) Glasögonen har man ju bara för syns skull :) Håret är jag ju utan så det går helt bort! Det här med akupunktur tror jag inte på... så det gick också bort! Dessutom är frukost en viktigaste starten på dagen :) En fortsatt trevlig söndag nu BP!

Geddfish ♥ sa...

Ja, en kan baxna! Din kinesskylt, den är ju helt fabulös, denne doktor botar precis ALLT. Synd att männskan har fått till den så kluddig, den är inte riktigt läsbar, men platsar här i bloggen med råge!

B&B i all ära, men den bästa frullen finns hemma hos mig. Dock, hur kan man döpa firman till detta?? Nåväl, trevlig söndagsafton!

Susjos sa...

Akupunkturskylten tar nog priset! Han eller hon kan ju bota allting! Jag kan sätta lite akupunkturnålar mot förlossningssmärta, thats it!

Annars gillar jag din skylt på mitt hårhjälpmedel OSIS, älskar det! Det är ett vitt pulver som man fluffar till håret med ,så det blir lite "tjockare"! Därför står det "dust it" :-D
Nu mot jobbet!
Kram! Å tack för kul skyltning!

byblixtra sa...

Läcker skyltning av glasögonen, de har t.o.m. larm på bågarna. Läste att de tillhörde lyxsegmentet men priserna var som många andra bågar och dessutom hade de ungefär samma form på dem och det kan ju vara ett sätt att bli igenkänd på, fast den formen finns också bland andra tillverkare. Inte lätt det här med att var unik när det gäller glasögonbågar. ;-)

Däremot är Polaris Eyewear och Staffan Preutz design, unika bågar som man kunde köpa på Synsam men som inte längre säljs i Sverige. Företaget fanns tidigare i Boden och såldes för ett antal år sedan utomlands. https://polariseyewear.com/

Ja, tänk vad en skyltning kan dra iväg med tankarna. ;-)

nalta norrland sa...

Kinesisk akupunktur är något jag lätt skulle kunna testa då min kropp verkar ha läst denna där skylten å fått för sig att de åkommorna vore skoj att pröva 😔 magsvär gör min mage just nu mest hela tiden svär å protesterar 😕
Okidoki det var inte Du som var till Snygg läkaren... hur har Du det i ryggen å hur mår Du nu efter den där akuta attacken🤔❓

KajsaLisa sa...

Osis var bara för bra, tillverkaren hade osis här. Gillar huvudena. Sen skall jag genast kontakta Doktor Zhang eftersom jag har problem med päls. Efter att jag länkat upp dig skall jag gå till toa för att klippa och raka kroppen innan jag går och lägger mig :)

Ditte sa...

Jag tar sista skylten som favorit. Skrattade högt! Och säkert finns det kunder här. Verkligen en skylt med "all inclusive". Varför vara blygsam och meddela på en skylt att man ev. behandlar/lindrar lite småkrämpor. En rejäl kulturskillnad är det. här tror man på sig själv eller akupunkturen.
Som tvåa plockar jag de tre andra. Riktigt bra allihop.
En jättebra skyltning!

Paula sa...

O ja, jag tycker du beställer en hälsorådgivning hos Dr Zhang på direkten. Kanske begriper du vartannat ord...Jag har full förståelse för språkförbristningar, men, om man nu vill göra reklam på ett annat språk än sitt eget, varför inte fråga någon inföding och få rätt stavningar? Första skyltarna med glasögon var riktigt nytänkande, andra var roligt för att just du aldrig skulle köpa något som dammade, tredje är bara tråkigt klantig. Min vinnare blir.....glasögonskallarna, helt klart! Och du, jag hade inte ens sett texten Halka på min skylt, hahahahaha.

Anki sa...

En toppenskyltning som vanligt! Inte lätt att skriva rätt!
Jo, jag hittade din kommentar i skräpet ... tack! :)
Olle är mycket dålig och ligger inlagd på IVA på Strömsholms djursjukhus ... jag är så ledsen ...

Ama de casa sa...

Braiga skyltar allihopa! Fast jag fastnade mest för den första. Förmodligen för att jag fortfarande är kvar i förra veckans ord och inte ens vet vad denna vecka kommer att ha för tema :-)
Hoppas det gick bra för maken med läkarbesöket då.

Här följs vi alltid åt IN till läkaren. Dels hör (och fattar) fyra öron bättre än två och dessutom har jag en besynnerlig tendens att mörka mitt mående för doktorn för att slippa eventuella obehagliga behandlingar (otroligt idiotiskt - varför går jag då ens dit?).
Utom på akuten, då får man inte ha sällskap med in. Fullt förståeligt - det skulle krylla av anhöriga spanjorer där inne annars, dom kommer oftast flockvis. Fast en gång fick Anders faktiskt tillstånd att komma med in - då hade jag tappat rösten :-D

Christian sa...

Hårmousse? Jag trodde det var brandsläckare av nåt slag....
Kan du inte ta reda på vad "B&B" stod för, blev lite nyfiken!
Dr. Zhang verkar vara en allomfattande kompetent auktoritet på sina (alla världens) områden, "magsvär" har nog många problem med...ja, jag tycker absolut att du ska boka en tid för behandling, den rapporten blir en höjdare!!!
P.S. Ha en fin vecka !

Johanna sa...

Tycker den första var bäst! Även om den med B&B var riktigt missvisande med... och det pudret för volym är skit bra, jag använde det när jag ahde kort hår och ville ha mer volym :)

Anni sa...

Stackars Dr Zhang, har hen inga svenska vänner som kan korrekturläsa? Eller tryckeriet som drog upp skylten åt hen? Varför sa de inget?