fredag 1 september 2017

Ändrade planer

Egentligen skulle jag och fyra tjejer (okej då tanter) till spenderat gårdagskvällen i Sundbyberg och ätit den här delikatessen.


Av olika anledningar, bland annat vädret blev det inte så. Lite ledsen blev jag faktiskt för jag älskar surströmming. Tur då att den här krabaten i fiskdisken ”bad mig” att göra bläckfisk vinägrett i stället.Fotboll
Hade jag befunnit mig i Sundbyberg hade jag ju missat fotbollsmatchen Bulgarien-Sverige i det pågående VM-kvalet. Med facit i hand efter Bulgariens 3-2 seger hade jag inte missat någonting. Så otroligt dåligt Sverige spelade på i stort sett alla positioner. Speciellt målvakten Robin Olsen hade verkligen en urusel dag på jobbet, men så var han också klädd i passaden svart sorgklädsel...

Vitryssland nästa
På söndag är det Vitryssland som gäller. Med tanke på att Luxemburg tog en av sina sällsynta trepoängare mot Sveriges nästa motståndare igår får man väl hoppas att Sverige vinner. Den matchen lär jag dock inte kunna se, då ComHem och Discovery Networks inte kan komma överens om sändningsrättigheterna för olika kanaler, bland annat Kanal 5 där matchen skulle ha sänts. Suck…

16 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Surströmming. Det är svunna tider för mig, det. Det åt vi alltid på balkongen en gång per år. Men nu är inte vi längre och jag gör inte detta. Precis som kräftskiva, så är det en gemenskapsgrej.
Jag gillar bläckfisk, men skulle inte klara av att fixa rätten själv.
Idag nöjde jag mig med färdiggrillad kyckling och tillbehör, mums.

Days by Johanna sa...

Synd ni tjejer inte kunde gå ut på grund av vädret. Och Sveriges match såg jag inte. Har inte 5:an för tillfället då vår box lagt av och vi sa upp viasat, vi titta ju typ aldrig på tv....

Ditte sa...

Men det blev ju fint framåt kvällen igår. Men osäkert in i det längsta. Förstår att ni avstod. Och dun bläckfisk såg så god ut. Och med en helt annnan doft än surisarna. Har svårt för surströmming mest p.g.a. doften. Har testat flera gånger men är ännu inte i mål där.

Ja, fotbollen var en trist historia. Och att det skulle bli så mycket bättre mot Vitryssland känns lite tveksamt. Tror i och för sig att du kan "streama" fotbollen via datorn.nalta norrland sa...

Trist att surströmmingsmiddagen blev inställd.

Surströmming & bläckfisk äter jag icke.

Shannara sa...

Huh... vidrigt käk bruden! 😉

Ama de casa sa...

Synd att du missade suringen, men Benny Bläckis är ju god han med :-)
Häftig bild på Benny! :-)

KajsaLisa sa...

Tråkigt, vädret blev ju i alla fall halvhyfsat. Surströmmingen ser godare ut än bläckfisken, innan den blev tillagad alltså :).

Anonym sa...

Surströmming luktar och smakar precis vad det är - RUTTEN FISK!
Och dom där 8-armade djuren är inte för mänsklig konsumption,
in my humble opinion. Så nu när vi fätt det ur vägen, blir det fotboll.

Klättrade upp på min barstol på The Outback i kväll, och med min martini
och "shrimp on the barbie" fick jag se USA - Costa Rica. Såg sista
halvan hemma; förlust för USA, 0-2. :( - Gonatt säjer

Ruth i Virginia

Eva Trillian sa...

Sorgligt nog har jag fortfarande inte prövat på surströmming. Är inte så sugen på att behöva öppna en hel burk bara för att prova.Får se till att bjuda in mig själv till någons surströmmingsskiva ... om det finns sådana ;)

Steve sa...

Du är otursförföljd nu. Först missar du surströmmingen och sen drabbas du av det pågående TV-bråket. Jag ska försöka genomlida matchen i morgon.

Åke sa...

Man så tråkigt!!!
Bild ett = Delikatess ja :) (jag har två burkar... vänta bara till smaklökarna blir överens) Har du provat att lägga på hårt tunnbröd?
Bläckfisk är jag lite sämre på... men ser ju riktigt inbjudande ut :)
Toppen lockande matbilder :)

FREEDOMtravel sa...

Jag är inte alls kräsen och gillar nästan alla maträtter. Det finns dock två maträtter jag inte gillar: surströmming och bläckfisk ... ;)

Anita Malta sa...

Surströmming lockar mig inte alls men bläckfirre är jättegott fast medge att den ser lite läskig ut i rått tillstånd :)
Dubbelt osis för dig men det ger sig nog under helgen, förhoppningsvis!

Monica sa...

ComHem tog över Boxer och då började problemen
här i bushen, saknar inte kanalerna tycker alla
bara kör repriser men det är inte roligt att man
som kund blir överkörd stup i kvarten:-(
Har aldrig ätit bläckfisk och kommer nog aldrig
att göra det heller men din tallrik ser riktigt
mumsig ut tycker jag.
Vet ingen i familjen som haft starr men ingen har
haft cancer heller trots att alla varit storrökare
och inte renlevnadsmänniskor direkt:-)
Ha en skön helg

Susjos sa...

Samma här! Hade ju hoppats på ett möte med dig i Sumpan i torsdags, men nu blev det inte så...men jag hoppas på surströmming längre fram...kanske!
Bläckfisken ser god ut ...hur tillagar du den, kokas först eller?
Kram och trevlig lördag!

Annette sa...

Nej, det där såg inte så gott ut... :/ Den färdiga rätten såg visserligen god ut, men när jag sett råvaran, nej då skulle det nog få vara... Däremot var det kul att se bilderna, och det räcker för mig :)