onsdag 27 september 2017

Onsdagsblandning

Idag tänker jag bjuda er på en rolig onsdagsblandning med bilder som jag tagit igår och idag. Enjoy!


På favofiket i Täby Centrum satt den här herren och jobbade. Nu vet jag egentligen inte om han arbetade, men av den koncentrerade blicken att döma gjorde han just det. Att jag tog bilden berodde på utsmyckningarna på locket/skärmen. Drog nämligen den (fördomsfulla) slutsatsen att herren hade ärvt MACen av dottern.


Igår var det riktigt fint och relativt varmt ute, och då kan man göra såhär på en bänk på Döda Torget vid Täby Centrum.


Samtidigt som Oktoberfest pågår i München har Lidl modeveckor i samarbete med Heidi Klum. Alltså seriöst – om Heidi lånar ut sitt namn till dessa jeans-lederhosen (och resten av kollektionen med för den delen) så måste hon vara desperat efter pengar. Om inte borde hon skjutas;-)


Till sist en roligt leende barnstol på en cykel. Den är till alla er som läser min blogg och är kvar i en bloggvärld som verkar ha krympt betänkligt sedan i somras, tyvärr.

18 kommentarer:

Annette sa...

Haha, jag är inne på samma linje som du om den där MACen ;) Jag har av någon anledning svårt att tro att den mannen skulle ha ett behov av klistermärken på locket.

Japp, varmt och skönt, men den varma tröjan avslöjar vilken årstid vi har nu. Och tröjan borde passa bättre än shorts just nu. Däremot tycker jag att de shortsen var helt ok :)

Geddfish ♥ sa...

Bloggvärlden har krympt? Ja, det har även jag funderat över. Färre besök och kommentarer och färre uppdateringar. Fler och fler över till Instagram enbart.

Suveräna ...razzibilder! Du är en fena. Hade jag lagt ut dessa skulle min dotter, ja hon hade dragit skämskudden, där är vi inte lika.

Tack för härlig blandning, JAG gillar´t!

PS. Att jag har fullt upp är bl.a. ett sätt att ta hand om tiden och tillvaron som ensam. När min make levde, så gjorde vi saker tillsammans. Punkt slut.

nalta norrland sa...

Cykelbilden är bäst, blev glad :)

Shortsen... ja vad ska jag säga?

Den liggande personen... vad gjorde hen förutom låg?
Förstår inte varför man lägger sig så... eller jo kanske därför hen kan ;-)

Biggeros sa...

Mig att tolka första bilden är nog en ärvd dator eller ett barn som har lämnat efter sina stickers gör att påminna pappa att han har barn som kan tänkas vilja bli påminda.
Den andra bilden tolkar jag som en uppgiven själ som har lagt sig pladask på en bänk på "döda torget"
Den tredje bilden får mig bara till att le brett=)))

nalta norrland sa...

Bloggarna verkar överge Blogglandia för Instagram, troligtvis pga snabb respons, men jag tycker att bloggandet ger mig mer... sedan har jag ju min blogg som en slags dagbok ;-)
Men jag kör ju dubbelt, både blogg & Instagram.

svar Jo jag tänkte väl att det var mobilen som var i fokus för den liggande tjejen men ändå... ja ja alla sätt är bra utom de dåliga ;-)
Har svårt att tänka mig att lägga mig på en bänk inne på samhället... typ utanför COOP ;-) då skulle nog C säga upp bekantskapen med mig ;-)

Idag har faktiskt jag å C både gått promenad å druckit kaffe :)

Ditte sa...

Tack för denna goda blandning. Och visst tror jag också att "macken" är en årvd historia av äldre modell. Men säkert fullt fungerande. De brukar hålla länge...Kanks espelar mannen bingo. Han ser sammanbiten ut.

Och att sträcka ut sig i värmen och kansk ese vad som hänt på "facebook" kan ju vara trevligt.

Lindexbilden?? Tja, det känns lite uppgivet. Liksom ett sista försök...

Sosta bilden piggar upp extra. En fin hälsning. Och visst har bloggvärlden krympt. Lite trist tycker jag. Men jag vet att en del haft paus och nu återkommit. Hoppas på fler.

