onsdag 20 september 2017

Onsdagsmix

I stället för ”Onsdagsmix” kunde jag ha valt rubriken ”Från morgon till kväll”, men som ni ser gjorde jag inte det;-)

När jag väntade på bussen i morse var klockan 10:20. Soligt var det också som ni ser. Men det som slog mig mest var texten ”Försenad p. g. a. personalbrist”. Den displayen hade jag aldrig sett förut. Men det roligaste var att bussen faktiskt kom några minuter tidigare än vanligt. Frågade chauffören om det var den försenade bussen, men det var den inte. ”För tidigt p.g.a. personalbrist” alltså…


Den här fina klockan sitter vid Handelsbankens kontor vid Östra Station. Det roliga med den är att den har tagit ut vintertiden i förskott kan man säga. Eller rättare sagt, den går på vintertid året om. En väldigt klok klocka med andra ord, då jag inte förstår vitsen men en timme hit eller dit.


En hel gudomlig kantarellsoppa tillsammans med favo kollegan Yvonne hos Casper. Herre gud så god den var – soppan alltså inte Casper.


När piskade ni en matta senast? Själv har jag aldrig gjort det, inte maken heller. Men jag kan tala om för er att det i mitt bostadsområde endast är killar som ägnar sig åt den sysslan. Väldigt konstigt;-)


15 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Vintertid är ett elände, bättre med sommartid året om.

Kantarellsoppa, så gott!

Piska mattor är så attans tuuuungt! Så egentligen är det kanske inte så konstigt att det är män du sett göra det. Och det är en av anledningarna till varför jag försöker rata mattor. De blir bara dammiga och smutsiga, svårt att håla rent. Vi har dem bara vid ytterdörrarna samt vid sängarna och då är de så små att man kan ta två och slå dem mot varandra. Lättare men fortfarande tungt! Och dammigt!

nalta norrland sa...

Vi piskar aldrig några mattor här hemma... möjligtvis för att vi aldrig kommit på tanken ;-)

Kantarellsoppa... nä det hade jag icke valt,
men smaken är ju som :D

Vintertid ja Du snart blir det både vinter och vintertid,
avskyr tidsomställningen.

svar Jag gör inte mer än nån annan,
alla har vi måsten av olika form.

Olga T sa...

Jodå, piska mattor jag jag gjort. En del säger att mattor ska borstas istället. Inte vet jag, jag vet att jag gör rent dem för sällan i alla fall.
Kantareller! Mmmmmm! Det vimlar av dem i skogen just nu!

Ditte sa...

Kul med bussen som gon extra tidigt. Kansk eöverskott på personal på denna linje.

Vintertiden har jag heller aldrig förstått så Handelsbankens klocka här gillas extra.
Casper har jag passerat några gånger men dte har ännu inte blivit ett stopp. Så jag har något framför mig här.
Mattpiskning ägnade sig min mamma och pappa år och där vi bodde i Solna fanns en piskbalkong. Vet att det finns piskställningar där vi bor nu också, men inomhus...

Mattor tycker jag är ganska fint men de ska ju tas om hand. Och är de stor är det ju ett pyssel. Men extra styrketräning blir det ju ett par gånger om året. Och visst går det går bra att dammsuga dem. (Rejäl dammsugare krävs dock.)

KajsaLisa sa...

Jag tror det ligger till såhär, tjänstemännen som skulle upphandla bussturen var sjuka, så man fick ta en buss som stod inne och alltså inte blev konkurrenssutsatt.
Hade dom inte varit sjuka hade det stått inställd på grund av personal, eller på grund av byråkrati eller på grund av marknaden. :)

Jag brukar aldrig beställa in soppa, men den där såg god ut.
Jag har faktiskt en gammal matta liggande i klädkammaren om jag behöver avreagera mig.

Steve sa...

Tänk så personalbrist kan ställa till det.
Är det oxå personalbrist på Handelsbanken? Där håller jag dock med dig, varför denna årliga tidsomställning?
Soppan ser onekligen läcker ut.
En variant till att hålla sig på mattan är väl att hålla på med mattan.

Susjos sa...

Mums för den soppan, och tack för tips om Casper...var in på deras hemsida och dreglade lite!!!

Hm, piska mattor, det var länge sedan! Nu har vi en matta bara, och den dammsugs!

Sv: Jo, men en fastedag kan aldrig skada...mycket vin och mat har det blivit i sommar...hihi!

Anki sa...

Soppan såg då alldeles delikat ut ... jag gjorde soppa på karljohanssvamp härom dagen - den var också god :)
Piska mattor var något vi gjorde förr - på vintern ... la mattorna uppochner i snön en stund, slet som ett djur för att få upp den på piskställningen och sen var det bara att slå! Tungt och jobbigt som attan och det krävde allt sin man, men de kändes rena och fräscha när man var klar :)

Svar ... bara arkivbilder!

Ama de casa sa...

Vilken lyxig busskyltning! Såna med tidsangivelser fanns inte på min tid som bussresenär i Stockholmsområdet. Då fick man bara stå och vänta och se om den kom nån gång. Fast där fanns det i alla fall busstidtabeller för alla hållplatser, det gör det inte här - bara starttiderna från första hållplatsen.
Dom har hängt upp nån sorts dataskärmar på vissa hållplatser sen ganska långt tillbaka, där står det typ "No data". Informativt och bra :-D

Sådär obstinata borde ALLA klockor vara. Fy tusan för det där med sommar- och vintertid. HELT onödigt tramsande med tiden fram och tillbaka. Men den stundande sovmorgonen ser jag ändå fram emot :-)

Kantarellsoppa - guuuu va gott! Kantareller är verkligen en lyxvara här och inte alls lätt att få tag på.

Piskat mattor har jag minsann pysslat med. Men det var inte igår, om man så säger :-)

Carita Liljendahl sa...

Jag tror att jag heller aldrig piskat en matta - eller om jag gjort det har jag glömt det för att det är så länge sedan :-)

Bra att en buss (?) bara är 2 min försenad på grund av personalbrist, man kunde tro att den inte kommer alls, men den kanske var förarlös :-D

Mias Mix sa...

Piska mattor var nog senast på 80-talet. Vi dammsuger dem. Och byter matta i vardagsrummet 3-4 ggr per år när vi byter gardinerna. Och kom precis nu på att det är dags att sätta upp höstgardinerna. Så de hinner sitta uppe ett tag innan det är dags att byta till första advent igen.
Klockan är supersnygg! Och sommartid är väl underbart med de ljusa kvällarna. Borde vara sommartid jämt! Vi brukar tycka olika och kantarellsoppan låter jag gärna bli!

Marita sa...

Piska mattor har hänt många gånger. Senast var det när min mamma levde (Faktiskt i Grindtorp) så var det nogsamt att ta ut dem piska och borsta dem och att de får hänga ute och vädras. Bäst var det på vintertid när det fanns snö och mattorna fick en extra uppfräschning. Kan sakna en mattpiskställning där jag bor. Inte länge sen jag tänkte på det.

FREEDOMtravel sa...

Kantarellsoppan - mums! Det känns som att jag konstant (året om) längtar efter kantareller :)

Anni sa...

Tänk att alla bostadsområden hade en piskställning förr, enbart för att man skulle kunna piska sina mattor. Jag har till och med en mattpiskare av rotting (de är fina!) men jag har aldrig piskat en matta.

Eva Trillian sa...

På gården till mitt nya place finns det faktiskt en mattställning *tummen upp* Den kan jag utnyttja ... när jag väl skaffat mattor s om passar in i allt det nya ;)