söndag 17 september 2017

Skyltsöndag #123

Vet ni vad - Claes-Göran har vaknat, åtminstone på den ena sidan av ljuslådan. ”47 days to go” stod det på skylten i onsdags när jag var i Vasastan. Har inte den blekaste vad han menar med det och lite googlande avslöjade att det finns en himla massa möjliga tolkningar.En happy boss är ju aldrig fel. Men företagets hemsida är väldigt irriterande. Dessutom är den aningen missvisande.


Det var faktiskt (den bloggdresserade) maken som upptäckte den här bilen i parkeringsgaraget. Spontant tyckte han (och jag) att personen som köpte den Mercan förhoppningsvis hade lyckats med att förhandla fram en rejäl rabatt Jag menar, vem vill köra omkring kissandes;-)


Täby har nolltolerans vad gäller klotter/graffiti. Muren som omger vårt bostadsområde har aldrig drabbats av varken klotter eller graffiti. Men nu hände det i torsdags natt. Asgarvade när jag såg ”signaturen”, för jag visste inte att AMA hade någon annan anknytning än mig till Täby. Och jag lovar att jag är oskyldig;-) I fredags var signaturen bortspolad – nolltolerans som sagt. Täby kommun avlägsnar klotter/graffiti inom 24 timmar. Synd i det här fallet tyckte jag, taggen var ju till och med gjord i AMAs favoritfärg;-)


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

19 kommentarer:

FREEDOMtravel sa...

Oj vad spännande med dessa 47 dagar! Känns som en nedräkning ... till något? Vi har också haft spännande, här i marinan. Som du kommer upptäcka när du läser vår blogg ;)

Klimakteriehäxan sa...

Hann före dig med dagens skylt!
Det där med bilars "namn" kan förvisso bjuda på ett och annat leende. En kollega hade DYR på sin. Det visade sig bli sant ...

KajsaLisa sa...

Vi får se om 47 dagar, skall försöka komma ihåg att påminna dig :)
Jag undviker HappyBoss hemsida och det var tråkigt att grafittin försvann, gillade den.

KajsaLisa sa...

Just det, länkade upp dig men skylten var inte så kul, jag hade bortom attfå ut den.

Marina sa...

Lite nyfiken blev jag, så du får gärna meddela vad som händer om de där 47 dagarna...

Ditte sa...

Ja, 47 dagar kan tolkas på olika sätt och bra med alterbnativ. Att ha en "happy boss"är inte dumt men dumt med missvisande skyltar.
Säkert fick "mercaägaren" rabatt på bilen. Jag had enog vägrat den skylten.

Nolltolerans mot klotter är bra och Ama har jonbbat snabbt här. Mne vi vet ju att hon är bra på raska förflyttningar och snabb med kameran.

Bra skyltjobbat även denna vecka och en röd tråd fanns ju. Lite rött i ala bilder...

Meta sa...

Ja det är kanske bara att välja vad man vill att det ska vara då.
Ha nu en fin och bra vecka. Har vi tur skiner solen på oss.
Kram Meta

nalta norrland sa...

Täby har tydligen allt, ja en stund i alla fall, AMA graffiti borde ju de behållit :)

Snyggt graffiti är ju inte fel, det är ju klottret som förstör.

Susjos sa...

Roliga skyltar som vanligt här inne hos dej! Gillar ju AMA skylten bäst, haha, röd är den också, tänk att hon har hunnit rest till Täby och klottrat, synd att de tog bort den så snabbt ;-)
Nja, PEE vete tusan om man vill ha på sin registreringsskylt, haha!!! Å vad händer om 47 dagar?? Jag vet vad som händer om 48 dagar om vi bestämmer oss för en resa till varmare breddgrader!!!!
Kram och sov gott...så småningom! ♥

Monica sa...

Järnvägsgrillen har man ju tagit en och
annan korv på när man varit hos doktorn, gott
Hål i väggen vet jag inte om man har här ute i
bushen, får göra en undersökning äter ju mer än
sällan på lokal.
Du gillar döda fiskar med huggtänder, men är rädd
för snälla Gösta HAHA.
Löpbandet är bland annat en backup om det skulle bli
isgata i vinter.
Ja visst är det får, avelstackor också till och med tror jag.
Ha en bra vecka :0)

Anki sa...

Jag blev onekligen nyfiken vad som händer om 47 dagar ... och om han kommer att räkna ner dagarna - till 0- idag är det bara 46 dagar kvar:)
Haha, ja vem vill åka omkring med en sån skylt på bilen?!
Nolltolerans mot klotter är bra, men graffiti kan vara riktigt snyggt!
I Norrköping finns graffitiväggar som är lagliga - nu flyttas de till annan plats - http://www.nt.se/nyheter/norrkoping/darfor-flyttas-graffitivaggarna-om4802919.aspx

Ama de casa sa...

WOW!!! Jag kom alldeles av mig och fastnade såklart för den där URSNYGGA sista skylten. Fy så fräckt att ta bort den - hur vacker som helst, ju! :-D

TACK för att du hann föreviga den! :-)

Emma, Sol som sol? sa...

Visste inte att AMA varit på snabbvisit i Täby! Hon borde trycka upp det där fotot på en canvas! Eller samla alla AMA-bidrag till ett collage. Haha!

Bilreg.skylten var faktiskt lite förvånande. Ja, inte att din bloggdresserade make såg den utan att den finns. Vissa andra bokstavskombinationer har ju hoppats över. Vi som inte har reg.skylten kan dock skratta! Jättekul! Tänk om det stod en bil intill som det stor WEE på ... Höger eller vänster spelar ingen roll.

Steve sa...

Sån tur att jag blev påmind om att det är 47 dagar till den 3 november. Ja, 46 idag då.

Anders w sa...

Kanske ett nytt forum för att göra reklam för AMA! Tidigare hittade jag Asiatiska MassageAkademin, AMA

Annette sa...

Nu blir jag ju nyfiken, vad är det för nedräkning..? Jag får hålla koll på vad du skriver om det längre fram. AMA-skylten/graffiti var ju jättesnygg! Men gränsen måste väl dras någonstans, och lika för alla. I Frankrike såg jag inte klotter eller graffiti någonstans allt. Roligt när byggnader och annat respekteras.

Carita Liljendahl sa...

I alla fall inte så få dagar till jul! Igår var det 99.
Så det är väl nåt jippo dom själva har :-)
Kul skyltar som vanligt hos dig Skylt-Mamma!

Åke sa...

47 dagar kvar... Claes-Göran kanske fyller år. Bilskyltar fascineras jag fortfarande av :) Oj klotter borttaget inom 24 timmar... lugn bara lugn ni har det på skattsedeln ;)

Anni sa...

Hahahaha, vilken känsla att åka runt i en kissbil :-D