Mias Mix sa...

Cykelsitsen är ju bara bäst! Tänk så lite det behövs för att man ska bli glad 😃 En man i den åldern har förhoppningsvis inte klistrat dit märkena själv...
Ja vilka härliga dagar vi har!
Jag tillhör ju själv de som inte bloggar så mycket längre, inte heller hinner in på er andras sidor lika ofta. Men jag gillar bloggvärlden för mycket för att sluta helt. Kram

KajsaLisa sa...

Snacka om att han ser fokuserad ut sen bakifrånbilden var underbar, skrattade ordentligt.

Anki sa...

En härlig onsdagsblandning i bästa BP- anda :)
Klart mannen ärvt dotterns "urvuxna" dator - här lever både Lasse och jag på yngste sonen och hans byten av datorer - och tur är väl det för jag har då inte råd att köpa någon ny :)
En glad barnsits - underbart!
Tyvärr har du rätt om att det blir allt glesare med såna som oss som fortfarande håller fast i bloggandet - många verkar som sagt föredra Instagram. Synd tycker jag!

Svar: Tack för din förståelse BP :)
Nog finns det en del vackra svampar som är både ätliga och goda, men smaken är som baken ...
Hm ... recept är inte min starka sida, då jag aldrig följer några utan allt blir "på en höft" - så att skriva recept känns sådär ... speciellt i dessa tider då Google finns. :)

Steve sa...

Du är inte nådig i dina omdömen.

Ama de casa sa...

Visst har bloggvärlden krympt, men vi är ändå en ganska rejäl skara som hänger kvar och det är ju kul :-) Instagram har jag aldrig varit inne på, bloggen räcker gott och väl för mig. Men om jag på allvar ska kandidera till president i USA nån gång i framtiden så får jag nog lov att börja twittra ;-)

Gillar din blandning och det fina, röda leendet :-D

Marina sa...

Jag är helt inne på din linje att datorn är ett arvegods - alternativt "stöldgods" från någon yngre förmåga ;)

Anita-Malta sa...

Känns lite som "Glad onsdag" här hos dig! Superbra bild på den koncentrerade mannen som du egentligen inte fotograferade för det var ju själva locket på skärmen som är i fokus här fast egentligen inte :-D

Bild två!! Ja, vad ska man skriva, hon ser ut att vila. Men jag gissar att hon har en mobil i händerna och är fullt koncentrerad på vad den har att säga.

Plaggen under ser inte ut att kunna passa damen ovanför. Inte mig heller men det beror inte på storleken iallafall.

Den sista, helt underbar!! Bara näsan som saknas men för att få fram den behövs inte mycket fantasi.

Klimakteriehäxan sa...

Håller helt med dig om shortsen och Heidi Klum!

Anders W sa...

Intressanta bilder, BRA!

Anni sa...

Jag blir väldigt fundersam över mannen med datorn. Det ser onekligen ut precis som du skriver, men hur gör han när han kommer till jobbet och har den datorn med sig? De flesta som har dator på jobbet har väl inte privata då? Eller så är han egenföretagare, men då borde han väl också tänka på sin seriositet? Jag röstar för att barnen vill göra sig påminda och har pimpat pappas dator :-)

Anni sa...

Jo förresten, angående bloggvärlden. Min teori är att ånga tar en paus under sommaren eftersom de har så mycket annat de gör då och sedan är det svårt att komma igång igen.

Själv blev jag "tvungen" att börja med Instagram eftersom en väninna upptäckte ett av mina foton på min glasveranda på en trädgårdssida. Då kände jag att jag faktiskt måste tjoa till och säga att hallå - det där är hos mig! Men sedan tycker jag inte att Instagram är så kul att titta på, det går inte att styra på samma sätt som bloggandet. Nej, jag vill ha mer än bara bilder (och är alltså inte heller så intresserad av rena fotobloggar). Dessutom är det väldigt kul att gå tillbaka i sin egen blogg och se vilka fantastiska inlägg jag skrivit och glömt bort :-D :-D

Byblixtra sa...

Tänk vad mycket roligt de missar, de som lämnat bloggvärlden. :-)