fredag 15 september 2017

Stockholms bästa hål i väggen


Vet inte hur ni gör när ni är utomlands och letar efter något gott att äta. Maken och jag brukar alltid satsa på hål i väggen där lokalbefolkningen håller hus och stämningen är genuin. Vasastan här i Stockholm är ett väldigt krogtätt område, som också bjuder på enstaka hål i väggen, men inget är så lyckat som l’Incontro.

Lite variation
Nu tycker ni kanske att jag är aningen tjatig, då jag berättade om nygamla l’Incontro redan förra veckan, men idag tänker jag variera mig lite och visa er delar av inredningen i det pytte lilla utrymmet. Totalt lyckat om ni frågar mig. Okej då, makens utsökta Spaghetti Carbonara får dock självklart också vara med på en bild;-)


Det är familjens dotter som studerar till arkitekt som är ansvarig för inredningen. Två gånger i veckan jobbar hon i kassan, som idag.


Ett genidrag! Utrymmet i lokalen är ju ganska begränsat, så varför inte bygga in vattenkranen i "serveringsdisken" för gäster som inte tar med sig maten utan vill äta vid ett av de fyra borden eller bardisken. Hur smart och läckert som helst.


Även valet av de sex lamporna är helt i min smak. "Bollarna" i mitten - alltså de ovanför lampan - har olika färgkombinationer. Fräckt, men det gäller att titta upp alltså, vilket jag alltid gör;-)


Här har vi den nya kocken som hjälper Zarah med maten. Å visst, han kände mycket väl igen min blogg. - Jag googlade bara på l'Incontro och då kom din blogg upp. Jo, men jag tackar:-)


Maken älskar Spaghetti Carbonara och kunde med ett stort leende på läpparna konstatera att dagens rätt var precis lika suverän som den han åt ifjol innan det gamla l'Incontro tvingades stänga.

Mötesplats
L'Incontro betyder förresten "mötesplats" på italienska. Ja, bättre mötesplats får man leta efter här i Stockholm. L'Incontro ligger vid Vanadisplan och är öppet för lunch mellan 10:30 och 15:00. Och nej, jag är inte sponsrad i fall ni undrar;-)




13 kommentarer:

KajsaLisa sa...

Aptitretande bilder och visst är en rätt tillagad carbonara bland det godaste som finns.
Kanske en fördom, men finns det inte lite Vasastansstil över stället, avskalat med kakel på väggarna. Jag var inne på ett ställe där som påstods ha dom godaste semlorna som var rätt likt. Söderstilen är mer trä och ruffigare.

Emma, Sol som sol? sa...

Det känns som att någon är värd en lunch!

Ditte sa...

Jag besöker var jag än är i världen gärna "små hål" dit lokalbefolkningen går. Och i Peking åt vi en del av våra bästa måltider ju i "hål i väggen". Vi kommer helt klart att besöka L´Incontro och även makens favorit o pastaväg är carbonara.
Bra, familjeägda restauranger tycker jag ska föras fram. SEdan går det ju bra att tipsa även om andra. Återkommer när jag varit här och jag ser fram emot ett besök. Maken suktar efter carbonaran efter att ha sett din bild.
Tack för titten och smakprovet.

FREEDOMtravel sa...

Carbonaran ser grym ut! (Även om det i vanliga fall inte är min favorit)

nalta norrland sa...

svar Blåbärspajen var god :)

Kolla in länken, mjölkfritt veganmargarin
https://www.mathem.se/varor/margarin-mjolkfritt/mjolkfritt-margarin-80--500g-carlshamn

Spaghetti Carbonara, så himla gott, jag förstår Din man :)

Ama de casa sa...

Vilket härligt ställe! Och Carbo´n ser otroligt god ut :-)

Jag tycker nog att dom borde sponsra dig med en gratislunch efter all reklam du har haft här i bloggen ;-)

Carita Liljendahl sa...

Ser mycket läckert och prydligt ut.
Hål i väggen fick mig att tänka på hål i golvet... och då far tankarna till mycket enkla toaletter :-D

Steve sa...

Tyvärr blir det inga "hål i väggen" för mig längre. Annars hade jag definitivt besökt L'incontro.
Smakfullt och fräscht som tusan av dina bilder att döma.

Husbilen-Ellen sa...

Såg gott och trevligt ut!!

Annette sa...

Verkligen fina detaljer! Och carbonaran ser väldigt god ut, med en äggula som inte är blek och trist :)

Meta sa...

Tack för det tipset. Det är alltid lika svårt att bestämma sig för vad som är gott och passar bra när jag är i stan. Kan ge dig ett tips. Glöd vid Vikingamuseet är inte så tokigt det heller Dotter är bitr. Restaurangchef där. Testa duger.
Ha en fin vecka
Kram Meta

Klimakteriehäxan sa...

Den där carbonaran ser fantastisk ut - men fyra bord??? Det får mig att tveka, för chansen att få ett av dem är rimligen minimal. Så trist att vända i drren!

Anders W sa...

Snygg spaning!