fredag 8 mars 2019

Fem en fredag - vecka 10: UrsäkterUrsäkta, men här förstår jag inte logiken. Bild 1 visar gårdagens snö och slask på innergården. Barnen från förskolan lekte glatt. Idag på förmiddagen var all snö borta, och det hade inte börjat regna än. Men då fick ungarna uppenbarligen inte vara ute och ha roligt.


Ursäkta, men att hångla så där offentligt är väl aningen störande, eller vad tycker ni;-)

1. Vad hade du för ursäkt sist du hoppade över ett socialt sammanhang?
Den frågan var lätt – mitt ryggelände.

2. Vad var din ursäkt senaste gången du kom sent till någonting?
Det låter kanske präktigt, men jag är nästan aldrig sent till någonting. Det är ohyfsat och respektlöst att inte håller överenskomna tider tycker jag. Okej, råkar Roslagsbanan ut för el-/signalfel eller bussar för snökaos så är det en giltig ursäkt. Men jag kan inte minnas att jag drabbats av förseningar i samband med ”dejts”.

3. Vad är något du önskar du kunde bli ursäktad från just nu?
Jo, rehabträningen för ryggeländet två gånger i veckan. Träningen är fruktansvärt tråkig och töntig. Men ryggen verkar tycka om den;-)

4. Vilken ursäkt har någon gett dig på sistone?
Idag faktiskt. En ung tjej med hörlurar och mobil i handen gick rakt in i mig.

5. Vilken är den sämsta ursäkten du använt dig av i någon situation?
En pinsam ursäkt kommer jag ihåg. En före detta arbetskamrat som jag inte träffat på minst 30 år kände igen mig direkt när vi av en slump träffade på varandra för några år sedan. Tyvärr hade jag inget minne av honom. Så det blev aningen pinsamt när jag sa:

- Ursäkta, men jag kommer faktiskt inte ihåg dig.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

13 kommentarer:

Ditte sa...

Ett inlägg med humor denna kväll känns helt rätt. Och ursäkter som tema kan väl aldrig bli fel- Kul att läsa dina svar.
Jag förstår inte heller logiken i att barnen inte var ute men kanske var de på bio eller biblioteket idag. Elle var förskolan stängd. Vad gäller bilarnas hånglande tycker jag det får anses som tämligen oansenligt. Har sett värre på bussar och tunnelbana. Ja,inte bilar då som hånglar utan mer de på två ben.

Paula sa...

Haha, mer bilhångel så det kommer ut små minibilar till bra priser, hihi
En likhet igen, ingen av oss kommer för sent! Minns när jag tragglad med mina svenska-elever där minst hälften dök upp försent till lektionerna. Men där fanns många ursäktr, en del kunde inte klockan (det lärde vi oss på lektioner sen), en del kunde inte läsa vårt alfabet, en del pratade inte engelska, en del hade aldrig lärt sig tidens betydelse...
Ha nu en mysig fredagskväll, jag ska upp o köra femmilen i Holmenkollen imorgon bitti så det får bli en lugn dito...

nalta norrland sa...

Har nyss sett The hittmans bodygard i min ensamhet,
J snöröjer å Elin spelar online spel med kompisar,
de pratar i mobil å spelar ihop ett helt gäng 😊
Vi har fått drygt 30cm ny snö ☃️
Jag å Elin har käkat middag hos min mor,

Gillar bilden på bilarna 😁👌

Jaa alltså 😔 jag kan inte förstå hur Du kunde tycka jag skulle köra bil typ drogad 🤔 jag trodde Du gillade mig 🤪
Vi får se om jag slipper medicinen eller om läkaren som var med under samtalet anser jag bör testa innan de utreder mig vidare

nalta norrland sa...

Jo Vet Du om att det ska komma ut en bok till om Lisbeth Salander? Hon som måste dö.

Geddfish ♥ sa...

