måndag 4 mars 2019

Glad måndagIdag kan man verkligen diskutera om det var en glad måndag. Jag menar hur road blir man efter gårdagens och dagens snöande här i stor-Stockholm. Totalt onödigt speciellt med tanke på att det var plusgrader och snön snabbt förvandlades till stora gråbruna vattenpölar. Men för att både ni och jag ändå ska bli lite glada väljer jag att bidra med några glada minnen till Orsakullans roliga marsutmaning som ni hittar här.

Tema 4 mars: Jag var den på högstadiet som…
… ”led” rejält av vissa ämnen i skolan som liksom inte gick hem hos mig, bland annat matte och biologi. Det var nära att jag fick gå om en klass, om inte min pappa hade kommit på den briljanta idén att ”muta mig”. Om jag höjde mina betyg i fem ämnen skulle jag få en sprillans ny cykel. Den moroten var precis vad jag behövde och jag klarade mig.

Sport såklart
Ungefär samtidigt tyckte min idrottslärare att jag var en rätt så stor talang i gymnastik och föreslog extralektioner på eftermiddagar några gånger i veckan. På grund av mina usla betyg var mina föräldrar inte alls med på noterna här. Men efter ett antal hemsök av idrottsläraren (och min pappas förkärlek till idrott) fick jag även här som jag ville:-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

PS. Bilden har absolut någonting med inlägget att göra, om ni stryker ordet "meal";-) DS.

14 kommentarer:

Ama de casa sa...

Jag var nog lite knäpp och gillade skolan. Matte var nog inte mitt favvoämne, men jag lyckades få högsta betyg av min (då blivande, utan att jag visste om det) svärfar. Biologi var det absoluta favoritämnet :-)
Gympa var också en favorit. Hade idrott och idrottsledarskap som "fritt valt arbete". Fördelen med det var att jag då fick spela boll med grabbarna som gillade gympa och bollspel betydligt mer än tjejerna som jag vanligtvis fick lira med :-)
Det gick bra för mig i skolan, men jag lärde för proven och inte för livet på den tiden :-D

Ditte sa...

Tur att du hjälpte till att pigga upp denna måndag. Kan även här i inlägget känna igen mig i dig och skolan på högstadiet. Kul läsning! Och stöttande föräldrar är värda mycket. Och en ny cykel var inte fy skam.
För egen del blev jag befriad från textilslöjd - hade noll talang och kom inte överens med läraren. Fick i stället träna fri idrott och basket som var mina grenar. Hade väldigt stöttande föräldrar och det underlättade. Lyckades med nöd och näppe få B? i slöjd i klass 9 trots att jag inte medverkat. Men i övrigt gillade jag skolan och lämnade nian med A och små a. Ja, utom i slöjd då. Kan inte minnas att jag pluggade så mycket men intresserad var jag. Belöningen blev en språkresa till Schweiz som jag ordnade själv och reste tåg genom Europa och var borta i sex veckor. Jätteroligt och tror jag lärde mig en hel del både tyska och franska på kuppen.

KajsaLisa sa...

Nej det var ingen glad Måndag med tanke på vädret. Men ballonger livar alltid upp.

Geddfish ♥ sa...

Än har vi sluppit snön här men det har regnat häftiga skurar och öst hela dagen. Jag ringde efter snålskjuts till Gospel.

Jag gillade skolan, ingen plugghäst, men det gick bra för mig. Högsta betyget var A i tyska, sen några små a:n, det sämsta var historia, för vi hade en sån dum lärare. Jag gillar ju egentligen historia och gamla saker.
Glad måndag!

Klimakteriehäxan sa...

Åt lunch på McDonalds idag (god sallad med kyckling och belugalinser) och tittade på en unge som jobbade stenhårt för att komma åt en ballong ... de satt för högt ... när jag stod i startgroparna för att bistå kom i a f nån förälder och ingrep, så det blev Glad Måndag! Nu hoppas vi på en minst lika glad tisdag, eller hur?

nalta norrland sa...

Blev förvånad över bilden å tänkte men hallå BP vars har Du varit å käkat middag tro :D
Här har jag faktiskt haft en bra dag, jag gillar verkligen att få blogga om en bra dag även om det blev lite irritation oxå... ;-)
Skolan... jag skolkade mig genom mellanstadiet, hade "Galopperande Elefantsjuka" ;-) jag kom icke överens med min klasslärare, en elak missunnsam och orättvis häxa... trots detta ingrep ingen, ja mina föräldrar försökte väl få mig att gå till skolan men vad skulle de göra då jag vände å gick hem...

Anki sa...

Skolan har jag både dåliga och bra minnen ifrån ... tyvärr mes av det senare. Jag gick inte högstadiet, utan 4 år på kommunala flickskolan ... suck...
Glad blir jag i alla fall av att läsa ditt svar i Orsakullans utmaning :)

Tusen tack för gratulationer och komplimanger ... hälsa maken och tacka också!

Johanna sa...

Ibland är det bra med mutor, haha :)
Skönt du fixade och jag hoppas du fick din cykel! :)


min far håller på ystad det är rätt, men inte ifk ystad, utan ystad if :) Så nästan rätt :)

Haha ja vissa saker får man på papper och de sätter jag in i en pärm, fick ex sjukskrivningen på papper så det sparar jag :)

Julklappen är från förra året och är till mitt syskonbarn ( som jag inte ens träffat fats hon är 8mån) men sin julklapp skall hon ha. Hädan efter som jag swischa pengar så kan de köpa själv istället!

Susanne sa...

Gult är en färg jag blir glad över =)

Christian sa...

inte blir man glad av mc donalds reklam precis, här blir det minus...
mer intressant att läsa om din skolgång, själv skulle jag behöva flera dagar för att berätta, men för att avslöja något så var väl inte matte å fysik nån hit

FREEDOMtravel sa...

Jag fattade inte heller matte på högstadiet, och fick gå något som hette "allmän matte". Sedan har jag ju läst biostatistik på forskarnivå. Skillnaden? Jag fattade äntligen att man INTE MÅSTE FATTA ;)

Anni sa...

Så du klagade på slasket och då fick vi minusgrader igen ... Tackolov ska det rena imorgon så då kanske eländesisen och -snön försvinner.

Här kör vi med betygspengar, inte som muta utan snarare som belöning efteråt. Men av mina föräldrar fick jag aldrig något sådant.

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★ sa...

Så fint ändå att din pappa lyckades bli övertalad och således även din mamma. Så tråkigt det där med att vissa ämnen ska ta på en så där. Matematiken har varit men akilleshäl med :(

Eva Trillian sa...

:) jo, man ska ju inte muta barn ... men varför frångå ett vinnande koncept? ;)