fredag 15 mars 2019

Fem en fredag: Vecka 11 – ”Nutid”Vad är något du ogillade som yngre men älskar idag?
Konstigt nog gillade jag inte att läsa böcker. Började läsa böcker väldigt sent. Tror jag var 14 eller 15 år gammal när jag läste min första bok som inte hade med skollektioner att göra. Men jag var fast direkt och så har det fortsatt. Lika märkligt är att jag alltid slukat deckare. Old habits die hard;-)

Vad tvivlade du senast på men visade sig bli helt ok?
Efter allt jag hört och läst om akutmottagningar samt såg att det var åtminstone 50-60 personer före mig i väntrummet trodde jag att besöket i onsdags skulle ta minst nio timmar. Klart på tre:-)

Vad känner du om året hittills såhär i mars?
Nja, jag har haft bättre år måste jag erkänna.

Vem i din närhet gjorde sist något bra för dig?
Min husläkare samt bästisen Yvonne.

På vilket sätt är den här veckan bättre än förra veckan?
Det är den inte.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

PS. Bilden jag lägger upp är dagsfärsk och har ingenting med inlägget att göra. Men jag väljer den ändå, då jag är tämligen säker på att ni inte sett ett så här stort leende på ett bröd;-) DS.

13 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Jag är så efter med läsandet och allt men åh, stackare med ditt ryggelände!!! Finns det inget att göra? Det finns ju de där avlastande korsetterna, kan det var något?

Och så sitter jag och funderar på hur jag så få bakmaskinen att baka hjärtformade bröd ...

Ditte sa...

Visst ser jag ett stort leende på ett bröd. Brödet ser dessutom väldigt gott ut.
Roligt, som alltid , att läsa dina svar. Och jag förstår att du haft bättre veckor än denna. Extra positivt är den korta väntetiden på akuten. Men du var å,andra sidan illa däran. Går inte att jämföra med förkylningar och nageltrång. Ja, lite ironi - men dessa åkommor har jag träffat på just på en akutmottagning på ett sjukhus.
Hoppas du mår bättre.

Susjos sa...

Hoppas innerligt att du mår lite bättre idag! Å tack för den härliga bilden med hjärtebrödet och det stora leendet!
Å positivt förvånad blir jag att väntetiden inte blev så lång på akuten, så skönt!
Men nu är du väl hemma i hemmets lugna vrå och njuter av fredagkvällen!
Varm Kram!

Geddfish ♥ sa...

Fantastiskt glädjande bröd!
Ja, vi behöver allt som skrivs med G. Glädje, på Gång.
Stackare, men du fick snabb vård, hoppas du fixar detta Galant.
Önskar att du njuter av en Glad kväll.

nalta norrland sa...

Jag hoppas verkligen att Du mår bättre idag och att Du slipper det gräsliga onda, när får Du besked om det var njursten?
Det positiva var ju att Du slapp ligga på en bår i en korridor under flera timmar och få plågas... tre timmar är ju ändå rätt okey när man kommer in akut, även om all väntan just då säkert var from hell.
Brödet såg ju både ut som om det ler och samtidigt gott ut :)

Ama de casa sa...

Brödet ser verkligen både glatt och hjärtligt ut :-)

Positiva upplevelser på akuten är inte dumma dom, för anledningen att man behövt åka dit är verkligen aldrig kul. Hoppas du har mindre ont och mår bättre idag!
Kram!

Anki sa...

Ett leende bröd! det blir man glad av!
Hoppas du mår bättre nu och inte haft något återfall!
Stort Tack för din omtanke BP - och det mitt i ditt eget elände! Jag äter Eliquis sen tre veckor + en annan medicin och jag mår bra, förutom tröttheten ...

FREEDOMtravel sa...

Underbart bröd! :) När det gäller läsning har det gått fram och tillbaka för mig. Läste massor i 12-årsåldern. Slutade i tonåren. Började som vuxen. Nuförtiden läser jag bara på flygplan typ, haha. Och möjligtvis i en solstol om jag har gott om tid ;)

Elisa sa...

Oj oj, jag hoppas du mår lite bättre efter allt "knark". Men ditt snabba akutbesök måste vara något slags rekord? På tre timmar har man väl vanligtvis inte ens fått träffa någon. Men mycket bra för dig i alla fall. :)

Carita Liljendahl sa...

Brödet ser himmelskt gott ut!

Paula sa...

Men fy så du skräms. Hade inte koll på att du haft så jobbigt med värken. Men njurstenar? Penicillin? Det fick då inte jag när jag för ett år sen åkte in och ut med förmodat njurstensanfall....fick bara morfinsprutor mot smärtan och sen röntgades jag någon månad senare och då fanns i allafall inga stenar kvar. Hoppas verkligen att det var tillfälligt o inget som återkommer. Och så bra att det gick skapligt fort på akuten, men det har nog priolistor, så snörvlarna fick vänta längre än du, helt rätt. Brödet du visar är ju ett hjärtbröd, ett leende hjärtbröd, såg så gott ut att jag dånar. Sex mil till närmaste bager, say no more...

Anni sa...

Jag blev tvungen att gå och fixa en macka när jag såg den bilden. Jisses, så gott det brödet ser ut!
Sedan fick jag snabbt scrolla nedåt i dina inlägg för att se vad som hänt. Stackare! Nu håller jag tummarna hårt för att medicinerna hjälper och att du slipper mer smärta, har förstått att njursten gör obeskrivligt ont!
Ser också att jag missade Skyltsöndags jubileum, jag som så kaxigt påstod att jag hade bra skyltar till det! Suck. Men är man inte inne i bloggosfären på ett tag så missar man mycket.

Guldkryckan sa...

Oj...läst ikapp lite då...hujeda mig.
Men nu är allt ok?
Njursten är inge kul...hade det 93...urk :(

Vår vårdcentral har väl också som standard med just tre timmar...därför går jag inte dit om de inte drar dit mig med elefanter...fast ibland måste man ju.

Ha det så fint nu Bp