Jag tittade nyss på Skavlan. Intressant med den där läkaren som kom hem till folk och såg dem i deras vardag. Det jag la märke till var hans förklaringar om ryggont, att man då ska träna rumpmuskeln. Kan nog ligga nåt i det. Och bara sådär 5 min.

Vad betr. ursäkter, intressant. Jag håller med dig att man inte ska behöva riskera att komma försent och då behöva ange en ursäkt. Planera och kom i tid, som du skriver.

Tack för fina ord om Annette. Hon har jobbat med naglar i 33 år och vi pratade precis om detta och att hon ff tycker det är så inspirerande.

Johanna sa...

Här var det många ursäkter, men gillar verkligen hångelbilden! :)

Ja jag skall nog få ihop möblerna, det brukar gå bra, jag har blivit ganska händig med åren! :)

Ja vi visste ju alla att den där förlusten hemma skulle komma. Och det ha rosat katt hela denna säsongen och ja det blev inte bättre att Ola sluta. Det saknas en tydlig ledare på bänken som kan ta timeout rätt och så vidare. Men nu kommer Vranjes nästa vecka och då hoppas jag de kan få fason på det igen!! Det dumma är det ger Malmö energi, i fall vi skulle möta dem i Semi eller final, då vet de att de kan vinna mot oss här, det är inte bra, inte bra....

ja såg bajen vann, synd det inte hjälpte, har inte koll på vilka de möter i sista matcherna nu och om de kan ta sig upp till kvalplatserna.

Anki sa...

Härlig bild på de hånglande bilarna!
Jag är som du ... kommer aldrig för sent! Inte numer ... annat var det i skolan - då kom jag alltid försent! :)

Ama de casa sa...

På punkt 1 och 2 är vi tämligen lika du och jag. Fast jag byter "ryggelände" mot "bråckelände". Det som grämer mig mest är skidresan som ju faktiskt är en jubileumsresa i år. Sen har jag tur också som har snälla vänner som sköt upp en grej så att jag (förhoppningsvis) ska kunna vara med. Sånt värmer :-)

Jag är så nipprig för att komma för sent så jag är ofta ute i goood tid. Ser dock till att inte dyka upp på plats för tidigt, i alla fall inte när man ska hem till nån. Förutom att man kanske stör dom i duschen så kanske man råkar ut för att man måste göra nånting också ;-) Haha! Nejdå. Men som "god svensk" håller jag mycket på att vara precis i tid :-D

Haha! Jag hoppas dom hånglande bilarna hade fri passage bakåt, annars kunde det bli jobbigt där :-)

Susanne sa...

Tar du en bild idag på samma ställe, så är det snö igen.
Gillade din ursäktslista :)
Ha en trevlig lördag

Maria sa...

Visst är det trååååååkigt med sjukgymnastikövningar men precis som du säger verkligen ryggen (och i mitt fall även axlarna) vara ganska förtjusta så det är väl bara att gilla läget!
Jag är heller ALDRIG sen och har ganska svårt för folk som är det. Om de inte har en väldigt bra ursäkt. Typ att de åkt med SJ eller nåt ;-)
Jag ligger för tillfället däckad i feber och tänker att det är en väldigt bra ursäkt för att få till ett eller kanske flera inlägg om min Pragresa!

Hanneles bokparadis sa...

tack för tips, hade inte hittat annars:
https://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/03/bokmarke-quiz.html

Eva Trillian sa...

Fantastisk hångel-bild :)
Sv: Tack för grattis :) marktjänster får nog vänta något år - men jag är pepp på den :) mer pepp än någon annan i huset vill jag påstå ;)

Susjos sa...

Skönt att din rygg mår bra av ryggövningarna..fast de är tråkiga så gör de nytta!
Usch, jag skäms över att jag ibland är lite sen till möten mm, det har blivit värre med åren, har blivit en riktig tidsoptimist, precis som min man...
Bilhångel ser fint ut! Snö gillar vi inte längre, usch vilket väder det var i natt när jag skulle ta mig hem! Hoppas på mindre nederbörd i natt!
Kram!